Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki üniversite okuyan kişinin EKPSS tercihi nasıl olacak?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
1-) AÖF de bir bölüm okursam. İkinci üniversiteden mezun olucam. EKPSS de iki üniversite tercihlerinide yapabilirmiyim ? Veya iki bölümden de kadro gelirse istediğim birini tercih edebilirmiyim ?
2-) AÖF Edebiyat,Tarih,Sosyloji okuyunca formasyonu her mezun olan alabiliyor mu ? Formasyon alma şartları var ise bu şartlar nelerdir ? Hangi sınavlardan en düşük kaç alanlar formasyon alabiliyor ? ALESten en az kaç puan almak gerekiyor ?

csharpci
sen sınava girmeden eğitim bilgilerinden sadece birini girebilirsin haliyle ösym ye hangisini bildirirse sadece o bülünüm kadrosuna başvuru yaparsın. formasyon konusunda bilgim yok.ve okuduğun bölümlerin ikisi de 2 yıllık veya 4 yıllık ise biri boşa gider iş hayatında hiçbir artısı olmaz. biri 2 yıllık biri 4 yıllık ise 2 yıllığın hükmü kalmaz

fatih_123 Teşekkür ederim. Ama bir noktada takıldım. Bir bölüm mühendislik olursa, diğer bölüm de tarih olursa. Sınav sonrası ikisinden de tercih edebilirmiyim ? Yoksa hangisini sınav öncesi bildirirsem o branştan mı tercih edebilirim ?

sanırım hangisini yazdırdıysan o bölüm ile ilgili tercih edersin.lise olarak kayıt yaptırdım fakat lisans mezunu oldum,şimdide önlisans okuyorum ve ama orta öğretim tercih yaptım :confused:

Üst Alt