Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif Derecede Mental Retardasyon ile askerlikten muaf tutulmak çalışma hayatını etkiler mi?

erikamika

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben kardeşim için soruyorum. Yaklaşık 2 yıl önce askerlik için doktor raporları toplamaya başladık.Kurula gitmeden önce psikiyatriden hafif mental retardasyon tanısı aldı. Çalışma hayatında ve memurlukta problem olur denildiği için devam etmedik. Fakat yeni duyumlarımıza göre askerlik sağlık kurulundan alınan hafif mental retardasyon tanısında,çalışabilmek ve memurluk için alınabilecek rapora etkisi yokmuş.Bu konuda kesin bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Kardeşim üniversite sınavına girecek,sonrasında da iş hayatına girecek. O yüzden bu muaflık nasıl etki eder,bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

@erikamika, Askerlik muafiyet için verilen sağlık kurulu raporu ile engelli raporu veya durum bildirir rapor farklı şeyler.

Muafiyet raporunda muafiyet sebebi yazmıyor siz söylemezseniz bilemezler ama bazı özel işyerleri muafiyet sebebini ısrarla öğrenmeye çalışıyorlar.

Siz muayene öncesi doktorlara gitmişsiniz zaten özel sektörde sağlık raporu isteyebiliyorlar tedavi geçmişinizde bu durumları görecekler işyeri bu durumda nasıl insiyatif kullanmak isterse o yönde olur yani askerlik muaf almasanız bile tedavi geçmişinizde bu durum gözüküyor zaten.

Kamu içinse %40 ve üzeri engelli raporu alabilirseniz ekpss sınavına girer zihinsel katagoride ki sorular çok kolay kadro çıkarsa atanır.
Normal kpss gireceğim derse mental redasyın ile yüksek puan alması zor olaki alır ve kadro çıkarsa yine çalışmaya engel bir sağlık sorunu yoktur diye rapor istenir ve doktor tedavi geçmişine ve durumuna göre rapor verir.

@kara duman,
Cevap için teşekkür ederim. Devlet memurluğu için doktor hafif mental retardasyona sahip bireyin çalışmasını onaylar mı peki,ihtimal sizce nedir?Bir şey daha sormak istiyorum size,bilgili olduğunuzu gördüğüm için daha fazla soruyorum kusuruma bakmayın.Peki ekpss için nasıl bir yol izlenmeli? ekpss hafif mental retardasyona sahip bireyler için yapılabilir bir sınav mıdır? atanma oranı,olasılığı hakkında bilgiye ulaşabileceğim link var mı? Benzer süreçten geçen bir arkadaş var mıdır,iletişim kurabileceğim..tekrar teşekkür ederim.

@erikamika, Ekpss de iki tür sınav var biri zihinsel engel harici olanların girdiği diğeride zihinsel katagori girenler zihinsel katagoride ki soruların çok kolay olduğunu söylüyor hafif mental redasyon varsa rahatlıkla yüksek puan alır.

Hafif zeka sorunu için doktorun çalışabilir raporunu vereceğini düşünüyorum ama kimse bunun garantisini veremez.

Üst Alt