Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyetteki doktorların biz hastaları aşırı ilgisiz bir şekilde dinlemediklerini düşünüyorum

Maalesef bu durum çok yaygın. Sağlık kurullarında yoğunluktan dolayı hastayı dinlemeden, dosyaya bakıp hızlıca karar verildiği hissi çoğu kişide var.

Davranışları yapay zekalı robot gibi aynı. Bilgisayar ne diyorsa o.Çıktığım heyette en az 20 doktor vardı hiçbiri de benim yüzüme bakmıyordu.Hepsinin gözleri ya birbirlerinde ya da ekrandaydı. Sadece birisi nasıl oldu bu hastalığın diye samimiyetsiz bir şekilde mimiklerine gıcık olunacak kadar duygusuz bir şekilde soru sordu bana. Görseniz sinir olurdunuz.
Bunlar adı üstünde okumuş. Sadece okurlar dinlemezler. Maneviyat zaten sıfır bir de devletimiz sağ olsun bunları şımarttıkça şımarttı.Geçim derdi parasal ruhsal sıkıntıları da yok. Başlarına bir iş gelse paramla ricamla hallederim güveni iyice oturmuş bunlarda.Kendileri sağlıklı ama karşılarına çıkanlar hep hasta.Burunlarını havaya dikmişler insanı aşağılarcasına bakışlarla hastaları dinlemiyorlar bile. Allah bunlara öyle bir dert versin ki anlatsalar da kimse onları anlamasın ne deyim

Son düzenleme:
Abi tedavi olurken de aynı durum var maalesef. Yemin ederim bilgisayar gibiler. Eğer bu tanı varsa olur olmaz. Bilgisayardaki if else komutu gibi. Hayatımı yaktılar daha hâlâ birşey yok dediler milletin içine çıkamıyorum. Ben diyorum bunla başa çıkamıyorum bana kendin düzelt gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar. Yemin ederim katil olmamak için kendimi zor tutuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

Bence de öyle heyetteki doktorlar hastalarını yeterince dinlemiyor haklısınız sanki yazıp gitsin havasındalar insan derdini tam anlatamıyor

Sorsak yoğunluk diyecekler. Yaw arkadaş bu ülkede niye bu kadar hasta ve engelli insan var? Bundan da doktorlar sorumlu zaten. Sanayi ustası veya Ziraat mühendisi sorumlu olacak değil. Bu sorunun araştırmasını, raporunu, cevabını verdiler de gereken mi yapılmadı? Bu soruna yönelik kılınız kıpırdamıyor ve yanlışlara gelince de hemen ama çok yoğunuz diyorlar. Yahu hangi evde hasta yok? Kimin çevresinde birçok engelli yok? Niye İsveç'te hastanelerde in cin top oynarken burada hastalardan dolayı iğne atsan yere düşmez duruma gelmiş. İşiniz gücünüz semptom bastırıp eve yollamak, yan etkilere neden olmak. Bu yoğunluğun nedeni doktorlardır, yoğunluk onların bahanesi olmamalı.

Bugün şunu öğrendim; Devlet hastanelerine gidildiğinde, hastaya yapılan her bir işlem için hastane SGK'dan ödeme alır. Hastanenin döner sermaye hesabında biriken bu paralar, giderler ödendikten sonra kalan tutar hastane personeline (doktor, hemşire vs) dağıtılır.

Düşünün ki hasta olduğunuzda, hastaneye gittiğinizde doktorlar daha çok para kazanmış oluyor. Böyle bir sistemde sizce kaç tane doktor hastaların hastalıktan tümüyle iyileşmesini ister?

@Tenê,
Hastalıklar ölür ama hastalar ölmez derim.

Özellikle heyete hastayı çağırıyorlar ama bence boşu boşuna.

Üst Alt