Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane raporu ÖTV için Ankara'ya mı gönderir, elden mi teslim eder?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
(konu eski ama bilen varsa yazabilir mi hakem hastane hep ankaraya mı yolluyor dosyayı bize vermiyor mu.) diye bir foruma yazı yazmıştım fakat ayrı bir konu açılmış nasıl oldu anlamadım o zaman baştan alalım.

Ötv indirimli araç almak için lütfü kırdar eah sağlık kuruluna gittim sağlık kurulu şefi 2013 te alınmış bir raporum olduğunu ibarenin sürekli olduğunu ve yeni rapor alabilmem için bu rapora itiraz etmem gerektiğini söyleyip beni il sağlık kuruluna yani çemberli taşa yolladı. Orada da söylenenler hemen hemen aynı olunca itiraz ettim. Neyse 1,5 ay sonra lütfü kırdarda heyyete girdim ve oranım 2 puan aşşağı düşmüş. Heyyetten 2 ay sonra hakem hastane kararı çıktı ve yarın haydarpaşa numunede girceğim. Şimdi sorum ben sağlık kurulu sevki ile geldim raporum bana mı verilir yoksa sağlık kuruluna mı gider yada defterdarlığa oradan da ankaraya mı gider bilen varsa cevaplayabilir mi teşekkürler iyi günler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ilgilenen olursa bugün heyyete girdim sonuç haftaya perşembeye dediler.Yanlız kafama şu takıldı yine 15 verilecek ve ötvden yararlanacakmıyım bilmiyorum acaba ötv ye onay çıkar mı yada çıkmazssa ne yapmalıyım. sıfırdan rapora mı başvuracağım yada dava mı açacağım.

2015 martta saglik kuruluna girdim.cocuk felci olmama rahmen %27 ile ankaraya gitti.o donemde bebek bekledigimden tetkik yapmadan karar verdiler.Bebegimi dunyaya getirdikten sonra il saglik mud.itaraz ettim.hakem hastane yazan kagit verildi elime diabetimide ekletince %52 rapor verdiler .elden teslim ettiler.vergi dairesine gidip basvurumu yaptim.1,5 ay once.sonuc bekliyorum.

Hakem hastane aldigin ilk hasteneye olan sevki onemsemiyor hakem hastaneden raporu elden al vergi dairesine gotür

BLACKSAGAT

Gelir vergisi indirimi için değil, araç alımı için soruyorsun... Raporun bir nüshası sana da verilir mutlaka. Ama sevkle gidildiğinde hastane sevk eden kuruma da gönderir mutlaka bir nüsha.

Teşekkürler aracımı aldım artık öğrendik işi, fakat bu vergi davasını tam bilmeyen kişilerle karşılaştım ve vergi indirimi isteyen kişilerin vergi dairesi sevki ile hastaneye gitmeleri gerekiyor ve hastane raporu vergi dairesine yolluyor. Ötv için itiraz edilen raporlar hakem hastaneye gidince 2 hafta sonra elden teslim ediliyor. Yalnız raporu alan herkese tavsiyem orada hemen 5 tane aslı gibidir yaptırın ben yaptırmadım bilmiyordum ve noterde 5 tanesine dünyanın parasını ödedim. raporu aldım, galeriye götürdüm aynı gün ve bütün işlemleri onlar yaptı. hiç başım ağrımadı; vergi dairesi, maliye, tse, emniyet diye. iyi günler.

Üst Alt