Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili hastalığı nedeniyle emekli olacak tanı alabilir miyim?

Gala Lion

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa, merhaba kolay gelsin. Bende haziran 2026 da malulen emeklilik başvurusu yapmıştım. İlk işe giriş 2008 Nisan, günüm 2300 civari. Ek-1 Hastalık Listesi koagülasyon defektleri göre ağır düzeydeyim. Faktör düzeyim %1'in altında ve spontan kanamalarım mevcut. Ancak doğuştan malul diye ret geldi bu hafta, kısaca işe girerken malul diyor. Ama başvuru sebebim durumum ağırlaştığı içindi. Askerliğim 2020 yılında muaf oldu. Böyle bir karar çıktı saçma sapan, o zaman sgk maluliyet cetvelinde neden koagülasyon defektleri yazıyorlar o hastalık zaten doğuştan. Kendi içlerinde çelişiyorlar. İşe giriş tarihinden 6 sene sonra durumum ağırlaştı beyin kanaması geçirmiştim, daha sonra diğer kanamalar vs. oldu. İlk engelli raporum 2023 yılında %80 idi. Sonra süre bittiği için yenileme yapmıştım.
İtiraz dilekçesi için yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler

Üst Alt