Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanelerinden 2016 içinde otomatik vites araç kullanır raporu alabilen var mı?

Raporu teslim ettikten 1 saat kadar sonra il müdürlüğünden aradılar. Kapak oldu onlara tabi bu durum. Daha önceki verdikleri raporun sonunu kapatmışlar değişiklik olmuyormuş, aile hekimine gidip ordan ortopediye sevk ordan da komisyona tekrar çıkacakmışım. Ortopediye yine muayene ücreti vericem tabi bu arada bugün aldığım 3 hekim raporunun ücreti de benim sgk dan kesildi. Vatandaşı bu kadar yonttuktan sonra verirler heralde, köşeli yerim kalmadı çünkü şu işte. Ayrıca komisyona giderken önceki raporu da götürüp teslim edecekmişim nasıl itiraz bu neye itiraz ve sonucu ne böyle saçma sapan oldu herşey. :)

Niteliksiz insanlar işleri karıştırıyor.
Kanun çıktımı çıktı uygulama nasıl olacak, bütün kurumlar bilgilendirilmiyor ki.
Nasıl olsa mağduriyeti vatandaş olacak.Boş verrr

Bugün aile hekimime gittim süreci sıfırdan yeniden başlatmaya daha yeni verdik o şekilde veremem il sağlıktan yazıyla gelmen gerekir madem itiraz var dedi, ayrıca yeni bi değişiklik oldu aile hekimleri silsileden çıkartıldı dedi o zaman ilgili bölümüne gidicem zaten dedi. Devlet Hastanesine gittim 50 tl mi yatırmaya öle şey olmaz, il sağlığın kararı kesinleşmemiş oluyor ayrıca önce aile hekimine dediler. İl sağlığı aradım bu rapor konusunda kimsenin net bilgisi yok ben nereye gideyim dedim aile hekimi böle böle hastane böle böle diyo dedim, hastaneyi arayıp dönücem size dedi. Sonra hastanedeki kişi arayıp yarın gel ortopedi doktorundan muayene olacaksınız dedi :) bakalım öğlen gidip yoklucam tekrar yetişebilirsem il sağlığa da götürürüm. Ah şu raporu alıp ehliyetimi bir alayım elime, bimer cimer aihm ne varsa gazete tv hepsine yazıcam ifşa edicem hepsini. Eğitim şart arkadaş bi kanun çıkartıyosun madem yasama olarak yürütmeyi de bi dürt yani bak biz böle bişi yaptık sen bunu bu şekilde yapcan, onlar da yönetmelik tebliğ vs çıkartacak elemanlarına seminer eğitim vericek. Deneme yanılmayla nereye kadar böyle. Gelişmeleri yazarım tekrar...

Herhangi bir hastaneden alınan engelli sağlık kurulu raporun da
otomatik vitesli arac icin olumsuz bir sonuç yada karar verilirse başka hastane den alma durumu varmı yoksa bu bir kereye mahsus birşey mi acaba. .
Bu konuda net ve kesin bilgisiolan varsa lütfen yardım ve bilgi verirseniz sevinirim..
olumsuz olursa başka bir hastaneden tekrar almak için başvuru yapabilir miyiz . .

chathakan

ben bimere yazdım arkadadım 2-3 ay once. hıcbırsey cıkmıyor.. Onlar her zaman haklılar konularında.

Aile hekimi belirtilen süre içinde başka veremiyomuş, ancak sağlık müdürlüğü devlet hastanesine yönlendirdiğine göre alınıyor. Dün devlet hastanesinin ortopedi bölümünden raporumu aldım zor zahmet yanlız birara çığırımdan çıkmışım artık doktor imzayı atarken sinirlenmeye gerek yok dimi falan diyordu :) sonra vakit kaybetmeden sağlık müdürlüğüne gidip raporu teslim ettim önceki raporun suretini istedim ama vermediler bunun bir hükmü kalmadı neden istiyosunuz dedi 5 yıl sonra aynı şeylerle karşılaşacağımdan emin olduğum için dedim yinede vermedi ama ben resmini çekmiştim bile çarşamba komisyon önüne çıkıcam bakalım takibe devam :)

Halilagic

En doğru bilgiyi bulunduğun il sağlık müdürlüğü verir.
Ne yazık ki her vilayette farklı yorum ile karşılaşa bilirsin.
Benim bildiğim kadarıyla Devlet hastanesinden aldığın (durum bildirir engelli raporunda)gerekli gören branş doktoru ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ kullanır ifadesi yazar.
Bu ifade yazılmadıysa itirazı il sağlık müdürlüğüne yapılır.
Başka bir yetkili hastaneye sevkin gerçekleşir.
Gönderilen hastane bu ifadeyi(özel tertibatlı araç kullanır) yazar ise Bu sefer engelli sürücü olur raporunu yetkili özel yada kamu hastanelerinden almak zorundasın.

Ben bir soru sormak istiyorum.
-Benim %80 süreğen (kronik) gösteren raporum var benim sol bacağımda lenfödem var ama ortopedik işaretli değil buna istinaden ehliyeti normal b sınıfından engelliye nasıl çeviririm. Nasıl bir yol izlemem gerek

kemaltosun

Aile hekimi sevk eder uzman doktora o da gerekli görürse otomatik yada özel tertibat yazıp il sağlık komisyonuna sevk eder işlemler o şekilde başlar

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Raporum da ötv belirtilmiştir. Yeni tarihlidir
egemmm
Peki hocam oranda düşme olayı olabilirmi ilk aldığım rapor iptalmi oluyor. Kusura bakmayın yeni rapor aldım ne yapacağımı tam bilemiyorum

Ortopedik sakatlıklar da oranın önemi yok. Arabayı hareket ettirici uzuv kaybı olması yeterli

Siz sürücü sağlık raporu alacaksınız ehliyet değişimi için. Bu raporda sizin nasıl bir araç kullanacağınız ve kodları yazıyor olacak doktor uygun görürse

Paylaşım için çok teşekkürler, aydınlatıcı oldu. Rapor almaya gidip rapor alamayanlar da var, çünkü doğru düzgün değerlendirip dinlemiyor doktorlar da...

Metehan41 yukarıda yazdığım gibi hallettim. Ek bir şey yapmadım. Evraklarımın Ankara Emniyet Müdürlüğüne yollanıp sorulmasını talet ettim. Yollandı ve aracın tescil edilmesinde bir sıkıntı yok dendi ve 2 ay sonra aracımın plakasını alabildim.
NİKURA Sonuç ne oldu?

Master

Anladığım kadarıyla siz yeni ehliyeti almadan eski rapor ve ehliyetle yola çıktığınızdan kaynaklanmış.

kemaltosun

Bence eksik birşey var!Durum bildirir engelli raporunuzda özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazılmalıydı.ÖTV ifadesi %90 üzeri engelliler içeren İFADE DİR!!!!Sürücü olur raporu almak farlı bir şey !!!!

2016 yılından sonra özel tertibatlı araç alabilmede Olması gerekenler.
1.Yetkili kamu hastanelerden alınmış DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU içinde(Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazan)

2.Yetkili kamu yada özel faretmez sürücü olur raporu (Hangi hareket ettirici tertibat gereksinimi var ise kodları doğru bir şekilde yazılmış olmalı)Eski (H) geçerli ama emniyette sorun yaşarsınız trafik şube ile danışın.

Not: Durum bildirir raporunda doğru ifade yazılmadıysa İkici adıma geçmeniz size hiç bir şey kazandırmaz.
Not:Sürücü olur raporu almanız ikinci adımdır bunu karıştırmayın!!!!!!!

Raporum da böyle bir ifade yer almamaktadır. İleriderecede lenfödem süreğen (kronik ) olarak geçmekte ama bacaklar birbirinden çok farklı (fil hastalığı gibi) yaz aylarında sol bacağımın üstüne basamaz hale geliyorum aile hekimi uzman tabibe ve il saglik komisyonuna gönderdiginde dikkate alinmazmi

Benim rahatsizligim Özür oranları cetveli, mevzuatında
ileriderecede lenfödemi olanlar (yürüme ve hareketi engelleyici ölçüde) olarak geçmektedir.

Bence engelli ehliyeti alabilirsin. Ancak araç almak yada başka bir işine yaramaz.
Öncelik Maliye durum bildirir raporunda (Özel tertibatlı araç kullanır)İfadesi var mı buna bakacaktır.
Daha sonra ehliyette hareket ettirici bir tertibat veya otomatik vites araç kodu varmı bunları inceler.
Maliyeye git raporunu göster yazılı sor yazılı cevap istersen doğru yaparsın.Ama o ifade yetersiz.

Benim rahatsizligim Özür oranları cetveli, mevzuatında
ileriderecede lenfödemi olanlar (yürüme ve hareketi engelleyici ölçüde) olarak geçmektedir.

İfade eksik ise hiç önemi yok.

Metehan41
Sen ihtiyacını dr söylemediysen dr yazmıyor.Yada doktor gerekli görmemiş

Hastanenin bana söyledigi, il saglik Komisyonunda uygun görüldüğü takdirde alabileceğim söylendi.

Demekki yanlış bilgi verdiler.

kemaltosun

Hayır.
Seni derdini eksik anlamışlar.
Bakın özel tertibatlı araç alabilmek farklı bir şey.Sen mevcut raporunla engelli sürücü raporu alabilirsin bu işi çözmez.
Sıralama şu dur.
2016 yılından sonra özel tertibatlı araç alabilmede Olması gerekenler.
1.Yetkili kamu hastanelerden alınmış DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU içinde(Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazan)

2.Yetkili kamu yada özel farketmez sürücü olur raporu (Hangi hareket ettirici tertibat veya otomatik vites gereksinimi var ise kodları doğru bir şekilde yazılmış olmalı)

6 ay sonra başka bir hastaneden sadece otv raporu alsam üstüne tertibat yazdırsam ilk raporum iptal olurmu
İlk raporum otv ökk istihdam ve sakatlık indirimi olarak aldım bunlardan otv haricindeki haklar iptal olurmu

İlk olarak paylaştığım bilgileri araştır.
Ötv ifadesini bir unut,senin o ifade ile bir işin yok.
%90 Üzeri engellileri içerir bu ifade.
İl sağlık müdürlüğü sevki ile hemen durum bildirir engelli raporuna itirazda buluna bilirsin.Ama doktorun sana özel tertibatlı araç kullanır ifadesini yazacağına emin misin.Önce doktorun la konuş.
önceki raporun tabi ki iptal olur.

S.aleykün arkadaslar 2016 tummuz ayında raporumu aldım raporda sakatlığı hakkında +ötv yazıyor eylül ayındada ehliyeti b kodlu engelli ehliyetine cevirdim aralık ayında aracın işlemlerini hallettim 2017 ocak 3 de araba trafiğe cıktı bir haftadır biniyorum allah cabalıyan herkese nasip
etsin iyi akşaamlar

babacan25

Kişisel bilgilerini gizleyip Raporunu burada paylaşırsan emsal olur.Birde bu raporla araç alabilmen şaşırtıcı yasanın yeni oluşuyla alakalı bir dikkatsizlikle raporuna sorun çıkarmadıklarını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ehliyetimde Özel Tertibatlı/Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir Diye Yazıyor. Bende Hem Otomatik Hemde Özel Tertibatlı Araç Aldım

babacan25
Nasil aldiniz, raporunuz ortopedik olarak mı geçiyor?
Benim raporumda kronik olarak geçiyor ötv yazıyor ama özel teçhizat yazmiyor. Bende araç alma hakkım olurmu.

Evet. Bir serüvenin sonuna daha geldik. Komisyona çıktım bugün. Zorla da olsa verilen karar A2-b sınıfı ehliyet alabilir. 10.02 ve 44.08 kodları. Almaya çalışan arkadaşlara Allah sabırlar versin... Sorunuz olursa cevaplarım yine.

Üst Alt