Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Hem bakın çocuklarınız da sakat olmaz..." dedi!..

Cigdemy

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
2
Hani Kerim-Selim kardeşlerin konseri vardı ya, onun için salı akşamı kızlarla taksimde buluştuk, konser saatinde oradaydık ama içerisi çok dolu olduğu için bizi almadılar. Neyse büktük boynumuzu çıktık.
İstiklal caddesinin sonlarında, tünelin oradayız … Ne yapalım sinemaya mı, tiyatroya mı gidelim diye konuşuyoruz aramızda. Bu arada yanımıza orta yaşlarda bir adam geldi ve
........ tiyatrosu için kart satıyoruz, yardım amaçlı alır mısınız? Dedi
Ben yok almıyoruz dedim ve şöyle yandan bi bakış attım (Hiç inandırıcı gelmemişti ve ben de hiç inandırıcı değilsin bakışımı atmıştım ona, söylediği tiyatronun öyle bu şekilde kart satışı yaptıracağını sanmıyorum)
Bu sefer Gülsere döndü almaz mısınız bakın yardımlaşmak büyük sevaptır vs. vs..
Hem bakın çocuklarınızda sakat olmaz……dediği an ben çileden çıkmıştım,
Ne alakası var biz sakatız da ne oluyor hayatımızdan memnunuz dedim…
Senin zaten suratın diye devam ediyordu ki….
Biz hepimiz sakatız dedim (öyleydik, ama adam anlamamıştı)
Şaşkınlıktan ağzı açık kaldı tabii….
Ya senin bakışlarında benden hoşlanmamışsın gibi bir ifade var diye lafı çevirdi….
Bu arada ben konuşuyorum tabii…..
Evet öyle zaten sen de hiçte hoşlanılacak biri değilmişsin…
Senin sağlıklı kalacağının garantisi var mı hem,
Dikkat et araba çarpmasın,
Dikkat et kafana bir şey düşmesin
Çok çok dikkat et ki hasta felan olmayasın….öyleee peşpeşe sayıyorum
Mahçup oldu tabii, hatasını anladı birşeyler diyordu tam anımsayamıyorum
Yanımızdan uzaklaşırken kendinize iyi bakın dedi…..
Ben üstüne basa basa sizde kendinize çok ama çok iyi bakın emi diye gülümsedim yüzüne
Peşinden çok güldük komikti ama o kadar insanın içinde sen gel bizi bul

Ayşegülle birbibirimize bakıp güldük aynı şeyi düşünmüştük….
Tam engelliler.biz’e yazılacak bir olay :)

az sonra ölmeyeceğimmizin garantisi varmı ahh ahh bir anlaya bilsem bu milleti

hic bir seyin garantisi yok hayattta.....
folik asit spina bifidayi engellermis .ben cok bilincli anneyim ya bunlari falan hep kullandim.stresten uzak dengeli bir hamilekik gecirdim.
bir gun 6 aylik hamileyim ve doktorda spina bifida brosurunu okuyorum o arada doktor beni cagirdi elime bakti ...
ya birak o brosuru milyonda bir olan bir sey dedi.....
ve ben tam okumadan bile biraktim brosuru.....
ve su an milyonda bir olan spina bifidali bir oglum var......
onun icin kimsenin yarin ne olacagi belli degil.......

Acaba kaç bilet alsak çocuklarımızı garanti altına almış olurduk?
Tüh kaçırmışsınız!
Adamı yeniden görseniz tanır mısınız kızlar?
Kim bilir, belki de adam ermişti :)

sevgili Bülent ne adamın bizi, nede bizim adamı unutacağımızı sanmıyorum.Çünkü Çiğdem adama öyle bir bakış fırlattı ki görmeliydiniz.Helede hepimizin özürlü olduğunu öğrendiği anda ki yüz ifadesi müthişti. Herhalde bu kadar insan arasında bize nerden çattığını düşünmeden edememiştir.Aklıma geldikçe gülmeden edemiyorum.Tesadüf mü yoksa başka bir şeymi...

OturanBoğa' Alıntı:
Acaba kaç bilet alsak çocuklarımızı garanti altına almış olurduk?

Küçük bir detay ama ben yine de yazayım bilet değil, tiyatroya yardım amaçlı tebrik kartı satıyordu....

Bu arada en önemlisi benim içimde tüh şunuda söyleseydim türünden hiçbir şey kalmamış olması, sanırım engelliler.biz bu anlamda kendime güvenimin gelmesini sağladı :)

Her yerde özürlüler kullanılıyor. Bakıyorsunuz bir adam 'çocuklarınız sakat olmasın'diye size bilet satıyor bir başkası sakat kılığına girmiş 'sakata yardım edin' diyor ve böyle bir çok kişi bizleri yani biz engellilerin engellerini kullanarak para kazanmaya çalışıyor.
Hiç kimsenin ne beden sağlığı ne de beyin sağlığı garantide değil. Rolünü yaptığı bir duruma düşmeyeceği, çocuklarınızın sağlığını korumak için bilet satan kişinin kendi bedenini koruyacağı garantı değil.
Herkes kendini bir başka kişinin yerine koyabilse, empati kurabilse bu dünya ne kadar güzel olur bir düşünsenize.
Aslında herkes birgün engelli olacak demiyoruz, bununda istemeyiz ama bizim yaşadığımız ulaşım, mimari ve insanların bakış açılarını onlarda birgün yaşayacaklar. Ne zaman biliyormusunuz ' YAŞLANDIĞI ZAMAN- ÇÜNKÜ HEPİMİZ BİR GÜN YAŞLANACAĞIZ VE O ZAMAN MERDİVENLERİ ÇIKMAK, YÜKSEK KALDIRIMLAR, OTOBÜSLERE BİNMEK GİBİ SORUNLAR YAŞAYACAĞIZ' eğer birilerine destek olacaksak önce kendimiz için birşey yapalım.
ÇEVREMİZİ YAŞANILIR KILALIM.

Üst Alt