Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayağım da protez. H sınıfı ehliyetimdeki ibare doğru mu?

sn kurekcı ehlıyetımı alalı 2 yıl oldu.naapmam lazım sımdı bu benım sucum degıl gngorenden aldım ehıyetı gorevlıye sordum bısıy olmaz bızdekı kyıtlar onemlı dedı???

ehliyetimde kullandıgı cihaz ve protezler bıolumde sadece ^^Gözlük^^ yazıyor Raporumda ise ''H sınıfı sürücü olur'' ibaresi dogrumudur.sadece bunu ogrenmek ıstıyorum.bu ehliyet için aldıgım rapor.arac alırkende ayrı bir rapor almam gerekliymiş sanırım o ibarenın ve ındırımden faydalanabılmem için?
şimdiden anlayısınız ve cvp larınız için tşklrrr

sayın xman5734

sadece h sürücü olur ifadasi yetmez iki ayağımdada protez olduyunu söylüyorsun bu husus raporunda belirtilmemişmi ve raporunda terdibatlı araç kullanır h sürücüsü olur yazmığorsa hiçbir haktan yararlanamassın ÖTV+MTV den sen yeniden rapor çıkarttıracaksın Tertibatlı araç kullanır H sınıfı sürücü olur yazdıracaksın bu rapora göre Trafik tescilden ehliyetini düzelttireceksin ÖTV+MTV Yararlanacaksın trafikten çevrilirsen ceza yemiceksin.Başka çaren yok.

raporumda H sınıfı sürücü olur ibaresi var zaten ehliyetımde yazmıyor sadece gözlük yazıyor.
ben arac alırken yeni bir rapor daha almalıyım sanırım ozel tertıbatlı arac kullanır ıbareli degılmı?
ilgi alakanıza cok cok tsklrr

sayın xman5734

en son yazdığım yazıyı birdaha oku cevap orda

tskler ılgınıze sn kurekci.desene daha iş bitmiş gibi gorunsede yeniden başlayacagım :(

Sayın Xmen bey ,
H sürücüsü olur raporunuz ehliyet almanıza yeterli vede almışsınız , protez olayına gelince göz muayenesinde doktorun gözlüksüz araç kullanayacagınızı belirtiğinden ehliyeti aldığınızda trafikteki memur sadece gözlük durumunu ehliyete yazarlar, ehliyetinizde özel tertibatlı araç kullanır diye birşey yazılması mecburi değildir. Ehliyetiniz için tekrar rapor almanıza gerek yok öyle bir hata yapıp kendinize eziyet etmeyiniz.
Sizin yapacağınız tek şey ötv muafiyeti için özürlü sağlık raporu almanız ve bu alacagınız rapora göre takılacak tertibatla ötv muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

Takıldığınız engelli araç konusundan bizi 0532 724 20 01 den arayabilirsiniz.

anlasıldı cok tesekkur ederım bayrak bey,

O raporuda aldım zaten ötv ındırımınden faydalanabılır ozel tertıbatlı arac kullanabılır dıye ozaman sorun yok demekı cok saol.

Üst Alt