Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her şey tamam ama araç alımında vergi indiriminde bürokrasiye takıldım!?

sueynur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum

29 eylülden beri sıfır araç alımı için ugrasmaktayim.öncelikle %66 oranında engelli raporumu aldım, il sağlık müdürlüğünden kod numaraları olan heyet raporumu da alıp emniyete gidip yeni ehliyetimi de aldım sonra bayiye gittim ve 1,5 aydır resmen beni surunduruyor :( vergi dairesi onay gerekir dedi, sonra onay geldi tertibat takalım denildi, tertibat takıldı fakat bu sefer de gelir idaresi başkanlığını onayı gerekir dedi ve bu onay için bayi değil benim başvurmak gerekiyormuş...
iki hafta oldu oraya da başvurdum ve ortalama bu onay 1 ay sürer dediler...benim karşılaştığım durumla karşılaşan var mi ?? Ya da bayi mi isi bilmiyor bilemedim...burada bazı kişiler üç günde hallettim yazmış :(

sueynur

kardeş öncelikle geçmiş olsun bende engelli aracı aldım 2016 nisan ayında fakat böyle bişeyle uğraşmadım önce araç alacağım bayiye raporumu verdim vergi dairesine sordurdu araç alabilir dedi işlemleri başlattı bir haftada aracı teslim aldım senin olayla ilgili ötv oranlarında artış oldu belki ondan uzamıştır diyeceğim fakat anlattığın olayın onla ilgisi yok tamamen bayinin bilgisizliği diye düşünüyorum ötv muafiyet oranını %45 denmi yoksa %60 danmı hesapladılar

sueynur

geçmiş olsun,bende 10 gün önce arabayı anlaştım.bayi işlemleri yapan firmanın istediği evrakları benden aldı.tertibatı muayeneyi,projeyi hepsini onlar halletti(ücretlerini ben verdim).bugün ruhsat ve plakam çıktı işlemler bitti.bayi ve muameleciden kaynaklanıyor.raporlarımızı ve ehliyetimizi verdik gerisini onlar halletti.sadece vergi dairesinden bir memur aracı alan gelsin demişti.gittim.şefleri bir hanımefendi kızdı hatta niye buraya çağırıyorsunuz biz doktormuyuz.raporu ehliyeti tamamsa gelmenize bile gerek yok dedi.personele kızdı.işi bitirecek olan trafik ruhsat işlemlerini yapan kişilerdir.vekalet veriyorsunuz herşeyi onlar hallediyor.

Cidden ne yapacağımı şaşırdım ve nereye şikayet edeceğimi de bilmiyorum.... ilk benim.başıma geldi sanırım bu durum :( bütün evraklarim tam istendiği gibi tam fakat gelir idaresi baskanliginin araç ile bağlantısını çözemedim...aracim Toyota auris ve otomatik vitesi, sol gaz pedalı da takılı...

%45 olsa gerek ..araç 77000 iken bana 51000 yaptılar...

bende araç aldım benim işlemler 10 gün sürdü birde ay sonu ve vergi dairesi yoğunluk dan dolayı 10 gün sürdü ben noterden bayi vekaletname verdim herşeyi onlar halletti tertibatci da bulduk 10 gün sürdü şükür bugün ruhsatım çıktı kasko yapıldı yarın teslime gidiyorum anlamadım konu snn dosyana vergi daireisnden onay geldi ise [FONT=sans-serif] tekrardan gelir idaresi başkanlığını onayı ne alaka bizde böyle bişe olmadı bu arada ben işlemleri istanbul da hallettim[/FONT]

2015 Nisan ayında aldım 15 gün de halletti galeri

kasım 8 de aldım . 2 günde halloldu . Herşeyi bayii halletti.

Bu işleri bayii hallediyor ben sadece raporu verdim 1 hafta sonra aradılar Gökhan bey aracınız hazır dediler bitti.

Toyota araç alan oldu mu ?? Bayi bugünde aradım bekleyeceğiz diyor...Kafayı yedirttiler bana :(

Bugün bayi ile görüştüm ve bana " bizimle alakası yok vergi dairesi , gelir idaresi baskanligindan onay yazısı talep etti " dediler... bu devlet işine aklım etmiyor cidden 2 ay olacak neredeyse :(

acemi bayiye denk gelmişsiniz anlaşılan, benim işlemler 1 haftada bitti teslim aldım yeterki parayı gösterin. 1500 tl ekstra para verdim masraflar için.. tertibat, çekici ( 2 sefer götürüp getirmişler ) vs. Beni sadece trafiğe imza atmaya çağırmışlardı. El sıkıştım 1 haftada teslim aldım.

Merhabalar kolay gelsin. Ben de yeni bir araç aldım. Cuma günü tertibat takıldı. Araç çekici ile muayneye gidecek. Sizce muayneye çağırmaları uzun sürer mi? Tertibat takıldıktan kaç gün sonra araç muayneye gider?. Satış danışmanını aradım evraklarını biz teslim ettik dediler. Gerisi trafiğin işi dediler. Ne zaman muayneye gideceği hakkında bilemiyoruz dediler.

Bayi ısrarla bizle alakası yok , vergi dairesi istedi diyor bende anlamadım...tek benim başıma geldi sanirim

Merhaba kolay gelsin. Sizin olay hakikaten çok saçma geldi. Acaba şehirden şehire fark ediyo mu dicem ama Ankaradan bir çok arkadaş var alan. Zaten maliye onay vermiş vergi dairesinin tekrar onaylaması çok saçma. Bence siz gidin aracınıza onay veren vergi dairesi ile görüşün. Bence en iyisi bu. Çünkü ben de çok sıkıntı yaşadım. Benim raporumu da bayi göstermiş olmaz demişler. Ertesi gün ben gittim yüzyüze müdür yardımcı ile görüştüm onaylarız dediler. Bence senin olayda da bir yanlış anlaşılma olabilir. Git yüzyüze görüş derim ben.

muayene randevusunu satış temsilcisi alır.muayeneye girip çıktıktan nsonra evraklar trafiğe gider.bunları muameleci yapar ve ruhsatın nplakan çıkar...

sueynur

Hareket kısıtlılığı hangi uzuvda? Raporda hareket kısıtlılığına dair detaylar var mı?

Myelomeningosel hastasıyım ben, omilrilk gergin olduğundan sağ ayağımda his kaybı var.kısıtlı olduğum nokta da araba kullanırken gazdan frene geçiş yapamıyorum, beynimden ileti çok geç gidiyor hatta çok zaman takılıyor..

sueynur

Yani sağ ayak kullanılamıyor hükmünde. Raporlarında sağ bacağın kullanılamadığı ve özel donanım gerektiği net yazılmamış olabilir mi? Buna rağmen onay vermekte zorlanmış ve Ankara'dan özelge istenmiş olmalı. Eğer öyle ise, vergi dairesine şahsen gidip özelgenin akıbeti sorulabilir. 2 hafta sürmemeli bir yanıt. Gerekirse vergi dairesinde müdüre çıkın.

Tertibatsiz araç kullanmayacağım ile ilgili kod numaralarim yeni ehliyetimde mevcut, sol gaz pedalı takıldı... dediğiniz gibi müdürle gorussem daha mantıklı gibi... red olsa şimdiye kadar söylenirdi ama 1,5 ay dan fazla oldu bu süreç...

sizin durumunuzla benim durumum birbirine benziyor.Onay yazısı olayı sol hız pedalı olayından kaynaklanıyor.sol hız pedalına bir maddeden dolayı problem çıkarıyor vergi daireleri.eğer olumlu cevap gelirse paylaşır mısınız?.defterdarlığın görüşünü bekleyeceksiniz.her ilde uygulama vergi dairelerine göre değişiyor.

hangi madde problem çıkarıyor acaba ? Toyota bana geçici araç vermeyi teklif etti otomatik fakat kullanamadığım için bunu değerlendirmedim ,tertibatsız zaten trafiğe çıksam ehliyetime el koyarlar ....eee bu şartlarda kaza yapmamam için sol gaz pedalı şart ve cidden ben bu olayın mantığını çözemedim.. hüsna kam

geçmiş olsun bende yeğenbey vergi dairesi onayıyla 2016 nisan ayında aracımı aldım fakat sizin dediğiniz şekilde bişeyle uğraşmadım benim engelim sağ diz altı ampute aceba sizin raporunuzda özel tertibatlı araç kullanır ibaresimi yok ehliyet kodlarım ise 102;78;47;64;103.05;10.02;20.03;25.08;25.09 donanım olarak sağ gaz pedalı sola alındı

ottobock

Diz altı ampute olunca sorun çıkmıyor zaten benim bildiğim. His kaybı, iletim bozuklugunda sorun cikartiyorlarmis...bugün gelir idaresini aradım, başkan izine çıktığı için uzamış :).yok böyle birsey

47=iki tekerlekli araç kullanamaz
10.02 =otomatik vites
25.08=sol gaz pedalı
Kodlu ehliyet mevcut, %66 omurilik engellisiyim fakat otv indirimi için maliye beni bir aydır bekletiyor....sanırım indirim olmayacak gibi gorunuyir

Bugün sonunda hallettim...gelir idaresi baskanligina gittim, danışmadan yukarı çıkmak çok zor, yahu başbakanın bile kapısı insanlara magdurlara açıkken yüzyuze değil sadece telefonla gorusturuyorlar...26 gündür sonuç bekliyorum dedim bana gelmiş elimde dosta çok ,raporunu degerlendiremiyoruz, vergi dairesine git diyor:) yahu zaten vergi dairesi size yolladı dedim ama nafile...vergi dairesine gittim onlarda dilekçe ver sonuç bir ay sürer dedi yada bimer e raporunu gönder dedi...Napacagimi şaşırdım...bu devlet bizimle dalgamı geçiyor :) iki aydır onay için uğraşıyorum .... neyse bayimi aradım,bu iş çıkmaza girdi diye, bana bir idim verdi ve gittim o yetkili ile görüştüm..raporda herşey açık ,tertibat takilmis tse onay da vermiş, yarın evrakları getir onaylayim dedi :) duyduklarıma inanamadım.2 aydır beklediğim onay anında halloldu ve bana boşuna beklemişsin bu kadar dedi...BURASI TURKIYE VE ENGELSIZ YASAM ALANI...

Üst Alt