Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotroidi askerlik sorunu?

svrlrahmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi günler,
Askere gideceğim için tecili bozdurdum, sağlık ocağı hastaneye sevk etti ve heyete girdim. Bende hipotiroidi varmış o yüzden 1 yıl erteleme verdiler. Heyetin verdiği rapor da aşağıdaki gibi yazıyor: "yeni tanı
hipotiroidi mevcut. madde 41-C'ye uyar. ertesi yıla bırakılması uygundur. dahiliye poliklinik kontrolüne yönlendirildi. kalıcı hipotiroidi açısından 1 yıl sonra tekrar değerlendirilecektir."

Şimdi ertelemenin bitmesine 2 ay kaldı tekrar heyete gireceğim ilaç kullanıyorum her gün. İlaçları bıraktığım zaman TSH yükseliyor kullanmaya devam ettiğim zaman normal seviyesine düşüyor. Heyet bana muaf verir mi yoksa tekrar dan erteleme mi verir?

Bir diger sorum ise ben lisans mezunuyum yedek subay olma şansım vardı ama bu durum yüzünden yedek subay gelse bile olabilir miyim?

Kontrol muayenesine gittiğiniz zaman kalıcı/süreğen hipotiroidi olarak düşünülürse usul gereği belki 1 yıl daha 41/c uygun görülebilir.

Uygun görülmezse "Askerliğe elverişli değildir"kanaatine varılabilir.

Subay, astsubay, yedek subay vs, bunlarda sağlık yönetmeliği farklı,uzun uzun yazmama gerek yok, detayları şubeden öğrenebilirsiniz.

@svrlrahmet,

Üst Alt