Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hükümet engelliler konusunda yeni bir açılıma gidecekmiş? [Tartışma]

mehmet41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
HÜKÜMET özürlülere yönelik paket hazırlıyor. Pakette, özürlülere sigorta prim indirimi avantajı, hacda özürlülere indirim ve kontenjan, araba vergisinde sol ayağı olmayanlara da indirim sağlanması, yerel seçimlerde özürlülere kontenjan ayrılması, özürlülerin alınmadığı tıp fakültesi, konservatuar gibi eğitim öğretim kurumlarında da bu engelin kaldırılması planlanıyor. Ayrıca özürlülere karşı yapılan ayrımcılık ‘suç’ niteliği kazanacak. haber sitelerinde okumuş oldugum bir haber

Yazı süper bu konuda ne demek istediğini araç almak için uğraşanlar anlarda bu konuda hiçbir fikri olmayanlar ne düşünür bilmem sağ ayağı sakat olanın sol ayağı sağlamdır sol ayağı sağlam olanında yine sağ ayağı sakattır. Birazcık karıştırmrşsın galiba.

Tamamdır bak oldu şimdi ama o dediğin paketle ilgili hiçbir gelişme yok sadece söylentiden ibaret aslında söylenti demeyelimde biz engellilerin talepleri bu yönde onun dışında böyle bir paket hazırlığı olduğunu zannetmiyorum vardır inşallah aslında sol ayağından sakatlığı olanların bazıları bir şekülde hallediyolar işlerini elden debriyaj aparatlı araç alabiliyolar ama elinden engelli olanlar hiç bir şekilde alamıyo bunuda biliyomusun?İnşallah bunların hepsi gözden geçirilip bir çıkar yol bulunur.

Görme Engelli milletvekilimiz Sayın Lokman Ayva Geçen cumartesi özel bir TV kanalında (Hilal TV ) yayınlanan Bir başka açıdan adlı proğrama katılmıştı ve ben proğramı izlerken Sayın Ayva 2. Dalga diye bir terimden bahsetti.
2. Dalga deyimi ile yeni bir çalışma üzerinde olduklarını belirti ama detaylara girmedi.
Şimdi arkadaşlarda böyle yazınca acaba olabilir mi diye bir umut doğdu içime. İnşallah olur ne diyelim.
İnşallah olurda bu ÖTELEME işi daha önce olduğu gibi MUAFİYETE dönüşür.

Haberin kaynak sayfası,

http://www.turkglobal.com/haber/haber-6702.htm

mehmet41' Alıntı:
... özürlülerin alınmadığı tıp fakültesi, konservatuar gibi eğitim öğretim kurumlarında da bu engelin kaldırılması planlanıyor....

Ben, konservatuarda okuyan son sınıf öğrencisi olarak, ne sınava girerken ne de okuduğum zaman içinde böyle bir engelle karşılaşmadım. Tıp fakültesinden mezun olup, dr olan bir de tanıdığım var. Herhalde yanlış bir bilgilendirme var bu konuda. Paylaşmak istedim...

umarım herşey olması gerektiği gibi, bizlerin fayda göreceği doğrultuda gelişir. hayırlısı bakalım...

engelli maaşlarında büyük bi açılım bekliyoz :lol:

nüansa katılıyorm benim yıllar önce gittiğim dr um de engelliydi.
ama bunun yanısıra engelliler için yapılanlar çok yetersiz bu da bir gerçek

İnşaallah bizlerin insan gibi yaşaması için güzel çalışmalar yaparlar diye umut ediyorum ve genelde haberleride takip ederim hergün acaba bugün bizimle ilgili yeni birşey varmı bir müjde varmı diye hergün umutla takip ederim bi söz vardır umut fakirin ekmek kapısıdır diye benimkide öyle işte neyse İnşaallah güzel gelişmelere olması dileğiyle

akdenizli bende o plaka raporu için çok uğraştım ama başaramadım sonra bir çözüm buldum bu işe plakayı alamayınca engelli amblemi bu sorunu çözüyomuş dediler çok sevindim ve denedim amblemi reklam şirketlerinde yapıyolar yaptırdım plakaya yapıştırdım sonra polisten bu şekilde araç kullanmak yasaktır aracın sicili özürlü değil diye ceza aldım o cezayıda sulh cezayada mahkemesi aracılığı ile itiraz ettim davayı kazandım ama her trafik çevirmesinde açıklama yapmaktan baygınlık geldi

hadi bakalım hepimiz için hayırlısı olsun

Aman diyeyim hiçbir şey yapmasınlar. Mesela imkanı olup da araç alıp kullanabilen engelliler var, öyle bir kanun çıkarırlar ki alimallah ellerinden o aracı da ehliyeti de alırlar.

Üst Alt