Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki elim bilek altından yok. Ehliyet alamıyorum!?

Anıl59

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Iki elimin de bilek bölümü yok sadece dirsek var rahat araba da kullanabiliyorum ama 4 seneden beri ehliyet alamıyorum
yeni yasalarda da benimle ilgili yani çift amputeyle alakalı birşey yok ne yapmam gerek cevaplarınızı bekliyorum..

Imkansız değil. Lakin biraz zor. Hatta iyi zor. Maalesef

Ne demek istediniz anlamadım ?

2 kol ampute dirsek üstü ehliyet alamıyorum ne yapabilirim bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba ?

anıl kardeşim nasıl 2 ampute 2 kolundamı ampute.bu gün kuruldaydım 2 elinde sıkıntı olana vermiyorlar maalesef.tek kolunun çok iyi bir şekilde çalışması gerekiyor.bizzat doktor dokunarak hareket ettirerek kontrol etti...

Evet abi 2 peki ne yapmamız lazım abi nerelere müracaat edelim bu benim kullandığım birşey kendime ait arabamda var ama ne yazık ki vermiyorlar yani babam çiftçi babamla beraber tarlaya bile gidiyorum ben ne yaptıysam olmadı ama daha çeyreğindeyim bu işin başarıcam inanıyorum .

Üzüldüm vallahi ne diyim kardeş,umudunu kaybetme...

Anıl59

Anil kardeş ampute ne bilmiyorum ama benimde iki el parmak uclarinda duyu kaybi var. Su an reflekslerim iyi arac kullaniyorm elden donanimli ama bende korkuyorum degistrimeyr. Bizde aslında hastalik ileri derecede ise verilmemesi gerekyior. Sz ne zaman başvuru yapscksnz

2017 DE ABİ OCAK GİBİ FAlan OLUR HERHALDE

Anıl59
anıl kardeş onu gidip il sağlık kurulundaki doktorlarla görşmek lazm. ya da senin gibi olup ehliyet kulanan varsa onlaara bir danis derim.

su an ehliytet yok degğil mi? sıfırdan alacksnz?

Anıl59

Önerim, araç kullanırken bir video çek ve doktora/komisyona giderken bunu yanında getir ve izletmeye çalış. Direksiyona uygun topuz vs. de takılı olsun araçta. Onları ikna etmen lazım...

O şekilde nasıl araç bulucaz ki en büyük sıkıntı burda zaten olsa hiç gerek kalmıyacak video çekmeye bile denerim abi teşekkürler...

Benim raporum %77 ehliyetim de yok hiçbir şekilde alamazmıyım?

Anıl59 yaşadığım yerde abinin birisinin kolları hiç yok ama protez ile araba kullanabiliyor. bence iyi araştırmalısın.
benim boynum tam dönmüyor diye ben ehliyetimi yenileyemedim ama o arkadaş aldı.

ibrahimsami

onu da sordum abi olmuyor dediler bilmiyorum yani hiç irtibata geçsem de yardımcı olamaz mı ?

ben o kişiyi görürsem bir sorayım nasıl aldın ne yaptın diye

doktorun insifiyatind olan bir durum olduğu için insan evladına denk geldim

Raporları komisyon imzalamıyor mu? Sadece tek doktor karar alamaz engelli raporu için. Kişinin engelinin normal akan trafiği tehlikeye sokmayacağına ikna olmaları lazım. Ellerinde belli kriterlerde var, kafalarına göre verilmiyor o kararlarda. Ha oldu, riski aldılar ve kaza vs oldu engellinin sağlık durumundan ötürü, o zaman hepsi yargı sürecine girer. Kendim 2 bacağım spastik, muayenede el ve kol gücümü test ettiler, çok klasik bir engelli raporu ama ben bile bazı durumlarda (keskin dönüşler vs) aracı engelsiz bir kişi gibi kullanamıyorum, her gerektiğinde seri şekilde kornaya basamıyorum vs. Hoş trafikta engelsiz (ama zihinden engelli) çok daha fazla sürücü var , o ayrı konu.

Öncelikle merhabalar, benimde sol kol dirsek altı ampute ayrıca sağ kol baş parmak yok ve his kaybı var, aile hekimliği ile başladım uzman doktorlara gidicem, umudum var detayları burdan belirtirim. Ayrıca bende bülent abi gibi düşündüğüm için şehirler arası yolda 30 km video çektim onu göstericem doktora :))

%77 engelli raporum var yaşım 23 araç almam için ne yapmam gerek (ehliyetim yok)

Anıl59

Ehliyet olmadan araç alımında vergi avantajından yararlanamazsın kardeşim. Ya ehliyet almalısın ya da %90 ve üzeri rapor

Anladım abi saol yeni değişiklikler oluyor ama bakalım araştırcaz artık alanlar var çünkü evliyse işte eşini gösteriyor değilse babasını falan alıyorlar diye biliyorum .

Eğer sana ehliyet vermiyorlarsa %90 ve üzeri rapor alman gerekiyor ozaman araç alabilirsin! ama araç alımı ve ötv den yararlanmak için oldunu belirt lütfen.ayrıca aracı sen kullanamazsın

honest

%99 zaten raporum 2014 de 77 düşürdüler 2023 bilmem ne yazası diyerekten onu yapıcam ama memuriyette asil kadroya geçmedim abi etkiler mi diye endişeliyim onun için de raporu yükseltiremiyorum arabayı benim kullanmam çok önemli değil sadece alabileyim ötv indirimli yeter bana

Üst Alt