Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli statüsünde çalışan önlisans mezunu olanların EKPSS ile GİH sınıfına geçişi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
511
Hizmetli statüsünde çalışan önlisans mezunu olanların EKPSS ile GİH sınıfına geçişi?

10) Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; “Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.” hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir. (Herhangi bir hizmet sınıfında istihdam edilen memurlar; bulundukları kadrodan farklı olmak kaydıyla mezun oldukları eğitim programı itibariyle ihraz ettikleri unvanlar hariç olmak üzere istihdam edildikleri hizmet sınıfında yer alan kadroları tercih edemezler, tercih edip yerleşseler bile atamaları yapılamaz.)

hizmet sınıfın değiştiği için atanırsınız. Burada kişinin menfaatine bir durum varsa muvaffakat vermemezlik yapmazlar yaparlarsa yargı yolunuz açık

Evet şuan HİZMETLİ kadrosundayım 5 yılım dolmuş olacak bu ünvanla.

GİH sınıfına ÖNLİSANS mezunu olarak tercih yapmıştım ben.

eğer muvaffakat süresini soruyorsanız 2 hafta ile 1 ay arasında sonuçlanır

Yok tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını soruyordum.

İnşallah olur be. 😁😁

Beyleyeceğiz artık.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende lisans mezunuyum ama hizmetli kadrosundayım sağlık bakanlığında çalışmaktayım. Yeni atanan arkadaş ilk okul mezunu onunla aynı görevi yapıyorum temizlik işi . bir kanun yada düzenleme yok mu , veya olması gerekmez mi

gih sabit memur maası alır en düşük asgari ücretten sgk primi yatar +40 yılda alacağı maaş muhtemelen 17 olacak ileride sizinki nasıl bilmiyorum ama işçilerin ekstra ödemeleri ikramiyeleri var toplamda gih ten fazla kazanıyorlar ayrıca sgk primlerine ek ödemeler de dahil dolayısıyla emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alacaklar

4C kadroluyum şimdi ben. 4C girişim 6 HAZİRAN 2007 idi.

5434 SK tabiyim ben.

HİZMETLİ kadrosu olarak.

Son düzenleme:
Kamuda çalışan engelli memurlara EKPSS sonucu ile tayin konusunda kişinin isteği halinde kolaylık sağlanırmı?

Son düzenleme:
detaylıca yazıyorum raporu ekleyin engelli olarak saglık sıkıntılarınızdan kaynaklı ve engellılere tanınan haklardan dolayı kanun maddesı belırterek munhal bır kadroya atanmak ıstedıgınıze daır dilekceyi karsı kuruma elden verin mumkunse zıyaret edın gorusun karsı kurum kendı kurumunuzdan muvafakat ısteyecek muvafakat verırse atama oluyor. ancak kendı kurumunuzda asaletı tamamlamıs olmanız lazım.
eger atanılan kurum bakanlıksa ve dıger ıllerde bırımlerı varsa gecmek kolay ancak kurumlar farklı ıse red de gelebılır ıc yonetmelıklerde mesela malıyede yas sartı ve unvan kosulları var nakıl ıcın

Son düzenleme:
EKPSS İLE ATANMADA
AYNI KURUMA ATANMAK MECBURİMİDİR?

Benim şimdiki kurumum:
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

hizmet sınıfı farklı ise geçiş yapılır kurumla alakası yok gih ten gihe geçilmez bildiğim

olur diye biliyorum personel de çalışmadım ama memurlar foruma da yazın bu konuyu

Son düzenleme:
4C li olarak "Hizmetli" den "Düz Memur" a geçilince kişi ne gibi hak elde edecektir?

EVET BENDE TERCİH YAPTIM gih SINIFINA.
Başka ile tayinim çıkarsa eğer ne gibi haklarım olur?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Görevdeki personel EKPSS sınavı sonucu ile başka yere atama çıkmasıyla ne hakları olur?

aynı statüde ise kurumlar muvaffakat vermeyebilir. Üst öğrenim veya maddi olarak ataması olan kişinin lehine bir durum olması gerekmektedir. Genelde devlette bu işler böyle olur ama engelli deyip ayrım yaparlar mı bilmiyorum

2019 yılında LİSE mezunu ve HİZMETLİ olarak halen görev yapmaktayım.

2022 yılında ÖNLİSANS mezunu oldum ve 2024 EKPSS ye katıldım (önlisans tan katıldımdı) BU SINAV SONUCU İLE TERCİH YAPTIMDI.

yeni atanmayı tahmin ettiğin unvan farklı mı ? yada maddi olarak lehine bir durum söz konusu mu? eğer öyleyse muvafakat vermek zorundalar. aksi olursa dava ile bir şekilde muvafakatını verirler. ama uğraşacaklarını sanmıyorum

VHKİ çoğunluk bunları yazdımdı başka illerde başka bakanlıklar da var doğrusu.

Zormu olacak bu süreç yani benim için.

şuan hizmetli statüsündesin diye biliyorum forumdan okuduklarım kadarıyla. vhki seni bir üst unvana taşıyacağı için atamanda sorun olacağını sanmıyorum. hakkında hayırlısı olsun

Üst Alt