Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane ÖTV indirimi için alınan rapora donanım şartını yazmıyor. İl sağlık'a..?

orsensin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Babamda sol üst ekstremite engeli var. ÖTV indiriminden faydalanabilmek için rapor alacak. Dün heyete girdi. heyette ÖTV indiriminden faydalanabilir ibaresi yazılacakmış. Otomatik vites kullanabilir ibaresini kendilerinin yazmadıklarını, bu ibarenin il sağlık müdürlüğünde yazacaklarını belirtmişler. ÖTV indirimi için alacağımız raporda bu ibarenin olmaması sorun yaratır mı?

Hastaneler Ehliyet için alınan rapor ile ÖTV indirimi için alınacak raporun ayrımını halen yapamıyorlar bu ibarenin şu an için yeterli olmadığını biliyorum. "Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" ve ya "Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir" ibareli rapor arıyor halen maliye. Maliyenin yeni bir yönetmelik yayınlaması şart.

Antalya Defterdarlığında ilgili birimi aradım. Raporu görmemiz gerekiyor dediler. Öğleden sonra raporu göstereceğim. bakalım ne diyecekler. Şayet olumsuz cevap verirlerse itiraz edebilir miyim?

itiraz edebilir veya başka bir hastanenin sağlık kuruluna başvuru şansınızı deneyebilirsiniz. eğer ÖTV ibaresini kabl ederler ise bizede bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ben aldım raporu raporda ötv den yararlanır yazıyor ama olurmu bilmiyorum bayiler ve malileyle daha görüşmedim yapan varsa bilgilendirsin raporda otomatik vides kullanır yazmıyo tek hastalık tanımı ve ötv den yarlanır yazıyor

arkadaşlar sabim 184 nolu numarayı arayın gayet ilgileniyorlar.

Arkadasim aldiginiz raporu mumkunse buzimle paylasirmisiniz.

Bugün raporu imza eksik olduğu için teslim alamadık. İçeriğini deftertardarlıktaki bir arkadaşımın tanıdığına sordurdum. ÖTV indiriminden faydalanabilir ibaresinin yeterli olacağı, raporla birlikte muhakkak engelli ehliyetini de istediklerini söylemişler. Yarın raporu aldığımda gidip yüz yüze görüşeceğim. Daha detaylı bilgiyi yarın veririm. iyi akşamlar.

Aha benden de o kadar bende başvuru yaptım ama aynenn sana verilen raporu bana verip gönderdiler ne işleyiş vallaha anlayamadım

Arkadaslar su an icin Malul ve engellilerin tasit aliminda istisna yonetmeliginde ozel tertibatli arac veya otomatik vitesli arac kullanir ibarelerinin yazmasi isteniyor. Eger sizin raporlariniza maliye onay verirse litfen bizide bilgilendirin.

Merhaba,
Raporu aldık ve Defterdaklıktaki ilgili birime raporu gösterdik. Raporda "ÖTV indiriminden faydalanır, özel tertibatın İl Sağlık Müdürlüğünde tespiti için sevkine" şeklindeki ibarenin yeterli olduğu söylendi. Bu rapor ve engelli ehliyeti ile bayiye başvurabilecemiz söylendi. Haftaya İl Sağlık Müdürlüğünde heyete gireceğiz. Alınan sonuç sonrasında tekrar bilgilendirme yaparım. İyi günler diliyorum...

Akşam raporun görütüsünü ekleyeyim. Sanırım daha net olur.

Raporu ekleyemiyorum. Bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?

orsensin
1- Raporun resmini çek
2- Bir upload sitesine yükle. Örneğin; https://hizliresim.com/
3- Resim yüklenince o resme ait linkler verilir, forumlar için olan linki kopyala
4- Kopyaladığın linki burada mesaj yazdığın kısma yapıştır, ve gönder de.
Bu kadar :)

Bu adamlar sanırım bizlerle dalga geçiyor.ötv indiriminden kimlerin yararlanacağının tesbiti doktorları değil maliyecileri ilgilendirir.doktorun yapacağı sadece sakatlığı ve sakatlık oranını belirlemek olmalı.orana görede maliye karar vermeli.bu yönetmelik adam gibi yeniden yayınlanırsa sanırım birçok sorun düzelir.

rM7vRV.jpg
[/url][/IMG]

bayiler bu rapora olmaz dedi sakatlığın sürekli olduğunun işaretli olduğu kutucuk ve otomatik videsli araç kullanır ibaresinin olması lazımmış ne yapmam lazım yardımcı olurmusnuz

orsensin
Bu raporla tek başına ötv muafiyeti verileceğini sanmıyorum ama il sağlık müdürlüğü komisyonundan kod eklettiğiniz sürücü olur rapoıruyla birlikte birbirini tamamlayarak ötv muafiyeti sağlayabilir bir ihtimal.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fth5757
[FONT=sans-serif]Raporda ben kutucuk falan görmedim, ama karar kısmında süreklidir yazıyor zaten o sorun olmamalı.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ancak ötv muafiyeti için raporda engel durumuna göre otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Siz otomatik vitesli araçtan bahsediyorsunuz ama raporda her iki alt ekstremite de ileus ameliyatlı görünüyor. Sağda da kısıt varsa tertibat olmak zorunda.[/FONT]

Ufukalp raporu defterdarlıktaki şube müdürüne gösterdik. Raporu inceledi ve bu raporda hiçbir engel yok. Engelli ehliyeti ve raporla başvurduğunuz ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz dedi.

ehliyet alma

Ufukalp Bey annemde sol ayak kısalık oran %40 üstü rapora otomatik araç kullanabilir ibaresini ekletmeyi düşünüyoruz.ama ehliyeti yok budan sonrası için nasıl bir süreç izlememiz gerekiyor.

Son düzenleme:
ilkerGRLR
%90 altı engellilerde ehliyet olmadan ötv muafiyeti mümkün değil.
Ya otomatik vitesli araç kodu bulunan B engelli ehliyeti alacaksınız ya da rapor oranı %90 ve üzerinde olacak. Başka yolu yok malesef.

Ufukalp

Bütün hafta bu işle uğraştım.Heyet raporu çıkarttım.sağlık komisyonuna başvurdum.
Manisa maliyesi heyet raporunda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi mutlaka olacak yoksa raporu kabul edemeyiz dedi.
Manisa'daki Hastaneler ise biz rapora sadece "ötv - mtv indiriminden faydalanır" yazarız başka bir ibare yazamayız diyorlar.
444 0 189 Gelirler idaresi bşk.lığını aradım.Durumu anlattım epey bekledikten sonra cevap olarak il maliye müdürlüklerinin bu konuda şu anki mevzuatla "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi istemekte haklı ve yetkili olduklarını söyledi. Genelge maddelerini okudu.Durumu mükellef geri dönüş sisteminden mail atın dedi.
Bugün maili gönderdim.Fakat hastanelerle vergi dairesi arasında ihtilaf var.Ne yaparız bilmiyorum.
Sonuçta bu durum sadece şahsımı değil hepimizi ilgilendiriyor.Delirecem...

adnanmadnan
Raporda otomatik vitesli araç ya da özel tertibatlı araç kullanır ibaresi olmak zorunda evet. Her ne kadar yeni sürücü olur raporundan zaten bu ibare yer alıyorsa da maliye ötv muafiyetini sürücü olur raporuna değil hastaneden alınan engelli sağlık kurulu raporuna istinaden vermektedir. Hastaneye bu konuda ısrarcı olun derim.
İstisnai bir durum olabilir ama, hastane raporunda ötv indiriminden faydalanır, tertibat için il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazılı rapor ile il sağlık komisyonunda tertibat yazılmış raporun ikisini birlikte kabul eden vergi dairesi de gördüm.
Uygulama bir türlü standart bir şekil alamadı hala.
Anlaşılan o ki maliye yeni karayolları ve trafik yönetmeliğine uygun yeni bir yönetmelik yayınlamadıkca da sorunlar hep olacak.

Üst Alt