Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanelerinden 2016 içinde otomatik vites araç kullanır raporu alabilen var mı?

Metehan41

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Kamu Hastanelerinden 2016 içinde özel tertibatlı yada otomatik vites araç kullanır raporu alabilen varmı?
2015 alınmış özel tertibatlı yada otomatik vites araç kullanır raporum var.
2016 yeni otomatik vites araç kullanır aldım.
Ama maliye elden gazlı araç kullanırsın da ısrar ediyor.Tertibat nasıl olacağı yetkisi İl sağlık Müdürlüğünde mi maliye müdürünün yorumun damı. Maliye ehliyet kodlarına bakması yeterli olmalı.
Kaldıki maliye hale wep sayfasını 01 01 2016 beri güncellenmemiş.

Sürücü sağlık raporunda otomatik yada tertibat yazıyor ilgili kodları da il sağlık müdürlüğü yazıyor ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maliye yeni raporumda yetkili hastanelerinden alınmış yazıyı görmek istiyor.Ancak tertibatın nasıl olması gerektiği il sağlık müdürlüğünde ehliyete işlediğini umursamıyor.İl sağlık,maliye,iç işleri bakanlığı arası tam bir bilgi eksikliği.Her ilde farlı yorumla karşılaşıyorum.

Sağ el omuzdan yok. Saglık müdürlüğü otomatik vites direksiyon topuz ve sol eli çekmeden kullanabilme kodlarını veriyor maliye ise böyle araba alamazsın diyor vitesi sola aldıracaksın diyor yani 10.04 kodunu istiyor. Saglik müdürlüğüyle görüştüm tamam dedi bu koduda ekleriz dedi dilekçe yazdım ve tekrardan aile hekimliği ne sonra devlet hastenesğne ordanda sağlık müdürlüğüne şuan heyeti bekliyorum heyete gireceğim o koduda yazdıracağım yeniden ehliyet çıkaracağım

Asıl olan İl sağlık yeterli gördüğü olmalı.Maliyeci hangi yasal mevzuat dayandırıyor.Yetkili kurum 01 01 2016 tarihi ile remi gazete de yayınlanan özel tertibatın nasıl olacağını il sağlık müdürlüğünde kurulan komisyonca belirlenir.Maliye de böyle yetki yok.

Arkadaşlar 2016 da yetkili kamu hastanelerinden alınmış (özel tertibatlı araç veya otomatik vites araç kullanır raporlarınızı) paylaşırsanız yeni rapor alacakları bilgilendirmiş oluruz.

herkese merhaba...h sınıfı ehliyeti olupta tekrar otomatik vites araç kullanabilir raporu alan arkadaşlar paylaşabilirmi

2016 ekim ayında devlet hastanesinde rapor aldım otomotik vites özel tertibatlı araç yazmıyor rapora sadece yazdığı SAKATLIĞI HAKKINDA+ÖTV yazıyor

Bende 2016 içinde aldığım raporda sadece ötv indirimi yazıyor. Sağlık kurulu na sordum artık tertibat ibaresi yaz mıyorlar mış. Bugün raporlarımı bayiye verdim bakalım kabul edeceklermi.

[FONT=sans-serif]Benim ehliyetimde 10,02 Otomatik vites yazıyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ayrıca ÖTV.MTV istisnalı otomatik vites araç alabilir raporum da var, bu durumda ben ne yapabilirim? Yani ÖTV muhafiyetli otomatik vites araç alabilecekmiyim..?[/FONT]

BaSKaN53
Raporun alınış tarihi 2016 ÖTV MTV istisnalı mı yazıyor?Tam olarak raporundaki ifadeleri yazar mısın?

VatandaS
Durum bildirir engel raporundaki ifadeleri 2016 yazdılarsa 1hastanenin dediğini öbürü tutmuyor gibi.

abdullahoz
VatandaS ın raporunda tertibat ifadesi var!Ama rapor tarihini göremedim!

Metehan41 il sağlık raporunda doktor imzalarının olduğu yerde tarih var hocam 16.11.2016 tarihli. Hastane raporunu da ondan 1 hafta önce aldım 11.11.2016 tarihinde.

arkadaşlar bakın hastaneden alınan otomatık vıteslı arac kullanır rapor almanız tamamda ötv mtv istisnasından faydalanır gibi raporlar alıp maliyenin kabul edeceğini zannetmeyin illa ki çünkü tanıya göre yani engelinizin durumu vergi istisnası ile araç alacagınızı gösterir. özetle rapor oranı %60 70 yani yuzde 90 altı olanlar ve ortopedik olmayanlar raporunda mtv ötv istisnası yazsa dahil alamazlar

ARKADAŞLAR ötv araç alımında 120 biri hane gelirine ekleniyormuş ötv alacağim araç 55 bin indirimli fiyatı 37500 tl bunu nasıl hesaplarız yardımcı olun

Daha bugun teslim aldim hastaneden arac alimi icin. Taranmis halinide ekleyecektim ama dosya nasil yukleniyor bilemedim.

Raporun diger kisminda : "Vergi indiriminden faydalanmasi, ozurlu kati cikartilmasi ve otomatik vites arac kullanmasi icin" yaziyor

Aman ehliyet yenilemeden bir bayii göster bu rapor sahibi sorunsuz araç alabilmesi için ehliyetinde hangi kodlar yazmalı öğren komisyon görüşmende bu kodları vurgula

Anlaşılan o ki, 2016 yılında sonra alınan raporlarda hastaneler tertibatlı araç yada otomatik ifadelerini hala kullanıyorlar.

Yeni rapor paylaşımlarınızı göndermeniz çok faydalı oluyor.

Herkese merhaba. Daha önce A2 B ehliyetim vardı. 2008 de kaza geçirdim sol bacak kırığına dayalı kısalma ve incelme meydana geldi. 2014 yılında üniversite hastanesinden H(otomobil) H(motorsiklet) oto vitesli araç kullanabilir, vergi indiriminden faydalanabilir diye rapor verdiler. H ye geçiş için 2 defa kursa gitmek zorunda kaldım, sonunda 2015 ağustosta H(otomobil) H(motorsiklet) oto vitesli araç diye ehliyetimi aldım. Bu sene araç almaya gittiğimde ehliyeti yeniletmem gerektiği söylendi. Aile hekimi ortopediye, ortopedi il sağlığa derken komisyon özel tertibat gerektirmeksizin A2 B ehliyeti alabilir diye rapor verdi, halbuki 10.02 diye kod olmalıymış bu nedenle rapora itiraz etmek zorunda kaldım izlemem gereken yol nedir ötv muafiyetli araç alamayacakmıyım?

Tam bir fiyasko. Her hastane ve her vergi dairesinde f.arkli
Uygulama var bakalim ne zaman oturacak sistem

muratburgul

Ayaklar baş olursa böyle olur.Maliye sadece kodları kontrol etmeli.Adamlar dr gibi senin tertibatın şöyle olmalı dememeli.
Zaten engelli raporunu göstererek sürücü olur raporu alıyoruz.Adamlar dr yorum yapıyor.
Her yerden başka bir ses çıkıyor devlet içinde devlet var sanki.
Yetkili kurum İl sağlık komisyonu maliye yorum yetkisi yokken yorum yapıyor.

Metehan41
Dostum ben İzmirden bu işlerle tam 60 gün uğraştım az kalsın katil oluyordum. Sonunda bir şekilde hallettim
2011 yılında aldığım "Özel tertibatlı araç kullanır" raporunu vergi dairesi 24 saatte sorunsuz onayladı. Fakat bu raporla trafik aracı tescil etmedi. Tam 2 ay boyunca aldığım sıfır araca plaka çıkartabilmek için 150 kez devlet kurumlarında süründüm. 2 devlet hastanesinden ayrı ayrı rapor aldım. 500 liram boşa gitti. Trafik ısrarla özel tertibatın detaylı tanımının yazıldığı bir rapor istedi ve herkesin bildiği üzere hiç bir hastane böyle bir rapor vermiyordu. 2 ay sonra raporlarımı ankara emniyet müdürlüğüne yollatıp tescil edilmesinde ne gibi sıkıntı var öğrenmek istedim. 2011 raporumla aracın tescil edilmesinde hiç bir sıkıntı olmadığını belirttiler. Ankara bunu onaylayınca İzmir aracı tescil etmek zorunda kaldı. Bu arada özel tertibat için çizim yapan TSE, 2006 da aldığım raporu kabul etti. 2011 raporu geçersiz dedi. Şaka gibi 2 ay geçirip sinir hastası oldum. Size geçmiş olsun. Gelişmeleri buraya yazmayı esirgemeyin. Takipçinizim.

16 aralıkta yapmış olduğum itiraz doğrultusunda öğlen il sağlıktan aradılar hemen atlayıp geldim bir devlet hastanesine 3 ortopedi doktoru tarafından muayene edilerek rapor verilmesi denmiş, mesai bittiği için giriş yaptırma haftaya kaldı bakalım 35 km yolu daha kaç kere gidip gelicem. Nenesinin dedesinin anasının babasının üzerinden araç alacaklar aldı ha illaki ihtiyacı olan da vardır ama keyfi gezinti için bu şekilde muafiyetli araç alan çok. Asıl engellilere gelince vurun abalıya resmen. Allah yar ve yardımcımız olsun

Az kaldı bende katil olacagim yurtdışından hibe yoluyla arabam oldu 11 yil kulandım satıp yenisi almak istedim parasını verdigim arabayi maliye keyfi tutumlari yuzunden sorun yasıyorum eski raporda özel tertibat ifadesi vardi eski tarihli oldugu icin onaylamadi tekrar heyete girdim hem oran yüzde m düstü hem tertibat ifadesi yazmadılar tekrar maliye gittim h sınıfı egliyet yeni raporu ibraz ettim bu sefer vergi dairesindeki kıral bu raporda tertibat yazmiyor egliyeti değişiklik olması lazım yeni egliyet icin tekrar basvuru koşuşturmaca sonucu kodları yazdirdik vergi dairesindeki o çocuğu bir arıza cikarmazsa arabayi alacaz

Ehliyete yazdırmak mesele işte benim 2014 raporu vergi muafiyetli ve h sınıfı alır, yeni ehliyet için olan raporda A2 B alabilir özel tertibata gerek yok diyor 2 yılda ne değiştiyse artık

@chathakan

Arkadaşım anladığım kadarıyla sol bacak ekstremin engeli olduğun anlaşılıyor senin kodun 78 olmalı sadece otomatik araç kullanır ifadesi kodun konması gerekir ehliyetine.Tertibatlı araç kullanır kodu kulanılmamalı sürücü belgene.Ayriyetende ÖTV için olan raporunada uyar.

Yılın son günü sağlık müdürlüğünden sevk yazımı aldım mesai bittiği için bu yıla sarktı bugün 3 ortopedi doktoruna muayeneye çıktım A2 B sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli bir rapor tanzim edildi, sağlık müdürlüğüne teslim ettim bu raporu bakalım arayacaklarmış beni sonucunu yazarım yine

Üst Alt