Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci elde motor sınırı ve hibe yoluyla gelen araçta sınır ne olmalı?

Cengi z

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelliler.biz üyeleri. Yurt içinde sıfır alınan araçta 1.6 motor sınırı var. Fakat ikinci elde motor sınırlaması yok. Benim H sınıfı otomatik vitesli araç ibareli ehliyetim var. Başbakanlığa yazdığım bir yazının sonucundaki cevapta 3 yaş sınırı, 1.6 sınırı ve özel tertibatlı olması gerektiği sonucu geldi. Yurt dışından gelen otomatik vitesli bir aracı sahibi tarafından hibe yoluyla alabilirmiyim. 1,6 motordan büyük veya küçük. yasal olanaklar nereye kadar zorlanabilir. bu işlerin düzelmesi hususunda dernekler veya engellilerin bulunduğu toplulukların yeni yasa çalışmalarında bir girişimleri var mı ? engelliler arasınki ayrım insanı üzmekte. benim de h sınıfı ehliyetim var ama yurt dışından araç almak için özel tertibatlı olması lazım. Ama yurt dışından hibe yoluyla alırken yine aynımıdır.

Üst Alt