Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuki] Belediyenin işten çıkarması ve tazminat..?

muhammeduveys

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam. Ben Batman Görme engelliler derneği başkan yardımcısı.iki gözden görme engelli olan abim altı yıl önce belediyemizde geçici işe alındı.Fakat yerel seçimler sonrasında yeni başkan 300 civarında işçini görevine son verdi.İşçiler mahkeme yoluyla tazmşnat davası açarak tazminatlarını aldılar yaklaşık 6 milyar tutarında. Ancak dava açmayıpta işe dönenler tekrar işe alındı. Bize söylenen ise sizde davadan vazgeçin geri alalım ama 6 ay sonrasında işten çıkarılma durumu olrsu dava açma hakkınızda olmaz. Abim de bunu göz önüne alarak dava açtı parasını aldı.
Ama şu anda ciddi sağlık ve psikolojik sorunlar yaşamaktadır işten atıldığından bu yana. Sorum şu. Şu andan itibaren abim belediye hakkında maddi ve manevi tazminat davası açabilir mi ve nasıl bir yol izlemelidir?
Saygılarımla. :(

Abine Allah kolaylık versin
Belediye başkanınada burdan kooooocaman yuh diyorum
atılacak başka insan bulamadımı dünyası kararmış insanin
dünyasını birde siz karartıyorsunuz Allah bir gün bu gibi
insanların cezalarını verir.Kalın sağlıcakla

Bir defa tazminat alınmış zaten. Bence yasal bir süreç tekrardan başlatılamaz.

ARKADAŞLAR TAZMİNATI ALMAK İŞE DÖNEMEZSİN ANLAMI TAŞIMIYOR. iŞ MAHKEMESİNDEN ÇIKACAK KARA YA İŞE İADE YADA YASAL YAPTIRIMDIR YASAL YAPTIRIMDA GENELDE 4 NET 4 BÜRÜT VE SOSYAL HAKLARININ ÖDENMESİ VEYA 4 NET 8 BÜRÜT SOSYAL HAKLARIN ÖDEMESİDE DAHİL OLABİLİYOR. AYRICA ÇIKARMA GEREKÇESİDE ÖNEMLİ BENCE ELİNİZDE BULUNAN VE ÇIKARILMA GEREKÇESİNİ Bİ İNCELEYİN BURADA Kİ GEREKÇE ÇOK ÖNEMLİ BANA YAZARSAN AVUKATLARA SORABİLİRİM BELKİ YARDIMIMIZ OLUR.

Üst Alt