Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçlarımı bıraktım ve pişmanım!

mltmdmrr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba,

Yaklaşık 11 ay önce bipolar tanısı aldım ve bu süreçte çok fazla ilaç değiştirdim. 5 ay önce yapılan son psikiyatri muayenemde remisyonda olduğum söylendi ve nispeten iyi, stabildim. Bunun verdiği özgüvenle "ilaçsız da iyi olabilirim" düşüncesi mantıklı gelmeye başladı; aynı zamanda ilaçların 15 kilo aldırması da beni çok kötü etkiliyordu. Sonuç olarak ilaçları direkt bıraktım. Başlarda uykum çok düzenliydi, aynı zamanda kahveyi de tamamen bırakmıştım, bence bunun da etkisi vardı, çok sosyaldim ve insan ilişkilerim iyiydi. İlaçları bıraktıktan sonra 20 kilo verdim ve kendimi gerçekten çok iyi hissediyordum.

İlk tanı aldığım dönemde hipomani dönemindeydim ve maddi kayıp yaşıyordum; stabil olduğum dönemde bu maddi harcamalar azalmıştı. Fakat ilaçları bıraktıktan sonra, özellikle son 3 aydır çok fazla harcama yapmaya başladım ve hala yapmaya devam ediyorum. Bu süreçte uyku düzenim bozuldu, kahveye tekrar başladım, çok fazla depresif hissediyorum, hiçbir şeye enerjim yok, çok karamsarım ve ani duygu geçişlerim oldukça fazla.

Tekrar psikiyatriye gitmeyi düşünmeye başladım; kendi doktorumdan memnundum fakat doktorum hastaneden ayrılmış. Başka bir doktora gitmem gerekecek ama tüm bu süreci en baştan anlatma düşüncesi çok yorucu geliyor. Bu süreçte yaşadıklarımı anlatmak ve söyleyeceklerimi unutmamak için notlar alıyorum.

Doktordan, tedaviyi yarım bıraktığım için acaba tepki alır mıyım endişesini de çok yaşıyorum. İlaçların tekrar kilo aldırma düşüncesi de beni çok fazla strese sokan bir faktör. İştahı açmayan ilaç olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. Sizin bu konuda deneyiminiz varsa cevap verirseniz çok memnun olurum.

Üst Alt