SALİH BEY
Tam bir yıl önce kaza geçirmişsin,öncelikle geçmiş olsun.Bir sürü hata yapmışsın.
Öncelikle kazanın hemen akabinde sigortasız çalıştırıldığını ve bu olayın iş kazası olduğunu tesbit ettirmen gerekirdi. Eğer bu yolu deneseydin hem tazminat hakkını hem de emeklilik hakkını kazanırdın. Sonradan sigortalı yapıldım diyorsun, işe gitmeden mi sigorta primin yatıyor. Yani SSK senin bu durumunu biliyor mu?
Bana kalırsa sen (ŞU AN SSK PRİMİN YATMAYA DEVAM EDİYORSA) 1800 gün olayını filan beklemeden sürekli iş göremez raporu almaya başla.SSK en geç 16 ay içinde seni kesin iş göremezlik için heyete sevk eder. Eğer kesin iş göremezlik verilirse de sen bundan sonrada işverenine tazminat davası açabilirsin. Ancak bunun için de orada çalıştığını şahitlerle , ayrıca kalıcı sakatlığının orada olan kazayla ilgili olduğunu hastahane kayıtları ile çok iyi bir şekilde ispatlaman gerekebilir.
Sana tavsiyem;bunlar hayati konular, burada yazmadığın yada eksik yazdığın bir şeyler mutlaka vardır. Sen bölge çalışma müdürlüklerinde bir iş müfettişine danış, ona göre hareket et. Ama müfettişe işvereni şikayet için değil, bana yol göster diye git. Çünkü orayada şikayet hakkın var ama, şu anda oradan artık bi sonuç çıkmaz.
selamlar.