Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el manuel vitesli bir araç alıp aparat taktırabilir miyiz?

abdullah2727

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

ben uygun bi araç buldum.almayı düşünüyorum fakat araç normal pilakalı
eger donanım taktırırsam trafik devir alırken bana özürlü plakası çıkarır mı artı sıfır araç alırken bizi baya ugraştırıyorlar sadece h-sınıfı ehliyetim bu iş için yeterli olurm u yoksa yeniden rapormu isterler.

beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çünkü sıfır araç alacak gücüm yok belki benimde bu sayede bi aracım olur cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

evet normal 2. el bir araç alıp aparat taktırıp ruhsatı vs işlemleri yaparak engelli plakası çıkartabilirsin
mtv sindende muaf olursun. hçbir sorun olmaz.

0 araç alırken de ugraştırıyorlar demişsin maddi sorun dılındaki ugraşlar 2. el araçtakiyle aynıdır onda da aparat takılacak tse standartı vs olup ruhsata işlenecek aynı prosedür onun içnide geçerli farketmiyor

Evet, maalesef teorik olarak sıfır araç ile 2. el araç arasında bir prosedür farkı yok... Yine rapor, yine trafik tescil, yine maliye süreci...

ikinci el araç alırkende hastaneden rapor almak gerekiyormu mtv için

arkadaşlar ben ortopedik özürlüyüm sıfır araç alacak kadar param yok o yüzden 2.el bi araç alıp tertibat taktırsam h- sınıfı ehliyetimde var maliye benden yine rapor istermi mtv den muaf olmak için yoksa tam teşekküllü hastaneden özel tertibatlı araç kullana bilirdiye yine rapormu almam lazım

Sevgili Bülent peki ben normal ötv ile alakası olmayan aracı aldığımda ruhsata işlettiğimde 5 yıl kuralı sanırım burda uygulanmayacak..yani bu aracıda 5 yıl satamayacakmıyım? selamlar.

birde şuanda 5 yılı dolan aracımı normal birine satış yapıcam bana tam süreç ile ilgili bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.

İkinci el araçlarda hiç bir sınırlama yok. İstenildiği zaman satılabilir.

Aracın noter satışını yapacaksınız. Sonra proje çizdirip donanımı çıkartarak trafikte ruhsatı o şekilde değiştirteceksiniz. Kabaca bu şekilde olacak...

İşlemi adım adım yapan arkadaşlar daha detaylı bilgi verise güzel olur...

Evet arkadaslar daha onceden bu islemi yaptiran varsa adim adim soyleye bilirmi bende 2. El arac alip aparat taktiracagim. İlk arabam olacagindan hem heyecanliyim hemde bilmedigimden teles icersindeyim :))

Sırayla şöyle

1- Noter Satışı
2- Tertibat takın araca
3- Makina Mühendisine gidip proje çizdirin
4- Makina mühendisi 2 adet dosya vericek biri maliye ye diğeri TUVTURK e Maliye için verilen dosyayı ve aracı maliyeye götürün bakıp onaylıcaklar arac vergiden muaf olucak
5- Zorunnlu trafik sigortasını yapın

Bu işlemleri yaptıktan sonra dosyanızı ve aracınızla beraber TUVTURK muayene istasyonuna gidip tertibatı ruhsata işletin ardından trafiğe gidin normal plakanızı alın takın araca olay bu kadar.

Zor görünsede aslında cok basit. HAYIRLI OLSUN

Üst Alt