Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] 17 yaşında, zeka geriliği olan üvey bir oğlum var..?

nisaada

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm benim araştırdığım ve bir sonuca varamadığım bir konu hakkında yardım istiyorum.

17 yaşında, erkek ve zeka geriliği olan üvey bir oğlum var. Annesi ve babası hayatta velayet babada. 18 yaşını doldurduktan sonra reşit oluyor ve velayet kalkıyor ama zeka özürlü olduğu için hiç bir kanuni işini yapamaz.
Şimdi merak ettiğim konu bu çocuğa vasii için dava mı açılmalı, yoksa ne yapılmalı?
Bilgisi olanlar lütfen yardım edermisiniz.

FİLİZ KAYA

Çocuk 18 yaşını doldurduğunda, kısıtlanması hususunda dava açmanız gerekecek. Ve bu dava da Türk Medeni Kanunu'nun 335. maddesinin 2. fıkrasıdaki "Hakim vasi atanmasına gerek görmedikçe, kısıtlanan ergin çocuklar da ana ve babanın velayeti altında kalır..." hüküm gereğince öncelikle "vasi" atanması değil de, velayet altında bırakılmasına karar verilecek.

Bana sorarsanız, babasının velayeti altında kalmaya devam eder. Sonuçta, evet dava açmanız gerekecek. Davanın konusu "18 yaşını doldurmuş .....'nın kısıtlanması ve velayet altında bırakılması" olacaktır.

VERDİĞİNİZ BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Üst Alt