Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotiroidi ve addison ile ehliyet yenilemek!?

Sedat14

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
7
Merhaba,

5 yıllık engelli raporum var hipotiroidi ve addisondan 46 oranında, hastalıktan önceden kalma B sınıfı ehliyetim var yenileme yapmak için aile hekimine gittim engelli raporum olduğu için veremedi raporu kurula girmek lazım falan dedi . Sevk te ettirmedim önce bir bilgi sahibi olayım diye. Sizlere sormak istedim ;

1) 6 ay sonraki rutin endokrin kontrolümde doktorum dan istesem verirmi direk?

2) Veya beklemeden özele gitsem endokrin veya dahiliyeden parayla direk alabilir miyim? Yoksa engelli raporuma takılıp sistemde onlarda heyet verecek mi derler?

Engelli ehliyeti değil amacım sadece elimdekini uzatmak.Değerli bilgilerinizi rica ediyorum

Rahatsızlığın nedir bilmiyorum fakat prosedür belli aile hekimi ile devlet hastanesine ilgili birime sevk 1 yada 2 doktor doktor kontrolünden sonra
il sağlık müdürlüğüne bağlı kurula giriyorsun orada karar çıkıyor.
Benimde yenile sürecim böyle oldu.

Rahatsızlığım Addison ve hipotioridi, ikiside ehliyet yenilemeye engel değiller. Peki bu gireceğim il sağlık kurulu, engelli raporunu alırken hastanede girdiğim sağlık kurulu mu farklı mı?

Merhaba

Engel durumunuz ortepedik olmadığından dolayı aile hekimi uzman a sevk eder. Uzman ise muhtemelen Kontrol Şartı ile Sürücü olur belgesi verir diye düşünüyorum. Bir ihtimal İl Sağlık Müdürlüğü komisyona sevk eder.

Umarım dediğiniz gibidir de çabuk biter kurula gerek kalmaz. Benimkiler metabolik hastalık endokrin bakıyor. Ama aile hekiminden sevk almak şart anladığım kadarıyla, rutin gittiğim endokrin doktoruma direk gitsem sanırım veremiyor??

Siz ne derseniz diyin aile hekimine. Aile hekimi ekrandan hastalığınızı görüyor ve bundan dolayı aile hekimi rapor veremiyor. Aile hekimi, bir üst mertebeye sağlık kuruluna sevk eder. 10 yıllık ehliyet alırsınız ama sağlık kontrol şartı ile verilir. O da 6 ayda bir olabilir benim gibi. Yada daha uzun sürede bir.

@Sedat14, Sanırım dediğiniz gibi belki uzmanların önüne düşmüyor olabilir.İsterseniz Özel Hastenelere de bi sorabilirsiniz.Belki daha seri olabilir.

@saimakdeniz, Özel hastaneye direk gidip soracağım sağlık raporu almak istiyorum diye kişisel bilgi sağlık formunu doldurup , bakalım ne diyecekler . Onlarada sistem engelli raporu var veremezsin diyecek mi merak ediyorum . Ama forumda başka bir konuda okudum az önce , bir arkadaş direk gidip almış özelden hiç sorun yaşamamış , sanırım biraz şans gerek :)

Üst Alt