Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışıyorum ve tayin talebinde bulundum..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Ben 2018 yılında ekpss ile memleketim olan Kastamonu'nun ihsangazi ilçesine atandım. İhsangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak görev yapıyorum.
2022 yılında aynı yerde sınavsız ünvan değişikliği ile bilgisayar işletmeni oldum. İlçeden ev tuttum işim evimin hemen yakınında. 8 yıldır aynı yerde görev yapıyorum.

Engelli memurların dilekçe vererek bir defaya mahsus istedikleri yerde çalışma hakları oldugunu söylediler. Evliyim bir yaşında oğlum var ve oğluma annem bakıyor ancak il merkezinden ilçeye gelmek zor oluyor
Aynı zamanda babamında yüzde 73 engel durumu var. İl merkezinde onlara yakın bir yerde evim var ben hem oraya taşınıp hem babama bakmakla yükümlü oldugum için hem de küçük bi çocugum oldugu için dilekçe vererek tayinimi görevlendirmemi/atamamı evime yakın bir okula istedim.
Ancak istediğim okula ünvanım uymadığı için dilekçemi reddettiler.
Tekrar dilekçe verdim ünvanımı bilgisayar işletmeni olarak değil de memur olarak atanmak istiyorum diye... Bunuda sınavsız ünvan değişikliğini beklemem gerektiği için tekrar iptal ettiler. Beni sadece il milli eğitim müdürlüğüne alabileceklerini söylediler orada bilgisayar işletmeni kadrosu oldugu için..

ben nasıl bir yol izlemeliyim bu süreçte?

@Belmabuyukalıcıoğlu,

Selam,

Ben de meb'te VHKİ'yim. İl Milli Eğitim'e görevlendirmeyi kabul edip biraz daha ailenize yaklaşabilirsiniz bence.
Sonrası ise Sendika/il Şube Müdürleri vs. ile çözülebilir zamanla bence.

(İdarenin sizin istediğiniz okulda size ihtiyacı yoksa veya; orada zaten memur varsa onlar da haklılar bence.)

O tayin bir defaya mahsustu onceleri ama sonrasinda o bir seferlik kısım kalkti yanlis hatirlamiyorsam 2015 civarinda. Yani siz bile.memur olmadan once zira biz bu sekilde kurumdan 3 engelliyi gonderdik.
Fakat engellilerin yer degisikligine dair yonetmelige gore bu durum il dışı tayinleri kapsiyor, ben de il.icinde yer degisikligi istedim ama olmuyor hatta sendika temsilcisi ile.de konustum.bakariz dediler ama hic bir sey bilmiyorlar ben daha fazla yonetmelik.okuyorum onlara nazaran :)
Sonuc olarak il dışı tayinde dilekceniz kabul gorur diger turlu il mudurlugunun inisiyatifinde.

Üst Alt