Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem ekpss'ye hem de normal kpss'ye girilebilir mi?

Tdegöz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖNEMLİ BENI AYDINLATIN!!!!!!!!!!!!Merhabalar beni bu konuda aydınlatirmisiniz. Ben edebiyat öğretmeniyim sağ gözüm çok düşük miktarda görüyor rapor alabilir miyim.Dışardan hic belli degil ama sadece ben sol gözümü kullanabiliyorum ve ben Ekpss sınavına girmek istiyorum. Ancak baktım edebiyat ögretmenliginde kaç kişi kaç puan ile ataniyor.Bulamadım. Ekpss ile edebiyat Öğr. Atanan var mı ve ben ayrıca bu sene nisan da ekpss ye girip ayrica normal kpss sınavına da girebilir miyim .şimdiden teşekkür

Tdegöz tek gözü görmeyenlere %32 rapor veriliyor diye biliyorum. ama emin değilim eğer %40 ve üzeri rapor alabilirseniz öğretmenlerin %90'ı atandı sizde çok rahat atanırsınız.

Merhaba geçmiş olsun
% 40 sağlık raporu alırsanız EKPSS'ye girebilirsiniz.
EKPSS'ye girmeniz KPSS'ye girmenize engel değil.
Eğer % 40 raporunuz varsa KPSS sonucunda tercihlerinizi engelinizi düşünerek yapmalısınız kurumlar sağlık raporu istediğinde sorun çıkabilir.

Tek göz ün yüzde yüz görmemesine rapor verilmiyor maalesef . Az görmeye hiç vermezler.

[FONT=sans-serif]Tek göz görme kaybından % 32 alırsınız farklı hastalıklarınız varsa buna eklenir.
Rapor oranınız eğer % 40 altında olursa EKPSS'ye giremezsiniz ama KPSS'ye girebilirsiniz.
EKPSS için oran en az % 40 olmalı.[/FONT]

Tdegöz

Hocam merak etmeyin hiç görmeseniz bile edebiyat öğretmeni olabilirsiniz.Meb yaptığı engelli öğretmen atamalarında kimseyi engelinden dolayı elemedi.Meb 2014 ekpss'ye giren bütün engelli öğretmenleri atadı.400 kişi ilk atamada atandı.Birkaç ay sonra da kalan kaç kişi varsa hepsi atandı.Yani sıfır puan alan biri bile atanabildi kimse açıkta kalmadı.Tabii bundan sonraki süreçte farklı kararlar alınırsa bilemem ama geçmişte durum bundan ibaret.

Teşekkürler @birkan01 bakalım her şeyin hayırlısı. Bir de hocam e kpss ye girildiği zaman yani 2016 nisan da e kpss ye görsem aynı zamanda normal kpss ye de girebilir miyim.

tek göz kaybı çoksa sizde muhtemelen psikatri problemlerinizde vardır. Sizi bu hastalık derinden etkilemiştir. %25 de psikatriden alırsınız olur biter.

Sadece tek gözden rapor almanız imkânsız tek gözü hiç olmayana %32 veriyorlar. Eskisi gibi de değil hastaneler çok kıt puan veriyorlar. Ben 3 gün önce %40 aldım ama benim hakkım % 60 civariydi gerisini sen düşün artık. Aynı zamanda KPSS ve ekpss ikisine de istediğiniz gibi girebilirsiniz.

Bu sene nisanda ekpss ye mayistada lisans kpss ye girsem. Iki puandan da tercih yapabiliyormuyum? Eger engel olusturuyorsa lisans kpss ye girmem

Girebilirsiniz tabiki bir sorun oluşturmaz. Bende öyle yapacağım.

Aynı şekilde bende merak ediyorum, Kalp Yetmezliği tanısı ile %100 Engelli raporum mevcut lakin normal KPSS sınavına da girebiliyor muyum ? Sınava Orta Öğretimden gireceğim.

İki sınava da gönül rahatlığıyla girebilirsiniz.Hiçbir sorun olmaz.Hangi puanınız atama için yeterli olursa onu kullanırsınız.

azbulunan

Hocam laf lafi aciyor. Engel oraniniz %100 ve kronik. Ehliyet alma sansiniz varmi? Veya var olani iptal ettiler mi? %80 kronik engelliyim. Simdi bide ulseratifkoljt cikti basima raporu yukseltip yukseltmeme konusunda kararsiz kaldim

değerli arkadaşlar benimde 2007 yılında devlet hastanesinden almış olduğum %40 oranında sürekli olarak işaretlenmiş sağlık kurulu raporum vardı ben bu raporu maaş bağlanması için aslını Ankara'ya göndermiştim ancak rapor oranınız %33 diyerek maaş talebim red edilmişti, %40 oranındaki raporu Ankara'ya göndermeden önce fotokopisini almış aslı gibidir diye mühürletmiş-tim, bu raporla ekpss,ye müracaat edebilir miyim. çok rica ediyorum bilgisi olan cevap versin Teşekürler

değerli arkadaşlar benimde 2007 yılında devlet hastanesinden almış olduğum %40 oranında sürekli olarak işaretlenmiş sağlık kurulu raporum vardı ben bu raporu maaş bağlanması için aslını Ankara'ya göndermiştim ancak rapor oranınız %33 diyerek maaş talebim red edilmişti, %40 oranındaki raporu Ankara'ya göndermeden önce fotokopisini almış aslı gibidir diye mühürletmiş-tim, bu raporla ekpss,ye müracaat edebilir miyim. çok rica ediyorum bilgisi olan cevap versin Teşekürler
Evet ekpss'ye müracaatedebilirsin.Ancak aslını göndermekle hata etmişsin.Neyse o elindeki aslı gibidir tekse mutlaka çoğalt ve tekrar aslı gibidir yap çünkü birçok yerde lazım olacak.

Müracaat edersin ama % 33 oran sonra başına bela olur ve atanirsan görevinden alırlar. Ayrıca bu yasal suçtur.

Benim ehliyetle ilgili bir problemim yok ayrıca Tertibatlı araç gereksinimim olmadığı için ehliyet değerlendirmesi zaten yapılmıyor. Halen eski ehliyetimi kullanıyorum. Kronik hastalık olduğu için H sınıfı ehliyet gerekmiyor. Bence yükseltme şansınız var ise yükseltin Kronik hastalıklarda %90 altı araç alamıyor diye biliyorum .

Üst Alt