Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kardeşin de askerlikten muaf olmasına mani bir düzenleme var mı?

Aslann89

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba abim bipolar dan dolayı askerlikten muaf, bende psikolojik rahatsızlıklarımdan dolayı şubeye gidip muaf olacağım. Ama şöyle bir şey okudum aynı aileden tek erkek kardeşe muaf hakkı varmış bu doğrumu bilen biri varsa yardım edin bana lütfen ?

Ne münasebet?

Askerlik yapamayacak durumdaysanız bir aileden tek kişi muaf olur gibi bir şey söz konusu değil.

Varsayalım bütün aile bedensel engelli.. ne olacak şimdi? Askere mi alacaklar?

Askerlik yapamayacak durumdaysanız elverişli değildir raporu verilecektir.

@Aslann89,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
Teşekkür ederim hocam aydınlattığın için.Peki ben askerlik şubesine giderken psikiyatri doktorumdan yazımı götüreceğim nasıl bir yol izleyeceğim ?

Hayır.. ilk aile hekimin den askerlik işlemlerini başlatıyorsunuz..aile hekimi hastalığına veya şikayetlerine göre ilgili branşa sevk ediyor.

Psikiyatri ise psikiyatriye.. psikiyatri sizi değerlendiriyor, zaten gerekli tanı veya tedavi geçmişiniz sitemde gözüküyor, duruma göre erteleme muafiyet veriliyor okey.

@Aslann89,

Hocam 6 yıldır bakaya durumundayım hastalığımdan dolayı 100 bin tl civarı ceza var muaf olunca o ceza siliniyormu acaba ?

Kesmen evet.. muaf tutulursanız belki çok az bir miktar veya hiç.

Siz bunları boşverin onlar hallolur..daha fazla uzatmadan işlemleri başlatın oldumu, gerek duyulduğu konularda bana yazın yardımcı olmaya çalışacağım 🙋

@Aslann89,

Üst Alt