Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanelerinden 2016 içinde otomatik vites araç kullanır raporu alabilen var mı?

kemaltosun ortopedi olarak geciyor başka şekil vermezler

metehan41
Raporda ötv yazıyor ehliyet kodlar var nasıl şaşırtıcı ikiside 2016 tarihli :(

babacan25

Engellilik durumu %90 az olan engelliye,Durum bildirir engelli raporunda özel tertibat kullanır,yazılmadan hiç bir vergi dairesi kabul etmiyor. Ben 18 şehirde maliyeye başvurdum,hepsi farklı bir şey söyledi.Hangi şehrin,ilçenin vergi dairesi onayladı?Trafik tescil etti.
Tam açıklayıcı ifadeler kullanılırsanız binlerce mağdur engelliye örnek olur.
Yeni maliye engelli araçlarla ilgili mevzuat çok açık.%90 ve üzeri raporlarda ötv ifadesi yazılır araç alırken.
%90 az olan raporlarda ötv yazsa da yeterli değil Özel tertibat yazmalı dır.Mevzuat çok açık ifadeler var.

Sevgili dostlar yaşadığınız tecrübeleri tane tane net ifadeler kullanırsanız hepimize doğru bilgileniriz.

Metehan41

Evet eski ehliyet ile başladım ve halen eski ehliyetimi kullanıyorum. 2021 de ehliyeti değiştirmeyi düşünüyorum. Henüz hiç bir memur ne yapacağını bilmiyor. Deli tavuk gibi birbirine bakınıyor, ona buna soruyor. Ehliyetimi değiştirmeye kalkarsam muhtemelen 6 ay ehliyetsiz kalırım ve sinir harbi yaşarım. Onun için son güne kadar eskideyim.

Merhaba arkadaşlar sonunda ehliyeti aldık bu sefer de motorsiklet bölümüne yazılacak kodu araba bölümüne yazmışlar. Sağlık raporundaki ibare "A2-b sınıfı ehliyet alabilir" kodlar "10.02, 44.08" araç alımında sıkıntı olur mu acaba?

chathakan

[FONT=Verdana]44.08. Motosiklet hareket halinde, dururken ve beklerken sürücünün iki ayağının da aynı anda yere değebileceği şekilde uyarlanmış koltuk yüksekliği,

[/FONT]
[FONT=Verdana]10.02 Otomatik vites[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]Engelinize göre kodlar verilmiştir herhalde ÖTV siz araç içinde alınan raporda kodlara göre engelinizi belirten açıklamar yapılırsa alabilirsin.

-Mask-

Raporu tam açarsanız...hem özel tertibatlı hem otomatik arac nasıl oluyor. .tertibat taktirdin mi yani...benim rapor da özel tertibatli (otamatik vitesliarac) kullanmasi uygundur yazıyor...ayrıca tertibata gerek yoktur diye yazıyor. ..

KÜREKÇİ

2014 deki ötv raporumda h otomobil h motorsiklet ehliyeti alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor, ehliyet yenileme için aldığım raporda A2-b alabilir bide yazdığım kodlar var benim demek istediğim 44.08 bir motorsiklet kodu iken yanlışlıkla B bölümüne yazılmış. Yani 44.08 özelliğinde bir araç daha dünya üzerinde yok, taş devrindeki gibi insan gücüyle çalışan araç olması gerekir gibi bişi çıkıyor :)

chathakan
ehliyetini bilgilerini silerek paylaşsana daha iyi bilgi verilebilir.

Benimde ehliyetimdeki kodlar B sürücüsü kodlar otomabilin sırasına 78 ve 47 Konmuş yani ikitekerlekli araç kullanamaz diye.

3vOAM0.jpg

chathakan
Sorun yok zaten sen iki tekerlekli araç kullandığın için o satır doldurulmuş kodda ayrı bölüme yazılmış Önemli olan kodun olması.Banada o şekilde yazılmış.

Halilagic

2016,dan sonra alınan engelli raporlarında, özel tertibatlı araç kullanır yazıyor.
Tertibatın nasıl olacağı yeni engelli raporunda hareket ettirici kodlar eksiksiz işlenirse hiç sorunsuz araç alısınız.

Metehan bey özel hastaneden sürücü sağlık raporu aldım ortopedi uzman tabip şu şekilde yazdı %40 hareket kısıtlılığı sol alt ekstremtede diz üstünde ve diz altında çok lenfödem ve 10,02 kod yazdı ayın 8 inde komisona girecem sizce engelli b sınıfı otomatik vites verirlermi
verirlerse genel sağlık raporu (%80 sürekli ve süreğen (kronik) herhangi bir ibare yok otomatik vites-özel tertibat v.s.) sürücü sağlık raporu ve engelli ehliyeti ile otv den muaf araç alabilirmiyim

genel sağlık raporumu aralık 2016 da aldım

kemaltosun

Yeni engelli ehliyetinizdeki kod bildiğim kadarıyla otomatik vitesli araç kullanır kodu(10.02) bu hareket ettirici aksam için yeterli olacağını düşünüyorum. Sorun çıkmaz zannederim.
2016 yılından sonra alınan ENGELİ DURUM BİLDİRİR RAPORUNUZDA mutlaka Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi gerekir.

Genel saglik raporumda özel tertibat ifadesi yazmıyor ama dedigim gibi aralık ta aldım ben şimdi otv den faydalanirmiyim.

kemaltosun

Genel sağlık raporu nedir? Geçerli olan DURUM BİLDİRİR RAPORU ifadesi dir.2016 dan sonra yazılan ifade Özel tertibatlı araç kullanır yazmalı.Bu raporu destekleyen engelli ehliyeti hareket ettirici aksam kodu. Kemel bey....

Burada raporunuzu ön ve arka sayfalarını paylaşırsanız anlaşılır olur.Anladığım kadarıyla sizin elinizdeki rapor yetersiz.

Metehan bey raporların arka yüzü yok hepsi budur. Genel sağlık raporu 20.12.2016 da alındı. Ehliyet raporu 07.02.2017 de alındı

ÖTV ödemeden araç alabilmeniz elinizdeki rapor hiç bir şey ifade etmiyor!
Yetkili kamu hastanelerinden DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU almalısınız.İçinde Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazılmalı dır.
Daha sonra bu raporu destekleyen engelli ehliyeti almalısınız.
Ehiyettte hareket ettirici kodları komisyon yazmaz ise maliye araç almanıza engel olur.

kemaltosun
Elinizdeki rapor Hiç bir şey ifade etmiyor.

Metehan41
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Arabayıda almayı veririz artık ne yapalım

Sıra ile işlemleri devam edin.
1.Yetkili devlet hastanelerden DURUM BİLDİRİR RAPORU alın içinde Özel tertibatlı araç kullanır yazmalı.
2.Bu raporu destekleyen Engelli ehliyeti.Hareket ettirici kod işlenmeli.
Bu kadar.

valla hocam kafam iyice karıştı siz alamazsınız diyorsunuz başkası alırsınız diyor doğuş otoyu aradığımda herhangi bir ibare yazmasına gerek yok dedi hatta tek tek söyledim otomatik vites yazmıyor özel tertibat yazmıyor sadece ötv den faydalanma yazıyor dedim gerek yok dedi sadece rapor eski ise yenilemeniz gerekebilir dedi sadece rapor yeni engelli ehliyeti yeterli dedi hayırlısı olsun bakalım konuyu teyit etmek amaçlı evrakları nereye götürebilirim herhangi bir vergi dairesinemi yoksa ilgili birim, daire v.s varmı

kemaltosun

Kemal bey kardeşim size arabayı vergi dairesi vermeyecek bayii verecek. Siz Doğuş oto'nun dediğini yapın Bayi ler bu konularda daha bilgililer iş yapıcılar. Ben 2016 Nisan ayında aldım eşimin üzerine sağ kol engelli kendisi, Bayi ye dedim ben kullanıcam ona göre yapın tertibat. Aracı teslim aldım arabada tertibat arıyorum tertibat yok. Aradım işlemleri halleden takipçiyi bu işte yanlışlık var tertibat yok arabada.. Abi dedi paspası kaldır bak dedi. Katlamalı gaz pedalına frenin yanına bi gaz pedalı daha yapmışlar uydurmasyon. Yani demem o ki siz bayi ile anlaşın tabiki raporunuz da tam olsun tertibatı nasıl istediğinizi bayi ye belirtin onlar gerekeni yapıyorlar. Pazarlığınızı yapın gerçi doğuş dan alacaksanız öyle bi şansınız da yok sıra bekleyeceksiniz. Gerisini onlar halleder, ben + 1500 para ödedim tertibat+ 2 kez çekici parası+takip plaka vs. bütün işlemler için. araba geldikten 5 gün sonra teslim ettiler. Şimdiden hayırlı olsun yeni aracdınız.

aysn41

Sayın tuncay bey, kemel bey henüz Yetkili hastaneden DURUM BİLDİRİR ENGELLİ raporu almamış.Bu durumda nasıl araç alacak???Engelli ehliyeti yok.!!!!Kemal beyin elinde evrak yok bir kere.Bayii son derece bilgi konusunda yetersizler....Benim haybeye 2000 tl para harcama neden oldularda.Maliye ye özelge yazsak bu iş çözülülecekti.ÖTV vergisi bayii değil maliye muaf yapar.

Metehan41

evet arkadaşlar bu konuyu kendime sorun edip sağlık raporumu ve sürücü sağlık raporumu alıp ankara vergi dairesi başkanlığına gittim teyit amaçlı sordum bana dedikleri aynen şöyle "bize göre araç alabilirsiniz ama bazı bayiler sorun çıkartabilir bunun için özelge yazıp araç alabileceğinize dair elinize belge verebiliriz." yani alabiliyorum

metehan bey engelli ehliyetim için sürücü sağlık raporu aldım otomatik vites olarak uygun gördüler ehliyetim çıkarmak için emniyetten randevumu aldım

Üst Alt