Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayağım da protez. H sınıfı ehliyetimdeki ibare doğru mu?

xman5734

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaşlar bende h sınıfı ehliyet aldım 01.02.2009 veriliş yazıyo neyse benım iki ayakta protez ama kullandıgı cıhaz ve protezler bolumunde sadece gozluk uygun gormuslerdı sadece gozluk yazıyo bi problem olurmu acaba aklıma takılıyo ordaykende sordum pek net acık bır cvp vermedıler bı sorun olmaz dedıler sızce ne olur bu konuda bana bılgı verebılırmısınız şimdiden teşekkürler herkese?

Sorun olmaz. H sınıfı sürücü belgesini alırken, "... özel donanımlı araç kullanır" diye rapor alıp vermişseniz, dosyada da o ibare işlidir.

teşekkür o.boğa abi.cvp için?

küçük bi sorum daha olucak affınıza sıgınarak?
benım arkadasımın ehlıyetinde özel tertibatlı yazıyo ama o normal arabasında otomatik vıteslı arac kullanıyo bu kendısı ıcın bı problem yaratırmı plaka normal ;)
:cool:
cvp için şimdiden tşkler?

Özel tertibatlı aaç kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi varsa, özel donanımı olmayan araç kullanamaz. Kullanırsa, yetkisiz belge ile otomobil kullanmaktan ceza alır...

Arkadaşınızı uyarın.Allah göstermisin bir kaza anında başı çok ağrır.Hemen özel tertibatını takıp aracını o şekilde kullansın.

tekrar selam.
benım raporda ''özel donanımlı araç kullanır'' ibaresi yok şöle yazıyo (viteral diz altı amputesyonu '' h '' sınıfı sürücü olur şeklinde karar verilmiştir.)
yazıyo sizce dogrumu? yazıyo neolur dogru diyin iş çıkmasın gene ya zaten ılgılenmıyolar ınsanlarla şuraya gıt bekle suraya gıt yemekte vs vs işte?
şimdiden çok ama çok teşekkürler?

Aldığınız rapor H sınıfı ehliyet için geçerli,Özel tertibatlı araç kullanması uygundur raporu için yeniden Sağlık Kurulu Raporu almanız gerekmektedir.

allah allah?

''özel donanımlı araç kullanır'' yazsaydı tekrar hastaneye gıtmıycekmıydım yanı ? sırf yazmıyo dıye mı gıdıcem yoksa h sınıfı ehlıyet alan herkes araba aldıgında tekrar rapor alıyomu araba ıcın yanı tertıbat için?:eek:
oturan boga abi isim neydi senin sende bu konuda bana tam detaylı bı bılgı verebılırmısın lütfen?
''özel donanımlı araç kullanır'' yazmıyo (viteral diz altı amputesyonu '' h '' sınıfı sürücü olur şeklinde karar verilmiştir.) yazıyo raporda?

H sınıfı ehliyet alırken sağlık raporu aldı ya arkadaşın. O raporda ne yazıyordu?

benım raporumda yazıyo abi senın verdıgın
(viteral diz altı amputesyonu '' h '' sınıfı sürücü olur şeklinde karar verilmiştir.)

Özel tertibatlı aaç kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi varsa, özel donanımı olmayan araç kullanamaz. Kullanırsa, yetkisiz belge ile otomobil kullanmaktan ceza alır... cevap a gore yazdım arkadas kendısı yazacak sıze bu benım için en son yazdıgım?

o.boga abıcım arkadasımın degıl benım kendımın raporunda
'' h '' sınıfı sürücü olur şeklinde karar verilmiştir'' yazıyo ve kullandıgı cıhaz ve protezler bolumundede gozluk yazıyo hanı bı problem olurmu dıye sızın bılgınızı alıyım dedım simdiden tesekkurler?

s.a o.boğa abi arkadaşım için bu yazı:?:
arkadaşımın raporunda otomatik ve direksiyona ufak bir takos tak dediler oda otomatik araba kullanıyo engeli ise sadece bi başbarmağinin olmayısı hepsi bu?
izlemesı gereken her hangı bı yol varmı hastaneden bı rapormu alsın napsın bılmıyo acıkcası ozel tertıbatın anlamı otomatık vıtesmıdır ki?
zaten vergi muafiyetınden de yararlanamıyor kendısı?
raman72 arkadasımızın verdıgı cvp ozel tertıbat taktırsın demıs uyar demıste ona hocalar sadece dıreksıyona bı takos tak yeterlı demısler tabi o zaman?
şimdiden teşekkürler kolay gelsin?

sadece bir parmağın olmaması halinde topuzla araç kullanabilir. Bir sorun yaşamaz.

abi

bi problem yasamaz yanı degılmı polısler falan cevırıp tertıbat nerde dıye sorarlarsa dıye korkuyo da kendısı durumu anlatamadıgında ne olur syn abim?

Arkadaşının raporunda tam olarak ne yazıyor?

otomatik ve takos ama ehlıyetımın k.cıhaz ve protezlker bolumunde hemen altında ''özel tertıbatlı arac kullanır'' yazıyo kendısı de zaten otomatık kullanıyo ve dıreksıyonda takos var plaka normal sadece?

Hiç bir sorun yaşamaz... Dosyada "otomatik ve takoz" diye işlidir...

abicim çok teşekkür ederim arkadaş adına benım soruma ne dıyceksın peki abi?

abi gene rahatsız ettim k.bakma.........

:(
(viteral diz altı amputesyonu '' h '' sınıfı sürücü olur şeklinde karar verilmiştir.)
şeklinde yazıyo benım kendi raporumda ama ehliyetımde ise kullandıgı cıhaz ve protezler bolumunde saadece gözlük yazıyo dinlendirici kullanıyordum da?
bu benım sorunum abi arkadas için verdıgınız bilgi için tşkler?
bunuda cvplarsanız sevınırım iyi çalışmalar dılıyorum:?
:rolleyes:

lütfen abi neyi anlayamadın cvp için ben kendı soruma cvp alamadım da tam olarak ok:?

Soruları birbirine o kadar karıştırdın ki, anlamıyorum hiç bir şey :)
Kendine ait sorunu üsttekilerden tamamen bağımısz olarak yazar mısın güzelce?

sayın abim benım ehliyetimde kullandığı cihaz ve protezler bolumunde sadece gozluk yazıyo dınlendırıcı ve sol gozum kucuk numaralı gozluk var.
raporumda ise '' h sınıfı sürücü olur'' şeklinde yazıyor.yani özel donanımlı araç kullanır ibaresi yok abim?
teşekkürler inş açılayıcı olmuştur :)

arakadaşım
şu an ehliyetim elimde .bende senin gibiiym.
kullandığı cihaz ve protezler kısmında:ÖZEL TERTİBATLI OTOMOBİL ibaresi var.
kanaatimce bu ibarwenin veya benzer bir ibarenin olması lazım

allah allah ama ben tekrar gittim dedım kı ben gozluk harıcınde ıkı ayagım da protez dedı raporda oyle yazıyossa oledır dedıler bişi olmaz dedıler bende tekrar gerı dondum allah allah? raporda karar ''h sınıfı surucu olur'' yazıyo ehlıyette sadece gozluk yazıyo napcam bılmıyom tekar gıttım trafık e bısıy olmaz dedıler gonderdıler offf yaaa?

teşekkurler?

kuvars tesekkurler...
ve dıger arkadaslar tesekkur ederım ılgınıze ama solemek ıstedıgım sorunşu.
benım ehlıyetım h sınıfı raporumda h sınıfı surucu olur seklınde karar verılmıstır yazıyo.fakat ehlıyetımde ıse kullandıgı cıhaz ve protesler bolumunde sadece gozluk yazıyo protezlerımın ısmı gecmıyo problem olurmu? ve olur dıye dusundum polıse gerı donup sordum raporda neyse o yazar bı problem olmaz hayırlı olsun dedı sorunum bu bı problem olurmu olmazmı ? :rolleyes:
tesekkurler kolay gelsin sizlere?

Problem olmaz.Özel tertibatlı araç içinde ayrıca rapor al.

tesekkurler raman o.boga kuvars ve mehmetbtunca sagolun kolay gelsin iyi gunler sizlere .....

'h' sınıfı surucu olurr... ıbaresı raporumda yazan bu herhangı bır sorun teskıl edermı ehlıyetımde ıkıayagım protez olmasına rahmen 'gozluk' yazıyor.ehlıyet ok dersek tertıbat ıcın arax alırken yenı bır rapor daha almalıyım sanırım :( pekı her ıkı raporda tek rapor halınde oluyormuydu tek seferde hem arac hem ehlıyet ıcın dıye alınabılıyormuydu? Ben blmıyrm arkadasım oluyordu dedı?

sayın xman5734

H sınıfı ehliyetini almadan önce yaptırdığın raporun Fotokopisi varsa raporu al ehliyetini yaptırdığın trafik tescilden raporunu göstererek belgeme tertibatlı araç yazılmamış diye düzeltir yazdır

Üst Alt