Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlacı eczane yerine doğrudan firmadan almak mümkün mü?

berke26

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
139
Bir ilacı reçetesi ile beraber perakende olarak eczane yerine doğrudan firmasından ya da fabrikasından alabilmem mümkün müdür? Mümkünse bile mantıklı mıdır? Sırf merak ettiğimden soruyorum.

Firmadan yada fabrikadan alabileceğini düşünmüyorum bir bilgim yok, bunun için eczaneler var. Neden eczaneden almıyorsun?

Belki üretici firmada bir tanıdık var ise sana reçetesiz bile verebilir (yeşil-kırmızı reçeteli ilaçlar hariç) ama onun haricinde sanırım mümkün değil.
Geçen gün eczaneye gittim ve müşteriler ile kalfa ilgilenirken ben eczacı ile oturup biraz lak lak ettim, kahve içtim. Eczacı bir ilaç alarak bana kutudaki karekodu gösterdi ve şunu söyledi:
"Bu karekod çok önemli. Bunu sisteme okutarak hangi parti ilacın, hangi hastaya, hang tarihte verildiği kayıt altına alınıyor. Karekodsuz ilaç satmak yasak. Bazı hastalar ellerinde bulunan kullanmadıkları ilaçlerı getiriyorlar ihtiyacı olana vermemiz için ama hastane bile bu ilaçları almak istenmiyor. "

@alifatih1958,

O getirilen ilaçlar,ilacını kaybedenler için iyi oluyor aslında. Hastane sorumluluk almamak için istemez normal, ama durumu olmayan hastalar için güzel oluyor. Hele ki bu dönemde SGK nın karşıladığı ilaçlarda bile büyük farklar çıkıyor.

Üst Alt