Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem otomatik vites hem de özel donanım işareti bulunan rapor..?

yaşamak1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1996 yılında aldığım h sınıfı sürücü belgesine "otomatik vites" işletmek istedim. ancak doktor görüşü özel donanımlı ile otomatik vites olarak yazdı.
Heyete 7 ocakta giricem umarım sorun olmaz
çünkü geçenlerde kolu olmayan bir arkadaşa direksiyon hakimiyetin olmaz diye heyet olumsuz rapor vermiş.

Sakatlığınız nedir? Hangi uzuvlarınızı kullanamıyorsunuz?

otomatik vites araç

sağ kolumu polio nedeniyle omuzdan itibaren kullanamıyorum.
bahsettiğim gibi 1996 yılından beri h sınıfı ehliyetim var. özürlü plakası alırsam sorun yok, ancak ben özürlü plakası kullanmak istemiyorum. bu nedenle otomatik vites ibaresi istiyorum.
özel donanım ile otomatik vites olarak yazılmasının bir sakıncası varmı?

otomatik vites araç

bülent bey, banim raporuma "özel donanımlı ile otomatik vites" te benim normal plakalı araç ve ehliyetime "otomatik vites" yazarlarsa sorun olmayacağını emniyet trafik şubeden söylediler. ancak eğer rapor heyette olumsuz çıkarsa ne yaparım. başka bir yerden heyet raporu veya itiraz etme hakkım varmı?

----------

ve ben sadece kendi aracımı kullanıcam, başka araç zaten kullanmıyorum.

Sürücü belgesine (ya da trafikte dosyanıza) özel donanım ibaresi eklenmez, sadece "otomatik vites" ibaresi eklenirse, o zaman sorun yaşamazsınız.

Ama en temizi raporda özel donanım ibaresinin bulunmaması. Dilerim hastane bu yönde karar verir. Vermezse, bir süre sonra başka bir hastaneye gidip denersiniz şansınızı.
Bu konuda son kararı sağlık kurullarına bıraktıkları için, yasal olarak "vermek sorundasınız" diye diretme şansımız yok! Bize dşen aklı başında ve mantık sahibi bi kurul bulmaz...

teşş. ederim, umarım olumlu sonuç alırız. sizi daha sonra bu konuda bilgilendiricem.

selamlar
sağ kolumu omuzdan itibaren kullanamıyorum ve H sınıfı ehliyetimde "özel donanımlı otomatis vites araç kullanabilir" ibaresi var.
şöför koltuğunun sol tarafına el frenini naklederek ötv indirimli otomatik vites araç satın alma şansım varmıdır?

Hayır, vites kolunu bir uzatmayla sola almanız lazım.

"hayır" ne için yazdınız anlayamadım.
Almış olduğum sağlık raporunda "H SINIFI EHLİYET ALIR, ÖZEL DONANIMLI OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR. KURUL KARARIDIR." ibaresi var.
Bu şartlar altında ÖTV indiriminden yararlanabilirmiyim, ötv indiriminden yararlanabilirsem özel donanım olarak ne yaptırmam gerekir.
örn: marş anahtarının ve silecek kolunun direksiyonun sol tarafına alınması gibi. veya başka ne önerebilirsiniz.

"şöför koltuğunun sol tarafına el frenini naklederek ötv indirimli otomatik vites araç satın alma şansım varmıdır?" demişsiniz ya, onun cevabı Hayır. Aracın vites kolunda sabit bir donanım olmalı. Ör:

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

Üst Alt