Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyete 2. kez başvuru için ne kadar süre geçmesi gerek?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Bir sorum olacak. Aynı hastanede sağlık kuruluna (heyete) ikinci kez başvuru yapıp tekrar rapor çıkarmak için aradan ne kadar bir süre geçmeli? Yönetmelikte belli bir süre belirtilmiyor galiba. Bunun resmi prosedürü nedir?

İlk başvurumda bir doktor tedavi uygulamadan oran veremem demişti. Şu an o ilgili alanda tedavi görüyorum ve tedavi sonunda Oran ekletmek için

Önceki raporunuz sürekli ise ıkinci kez rapor alabilmek için il sağlık müdürlüğüne itiraz ediyorsunuz onlar sizi yönlendiriyor.
Eğer sureli (1 yada 2 ) yıllık ise sürenin dolmasından sonra tekrar rapor için başvuru yapıyorsunuz

Sureli raporu olan kışı suresı bıtmeden başka bı hastaneden rapor ıcın başvuru yapamazmı

Aynı hastalığı için süresi dolmadan başvuru yapılmıyor. Fakat Hastalığının ya ilerlemesi gerekiyor yada farklı hastalıklar çıkması gerekiyor süresi dolmadan başvuru yapman için

murat7044 öncelikle cvp için tşk ederim
Benim durum tam olarak şöyle :Rahatsızlığımla ilgili 2 klinik olan kbb ve psikiatriden oran alacaktım. Kbb %28 (sürekli) verdi.
Ve psikiyatri oran vermedi. Tedavi sonrası verebilirim dedi. Ben şimdi tedsvi sonrası 2.kez aynı hastanede heyete başvurabilir miyim psikiyatriden oran alabilmem için? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Heyetteki yetkililere sordum çekişkili cevaplar verdiler

Daha önce psikiyatri değerlendirme yapmadığı icin ekstra bir hastalığıniz daha ortaya çıkmış oluyor tedavi sonrası basvurunuzu yapabilirsiniz.

nostaljik

aynı hastaneden rapor alıp diğer doktor tedavi uyguladıktan sontra diyor ise o doktorrun yazısı ile aynı hst heyete girebilirsin

Mrb Bülent Bey , bir şey soracaktım size. Benim %28 sürekli raporum var. Bir branş da tedavi sonunda anca rapor verebilirim dedi bana ve şu an tedavi görüyorum. sorum şu : tedavi sonunda raporuma oran ekleteceğim yani. kaç ay sonra heyete girebilriim ve aynı hastanede heyete girebilir miyim tekrar? bunun yasal prosedürü nedir nasıldır?

ikinci kez başvuru için süresi 6 ay geçmeli deniliyor. yönetmelikte böyle bir süre belirtilmemiş. 6 ay durumu nerde yazıyor?

evet aynen. tam olarak durumum şu : konuşma fonksıyon kaybım var . kbb %28 verdi. psikiyatrı ise oran vermek için yönetmelik gereği tedavi sonunda veriyormuş. sosyal fobi ve anksiyete bozukluğu da doğal olarak mevcut. en fazl sıkıntı iş bulmada yaşıyoruz. ben 2015 aralıkda heyetten yüzde 28 aldım. psikiyatrı vermedi tedaviye başladık. 5....6 aylık tedavı uygulayacak bana galiba. burdakı sağlık kuruluna sordum da çelişkili cvp lar verdıler bana. ayn hastanede tekrar heyete başvuru yapamazsın dıyen var. yapabilirsin diyen de var. szin bu konud bilgi ve tecrübenız vardır dıye düşünüyorum. ben psikıyatrı tedavı sonucunda tekrar aynı hastanede heyete giremez myiim?

nostaljik

Aynı hastane olunca durum biraz daha karışık olabilir. Ama ben olsam başhekimle konuşur, o hastanede halen tedavimin sürdüğünü söyler, tedavi sonunda rapor almak konusunda sıkıntı yaşayıp yaşamayacağımı sorardım. Eğer onlar alamazsın derse, o zaman tedaviyi de başka hastanede olmak çok daha doğru olur... Böylece o tedavi sonunda kolayca rapor alınabilir.

nostaljik
ben aynı hastaneden 2 ay içerisinde 2 defa rapor aldım. kimse de neden bir daha geldin diye sormadı. ekstra bir hastalıkta ekletmedim.

tanerbudak

Hah, işte tam da böyle kardeşim! Hiç kimse bir normdan bahsedemez. Tam tersi uygulamalar da var.

Yeni rapor

2015 aralıkta sağlık kuruluna başvurup rapor çıkarttım. (Raporum %28 sürekli)
Şu an tedavi gördüğüm başka hastalıktan tedavi sonucunda oran almak için tekrar rapor almak için sıfırdan başvuru yapabilir miyim?
İtiraz etmeden baştan rapor alamıyor muyuz?

yeni rapor çıkartabilirsin baştan ama bence başka hastaneye gidin

nostaljik 6 ayı geçince tekrar rapora başvuru yapabiliyosun . bna hastanedekiler öle söylemişti

Evet 6 ay geçince yeni başvuru yapabilirsiniz

Üst Alt