Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemogram testinde PLT 116 değeri ne anlama gelmektedir?

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
778
Reaksiyonlar
913
Hemogram testinde
plt *116 ne anlama gelmektedir.

Değer aralığı 150-400
arası olması gerekirken

benim değer neden düşüktür??

Trombosit eksikliği belirtisi. Bu sonuçta korkulacak bir durum yok. Takip edilmeli.

yakın zamanda ilaç kulandınsa deyerleri düşürmüştür Yinede İç hastalıkları veye homotolejide konturol ettir.

Tam olarak TROMBOSİT EKSİKLİĞİ ne anlama gelmektedir.
DüZENLİ OLARAK PSİKİYATRİ İLAÇLARIMI KULLANIYORUM.

evet o ilaçlar düşürmüştür Tronbositler vucudu onaran hücrelerdir bağşıklık sistemine bağlıdır.Yanlız senin trombasitlerin okadar düşük deyil endişelenmene gerek yok.Yanlız iç hastalıklarına kontrol ettir.

Trombosit vücutta pihtilasmayi sağlayan bi kan ürünüdür ve anlık düşüşler yasanabildigi gibi ilaç kullanımı ve azda olsa beslenme gibi etkenlerle dusebilir 116 için direk düşük diyemeyiz ancak sürekli bunun gibi değerlerde ve vücutta çarpma olmadan morluklar oluşuyor ise bi hematolog ile gorusulebilir ayrıca bazı plt ler küçük taneli oluyor (yani boyut olarak ) cihazda sayilamiyor bunu içinde Periferik yayma testi ile gozlede bakılması gerekebilir uzattım kusura bakmayın şimdilik korkacak bişey yok ama ihmal etmemelisiniz saygilar

Üst Alt