Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem bipolar hem Okb aynı anda olabilir mi?

Death

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
32
Ben her ikisininde ben de olduğundan şüpheliyim; sizce böyle bi şey olabilir mi ?

Bipolar olarak depresif süreç çok oluyor ; Okb olarak beynimden atamadığım düşünceler çok fazla

Depresif her okb de vardır. Bipolarda çok farklı belirtiler var. Depresiflikle ona bipolar deniyorsa bizlerde bipolarız.

Benim duygu durumum aylarca sürüyor arada hipomoni oluyor ama yılın 9 ayı keyifsizim genelde

Bende hem bipolar bozukluk hem DEHB hem pasif agresif kişilik bozukluğu var. Neden olmasın?
(15 aydır remisyondayım, çoğu şikayetlerim kayboldu ama eskiden çok ağır ataklar yaşadım)

Olabilir. Hatta bipolarların yarısı borderline dir yazıyordu. Bipolar borderline ve OKB aynı anda olan arkadaşım var.

Bipolar değil, unipolarım.
Okb antidepresanla geçti.

Evet, şiddeti yüksek oluyor. Allah canımı alsada kurtulsam diyorum. Hızlı değişiyor. Şu an sakinledim biraz. Majör depresyon bütün bünyeyi mahvetti.

Tekel bayi sağolsun, eczaneden daha çok katkısı var 😄

Evet zararlı tabii ki ama yavaşlatıcı sakinleştirici etkisi oluyor ilaçlarla. Karaciğer nereye kadar dayanabilir bilmiyorum. Genelde rahatlayıp uyuyorum.

Melatonin daha etkili diyorlar uyku düzeni için. Tabii bütün ilaçlar bende ters etki yapıyor ama, dikkatli olun. Siz de benim gibi bir dünya ilaç içiyorsunuz sanırım. Denemenizde fayda var.

Bazen bazı ilaçlar bünyede etkili veya etkisiz oluyor, sizde ansikiyete var mı?

Evet var ben de her şeyden azar azar var ; Okb + bipolar + psikoz

Geçmiş olsun hocam, umarım iyi hissedersiniz ve atlatırsınız. Ben de insanlara karşı saldırganlık var bilmiyorum neyin belirtisi ama psikoz hepsinden beter. Nasıl anladınız hocam? Benim tanıdığım vardı ve normal insan gibi taklit yapıyordu. Adam hâlâ yok bende bişey diyor. Farkına varmak güzel birşey. Mücadeleyi daha da kolaylaştırıyor.

Yani düşüncelerim negatifti ; her şeyde paranoya , korku vardı , çok sinirliydim halüsinasyon , hezeyan oluyordu kendimi çok önemli görüyordum ; şu an bipolar ve Okb var

İyi ki atlattınız hocam. Sizin adınıza çok sevindim. İnşallah okb ve bipolar remisyona girdi mi süper olur.

@okko1,
Ben 👋

Ekt depresif dönemlerim de majör depresyondan kurtardı. Eskisi kadar kötü değilim. Ama şiddeti azaldı. Daha sık mani dönemlerim oluyor bu aralar.

Death,

mantıklı bir karar olabilir ( ben oldum oradan biliyorum ) ağır hafıza(mesela ekt olmadan önceki birkaç ayı tamamen hatırlamıyorum o kısımda bir boşluk var , bölük pörçük hatırladığım anılarım birbirine karışıyor ) ve bilişsel yavaşlama sorunları yaşatıyor

Mani iyidir ben de az oluyor depresiflik çok

Üst Alt