Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığım cerebral palsy. Ehliyet için rapor vermiyorlar!?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Hastalığım cerebral palsy. Ehliyet alabilmek için Manisa Devlet Hastanesine başvurdum. Heyete girdiğimde çok olumlu şeyler söylediler. "Tamam otomatik vitesli araba kullanabilirsin fakat rapor haftaya hazır olur" dediler bunun üzerine ben de sürücü kursuna kaydoldum aceleye getirip. Fakat haftaya gittiğimde raporda özetle "karar veremedik" yazıyordu ve eğitim hastanesine gitmemi söylediler.

Manisa Celal Bayar Hastanesi'ne başvurdum buradan nörolojik olarak uygun görülmediği sonucu çıkmış ve raporun toplam oranı % 46.

İtirazımdan sonra, Manisa Merkez Efendi hastanesine gittim. İkinci hastane nörolojik olarak uygun ama fizik tedavi bolumu uygun değil yazmış. Toplam % 64 engel yazmış uygun görmemiş.

Şimdi hakem hastaneye gitmek bir sonraki aşama, öyle söylediler.

1.sorum eğer hakeme gitmezsem bu raporlar geçerliliğini yitirir ve ben tekrar normal hastaneye başvurabilir miyim(raporlarda sürekli yazıyor süreye).

2.si hakeme gittim diyelim onlar da uygun değil dedi, belli bir süre sonra hastalığımda iyileşme var diye tekrar başvurabiliyor muyum?

İzlenecek en mantıklı yol nedir bu durumda sürece nasıl devam etmeliyim?Merhabalar

Hastalığım cerebral palsy. Ehliyet alabilmek için Manisa Devlet Hastanesine başvurdum. Heyete girdiğimde çok olumlu şeyler söylediler. "Tamam otomatik vitesli araba kullanabilirsin fakat rapor haftaya hazır olur" dediler bunun üzerine ben de sürücü kursuna kaydoldum aceleye getirip. Fakat haftaya gittiğimde raporda özetle "karar veremedik" yazıyordu ve eğitim hastanesine gitmemi söylediler.

Manisa Celal Bayar Hastanesi'ne başvurdum buradan nörolojik olarak uygun görülmediği sonucu çıkmış ve raporun toplam oranı F.

İtirazımdan sonra, Manisa Merkez Efendi hastanesine gittim. İkinci hastane nörolojik olarak uygun ama fizik tedavi bolumu uygun değil yazmış. Toplam d engel yazmış uygun görmemiş.

Şimdi hakem hastaneye gitmek bir sonraki aşama, öyle söylediler.

1.sorum eğer hakeme gitmezsem bu raporlar geçerliliğini yitirir ve ben tekrar normal hastaneye başvurabilir miyim(raporlarda sürekli yazıyor süreye).

2.si hakeme gittim diyelim onlar da uygun değil dedi, belli bir süre sonra hastalığımda iyileşme var diye tekrar başvurabiliyor muyum?

İzlenecek en mantıklı yol nedir bu durumda sürece nasıl devam etmeliyim?

Ayrıca İzmir'de 3 hakem hastane varmış. Eğer gidersem hangisine gitmemi önerirsiniz, hangisinden daha kolay alırım?

geçen sene bana da antalya eğitim araştırma hastanesi vermedi, bu yıl devlet hastanesine başvurdum bugün sonuç alacağım

ctarimli;

Rahatsızlığını söyler misin ? cp demişsin ama semptomları neler ??

Arkadaşlar Merhaba
Bende cp liyim. Merak ediyorum. CP li iolup da ehliyet alabilen var mı ? Şimdiye kadar rastlamadım. Ben de almak istiyorum. Ama gidip konuşmadım ne sürücü kurslarıyla ne hastanelerle. Prosedürleri bilmiyorum. Araba kullanabilir miyim onu da bilmiyorum. Hiç deneyimim olmadı. Aslında bu haf gidip bir sorup öğreneyim. İlk hocadan bir özel kurs alayım diye düşünüyorum. EN azından o bana yapıp yapamayacağımı söyler ve ben de deneyim kazanırım. EN azından kendimi bir test ederim. Yapamazsam hiç hastanelere gitmeme gerek olmaz. Evet yaa ben en iyisi 1 -2 saatlik bir kursla yapıp yapamayacağımı anlarım :)

Birtan07 ;

CP Sekeli sol, sağ her 4 extremite, hemiparazi, spastisite dtr canlı sol elde ince beceride bozukluk
Desteksiz yürüyebiliyor. üst extremite %40, al extremite %20

su_damlasi;

Yani hakeme gitmeden sıfırdan başka bir hastaneye başvurabiliyoruz öyle mi? Mesela olumsuz karadan en az 6 ay sonra ?

---
Yukarıda yazdığım ehliyet için başvurduğum raporda yazanlar değil eski genel engelli raporumda yazanları yazdım. Ehliyet için başvurduklarımı yazmadım çunku iki başvurum için de farklı bölümler farklı kararlar ve yüzdeler yazmışlar.

Ayrıca her iki elim için de ince beceri kaybı yazmışlar ehliyet için başvurduklarımda fakat sağ elim çok iyi durumda şöyle söyleyebilirim sol elimle aynı anda 2 ya da en fazla 3 tuşa basarak sağ el parmaklarımın da tamamını kullanarak piyano çalabiliyorum, bir çok klasik parçanın sağ elle çalınan kısımlarını baştan sona akıcı bir şekilde çalabiliyorum. Sarma sigara içmekteyim ve makine kullanmıyorum her sigaramı tek tek elle sarıyorum. Alt ekstremitelerim için de şunu ekleyebilirim çok sık olmasa da arasıra halısaha maçına giderim kolay kolay yorulmam ve düşmem.

Acaba diyorum bir daha heyete çıkacak olursam yanımda klavyemi(piyano) ve sigaramı götürsem de şunu mu söylesem "Bu çaldığım parçayı çalmanızı ve bu sardığım sigarayı sarmanızı rica ediyorum hatta süre de verebilirim, eğer başarılı olamayanlarınızın arasında B sınıfı ehliyeti olan varsa bana da özel tertibatlı veya tertibatsız H sınıfı ehliyet alabilir, sürücü olabilir raporu çıkarmanızı talep ediyorum." O kadar yordular ve saçmaladılar ki şu süreçte artık ben de saçmalak istiyorum karşılarında belki böyle yola gelirler.

su_damlasi;

Üzüldüm. Denemeye devam, ne diyelim.

bende çok üzüldüm sabahtan beri ağlıyorum ama yapacak bişey yok

Sen hangi hastane de denedin su damlası antalya da?

Geçen sene eğitim araştırmayı denemiştim
bu yıl atatürk devlet hastanesini denedim

bu tür sorunlar olabilir. bu konuda doktorların çok dikkatli ve çok titiz olması gerek. çünkü bir engellinin ihtiyacını gdermekten çok tüm insanların hayatını düşünmeleri gerek. siz gele hastaneye gidip önce bir muayene olunuz...

"Sürekli" Özürlü Sağlık Kurulu raporu aldıktan ne kadar sonra tekrar başvurulabilir?

Merhabalar,

Ben 5 ay önce ehliyet almak için heyete girdim. Birinci hastane nörolojik olarak uygun bulmadı %46 oranlı "sürekli", ehliyet için uygun değil yazılı bir rapor verdi. İl sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum, ikinci bir hastaneye sevk ettiler. Bu hastanede nörolojik olarak uygundur yazılmış ama fizik bölümü uygun değil yazıp %64 oranlı sürekli rapor çıkarmışlar. Raporlar ve içinde yazanlar tutarsız.

Ben şimdi bir hakem hastaneye gitmek zorunda mıyım? Yoksa son raporu aldıktan 6 ay sonra tekrar başka bir hastaneye gidip sıfırdan başvurabilir miyim?
Başvurduğumda sistemde(böyle genel bir veritabanları mevcut mu hastaneler arası onu da bilmiyorum) eski raporların zaten mevcut "sürekli" yazıyor derlerse, ben engel durumumda gelişme(düzelme) olduğunu düşünüyorum diyerek başvurumu kabul ettirebilir miyim?

Teşekkürler.

Ben olsam dava konusu haline getiririm. Geç bir arabanın direksiyonuna ve sürüşünü videoya çektir. Çık hakimin karşısına anlat derdini...

Ya da bekle bir sene kadar ve başka bir hastaneden şansını dene (mümkünse başka ilde).

Şu halde bu kadar hakem hastanesi vs. bulaşmışken oradan lehte bir şey çıkması mümkün değil. Ve eminim hakem hastane ve diğer hastanedeki raporlar hem emniyete hem il sağlık müdürlüğüne gönderilmiştir/gönderilecektir.

Bu ocakta bir sene olacak, tekrar deneyeceğim. Olmazsa söylediğiniz gibi diğer alternatif yollara da başvurabilirim.

CP (serebral palsi) hastası için hastahane ve doktor önerisi

Arkadaşlar %42-%50 arası doktoruna göre değişen oranlarda CP hastasıyım. Yürüyüşümde spastisize mevcut, sol elimi de çok rahat kullanamıyorum. Yaklaşık bir sene önce ehliyet alabilmek adına başvurduğumda olumsuz bir sonuç almıştım.

Tekrar denemeden önce bir nöroloji doktoruna(raporu vermeye yetkisi olmayan bir hastanede doktor) hastahane dışında danışmak istedim ve şöyle bilgiler edindim;

Doktorun ağzından "Yürüyüşünde bir miktar spastisize mevcut, ellerinden birini az diğerini ise normal kullanıyorsun, atak geçirmiyorsun normal araba bile kullanabilirsin(ki kullanabiliyorum) fakat stres altında bir kasılma yaşar ve bu sebeple kaza yaparsan sana raporu verenler zan altında kalacağı için olumlu bir rapor vermeye çoğu doktor çekinir. "

Doktor da bu durumun kesin çizgileri ve kuralları yok, sadece verebilen birine denk gelmelisin dedi.

Acaba aranızda CP'li olup bana doktor ve/veya hastahane önerebilecek olan var mı? Derdi dinleyen ve baştan atmak yerine çözüm önerileri sunabilecek(sonucu olumsuz olsa bile iyi niyetli) bir doktor. Ben Manisa'da oturuyorum, Ege Bölgesi dahilinde olursa çok daha kolay olacaktır benim için fakat Türkiye'nin herhangi bir yeri de olur tabiki.

Ben de merak ediyorum alan varsa yazsın lütfen

Arkadaşlar CP li olup da ehliyet alabilen kimse mi yok?

Arkadaşlar CP li olup da ehliyet alabilen kimse mi yok?

Üniversite hastanesi dene bende devlet hastanesinden alamadım ama üniversite verdi

fidanoglu
OturanBoğa 'nın söylediği üzere raporunuz bize çok yardımcı olacaktır. Ayrıca eğer raporunuzu paylaşmak istemiyorsanız hangi şehirde gitmiştiniz, hangi üniversite hastanesi belirtebilir misiniz?

Üst Alt