Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif zeka geriliği (IQ 76) ve kekemelik ile ehliyet alınır mı?

biirkann

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
26
merhaba arkadaslar 2025 yilinda ehliyet icin hastaneye basvurdum daha onceden engelli raporum var hafif zeka geriligi ve kekemelik bulunuyor doktor benden iq ve kisilik testi istedi teste girdim ve iq sonucum 76 cikti ehliyet sinavini 15 09 2024 tarihinde kazandim ama maddi sebeplerden dolayi ehliyeti alamadim su an tarih 06 05 2026 ve aradan yaklasik 1 yil 7 ay 21 gun gecti dosyamin suresi de eylul ayinda dolacak yani zamanim gercekten cok az kaldi bir de hastanenin soyledigi bir durum var ayni hastaneden engelli raporu aldigim icin 6 ayda bir rapor verilebildigini soylediler bu yuzden girdigim testten sonra sistem surucu raporu olusturmamis doktor da sistem vermedi dedi ne kadar dogru bilmiyorum ama surec bu sekilde ilerledi tekrar rapor surecine girdim ama doktor net bir sey soylemedi simdi tekrar kontrole gidecegim ve acikcasi icimde buyuk bir belirsizlik var size birkac sey sormak istiyorum

iq 76 ile ehliyet alma ihtimali var mi
hafif zeka geriligi olanlara genelde ehliyet veriliyor mu
doktorlar neye gore karar veriyor
benim gibi olup ehliyet alabilen var mi

bir de ozellikle sunu merak ediyorum
yeni iq testi isterler mi isterlerse kac cikmasi gerekir yoksa 76 ile de olumlu karar cikabilir mi

acik konusmak gerekirse bu konu benim icin sadece bir ehliyet meselesi degil
18 yasimi bekledim kazandim ama alamadim icimde hep yarim kalmis gibi duruyor bazen goruyorum baskalari cok rahat sekilde aliyor hayatina devam ediyor
ben ise ayni yerde takili kalmis gibi hissediyorum insan ister istemez uzuluyor ben neden yapamadim diye dusunuyor bu yuzden bu sefer gercekten olsun istiyorum en azindan denedim demek degil basardim demek istiyorum bilgisi olan ya da ayni yollardan gecen biri varsa yazarsa gercekten cok sevinirim simdiden tesekkur ederim

Üst Alt