Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İğne fobisi (tripanofobi) yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
125
Reaksiyonlar
1,260
İğneden nefret ediyorum Bakırköy K2'de yatarken her gün norodol&akineton dayarlardı. Yaptıran bilir; çok pis yakıyor. Hatta normal kan tahlilinde bile acayip irkiliyorum. Bu korkuyu nasıl yenebilirim ? Tavsiyesi olan var mı ?

4.5 ay hastanede yattım iğneyi sevmediğim halde her akşam kan sulandırıcı vuruyorlardı. amelyat yaraları bile o kadar acıtmıyordu. korksan da korkmasanda mecburuz dostum 10 saniye sıkacaksın kendini

Hatta normal kan tahlilinde bile acayip irkiliyorum.

Enjektörü deriye vurmadan önce pamuğa alkol damlatıp temizliyorlar ya cildi, onu halterci gibi adamın burnuna tutmuşlardı, nedenini sorduğumda alkol ile ayıldığını aksi takdirde bayılacak gibi olduğunu söylemişlerdi.

Bilmiyorum belki işe yarar, hemşireye söylersen yardımcı olabilirler.

Bu bende de var, hele bir de damarı bulamayınca fena halde sinirleniyorum acıyor ve mosmor oluyor.
Her ay abilify yaptırıyorum aslında iğne girerken hiç acı olmuyor, hemşire ilacı bir dakika kadar çalkaladığında hiç bir problem olmuyor, tavsiye ederim üşenmesinler ilacın iyice çözünmesi önemli.

XEplion' un mağlum bilinen yan etkisinden sonra oldu bir kaç ay sürdü geçti şu an...

TV de filmlerde hatta çizgi filmlerde bile görsem bayılacak gibi oluyorum 😄😄

İğneyi bilmemde, bende ilaç içmek istemiyorum. Seneler önce doktorun yazdığı aripa kutusundan çıkan prokpektüsü okuduktan sonra artık ilaçlardan kaçar oldum.

Çoğu insanda var o korku çünkü bazı iğneler felaket yakıyo ve acıtıyo içeriğindeki kimyadan dolayı. O yüzden yapabileceğin en iyi şey iğne olmadan önce hemşireye söyle belki biraz gevşemen için söylemlerde bulunabilir.
Birde iğne acıtmaz içeriğinde ki kimyasal acıtır bunuda bilmen belki faydalı olur.

Bu başlığı açalı 3 sene olmuş ama iğne fobim hala geçmedi. 1 saat önce WBC (hemogram) için kan verdim. Çok kötü oldum.

İnşallah ileride insilün iğnesi kullanmak zorunda kalmam. Allah herkese şifa versin.

@Descartes, Amin. İnşallah herhangi bir nedenden ilaç kullanmak zorunda kalmayız ancak söz ettiğin iğneyi kullanan arkadaşlarım var, pek iğneye bile benzemiyor normal enjektörün yanında yok denecek kadar küçük.

Hele bir de iğneyi vururken deriyi kaldırıyorlar hissetmediklerini söylemişlerdi. Göründüğü kadar ürkütücü değilmiş, biz yine de duayı kullanmamak üzerine edelim elbette.

@anonymous, geçmiş olsun.Hangi ilaçlarini kullanıyorsunuz.Konu dışi ama daha önce invega kullanıyordunuz.invega piyasada var mı?

İğneden ben de nefret ederim. Tabancadan da tüfekten de korkmam, tabancanın-tüfeğin üzerine atılırım ama iğneyi gösterdiler mi arkama dahi bakmadan kaçarım.
İğne yemeden önce EMLA %5 krem sürüyordum. Nispeten psikolojik olarak rahatlatıyordu beni. Acısını azaltıyordu.
Geçenlerde bir doktor arkadaşım bana bir kutu yapma ilaç yolladı. Anestezi kremi. Sürüyorsun 15 dk bekliyorsun iğneyi ondan sonra vurduruyorsun. Ne acı hissediyorsun ne de başka bir şey. Kendisi bu kremi göz ameliyatında kullanıyormuş. İçeriğini bilmiyorum, sormadım. Yapma ilaç olduğuna göre muhtemelen bir çok eczacı da bunu yapabilir. En son kan aldırdığımda denedim, iğnenin girdiğini hissetmedim bile. Kıza "soktun mu iğneyi?" diye sorduğumda "çıkardım bile amca" deyince şaştım.

Igne fobisi olmak isteyen üniversite yada egitim arastirma hastanesinde yatsin. Donör olarak zirt pirt kaninizi almaya geliyorlar. Kollar delik desik ve mosmor kalıyor maalesef

@Anti PSİKİYATRİ, şu an invega yerine 3 aylık depo iğne olan trevicta kullanıyorum. Diğer haplar 1000mg depakin, 450mg cedrina, 20mg rexapin, 600mg solian, fepatil, ürikoliz

İğne ile ilgili korkularımı geride bıraktım. Zaten korkmazdım ama çok gergin oluyorum diyelim, şöyle ki:

Her dört ayda bir omuriliğin lomber 3-4 arasından 13 cm'lik, yoksa 9 cm'lik bir iğne ile giriş yapıyorlar. Bunun 8,5 cm'sini içeri itiyorlar. Kanala denk gelmişse bir seferde, gelmemişse gelene kadar giriş denemesi yapıyorlar. Bir defasında 13 kez denediler.

Yaklaşık 5-10 dakika iğne içeride kalıyor. Bunu çocuklarda anestezi altında yapıyorlarken yetişkinlerde deri üstüne uygulanan bir sprey sıkarak uyguluyorlar. Bugüne kadar sanırım 19-20 kez uygulandı. Aslında skopi (bu bir görüntüleme sistemi diyelim) ile bu işlemler daha kolay yapılabiliyor ama skopi cihazını boş bulmak ve randevu almak çok zor.

Tüm bunlara rağmen iğne girişini izle deseler izleyemem. Hatta damar yolu açılırken kan görmeye dahi dayanamıyorum. Bir-iki kez kendimden geçmişliğim var.

Son anı ile hikayemi tamamlayayım. Damar yolu açma işlemim çok sıkıntılı oluyor. Deneyimli bir hemşire değilse delik deşik oluyorum. Bir defasında damar yolu açılamayınca acil cerrahiye sevk edildim. Yoğun bakımda nöbetçi cerrahın bilek içinden damar yolu açacağı söylendi. Beni odaya alıp yeşil örtüyü kaldırınca bistüriler parıl parıl parladı. İşte o andan sonrasını hatırlamıyorum. :)))

İşlem şuymuş: bilek içi neşter ile kesilecek, damar yolu öyle açılacak. Neyse ki cerrah doktor büyük bir ustalıkla buna gerek olmadan bilek içinden damar yolunu açıverdi. (Öğrendim ki, bilek içi daha çok acıtıyormuş)

İğneden korkmayın :))) Kendinize göre baş edebilme yöntemleri geliştirmeyi deneyin. Mesela benimki Chopin'den spring waltz dinlemek... İnanılmaz iyi geliyor.

@anonymous, hastalık ne tam olarak bende 600mg LİTYUMM rexulti 2 mg olanzapin 20 mg kulaniyroum piskotik belirttili ağır depresif nöbet bipolar bozuklugum var

@idosente, :D Haziranda 44 yaşına gireceğim En son kan testinde Glikoz (açlık şekeri) 94 çıktı. Çok şükür ; şimdilik değerler normal. Zaten , çayda bile şeker kullanmıyorum. Yine de tavsiyelerin için teşekkürler.

Yeni teşhisim hayırlı olsun. Önce unipolardı sonra bipolar sonra şizoaffektif şimdide organik olmayan psikoz. :ROFLMAO:
Bugün depo iğne yaptırmaya gittim. Bir baktım teşhis değişmiş.

Üst Alt