Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haşimato Troid hastalığına hangi oranda rapor verilir?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Haşimato troid hastalığında sağlık raporu engel oranı tahminen % kaç veriliyor yıllardıır 100 mg euthrox kullanıyorum. Tşk..
Not: vergi indirimi veya emeklilik için değil.

C- Tiroid hastalıkları

a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler

1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0 2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10

3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha

fazla tiroksin gerektirenler) 40

b- Kretinizm 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu 20 d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar 0 e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) 10 f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) 0

D- Paratiroid Hastalıkları

a-Hiperparatiroidi (Cerrahi olarak tedavi edilemeyen) 30 b- Hipoparatiroidi

1- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmanla Kompanse) 20

2- İdiopatik Primer Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) 40

3- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana Kompanse) 20

4- Sekonder Hipoparatiroidi (Replasmana dirençli) 50

haşimato gözükmüyor hocam

ben 30 senedir bu hastalık ile uğraṣıyorum, 400 mg ilaç ta kullandığımda oldu, ṣuan 175 kullanıyorum hashimatodan dolayı troit bezi atrofik olmuṣ, aldığım oran 10, zaten rapora da haṣhimato yazmıyorlar hipotiroiti yazıyorlar okadar rapor aldım hiç birinde haṣhimato yazmadı

Son düzenleme:
Üst Alt