Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü belgesi sağlık raporu ile araç alımı hakkında..?

DeepDive

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dört sene önce almış olduğum sürekli %80 özürlü raporumda h sınıfı ehliyet alabilir incelenmediği için
tekrar sağlık kurulu raporu ile kontak lens yada gözlük ile otomatik vitesli araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir kararlı bir rapor aldım fakat bu raporda %80 sürekli ibaresi yok

aydınlatırsanız sevineceğim

1.- Bu rapor ile hemen sürücü kursuna başvurmak mı gerekiyor bir kaç ay sonra başvursam da olur mu? Belirli bir süresi var mı?
2.- Araç almak istediğimde diğer %80 sürekli özürlü raporum mu kullanılacak...

Teşekkürler

h sınıfı ehliyet raporlarında süre yazmaz 1 yıl geçerli bence ehliyetini bir an önce al derim 4 sene önce aldıgın raporun arkasında ötv den yararlanabilir diye bir ibare varsa o raporla alırsın ama yoksa araç alımı için yeni rapor alabilirsin ama yinede araç için yeni rapor al derim :)

bende almak istiyorum ehliyet raporda ne yazması gerekiyor ?

Yüksek ihtimalle sonradan başvurabilirsin ama madem kursa başvurmayacaksın neden aldın ki hemen. Bi tarih falan yoksa üstünde olabilir. Genelde kurslar kendileri bazı anlaşmalı özel hastaneler oluyor oraya falan gönderiyorlar, devlet hastanesinde sürünmüyorsun. Kurs zaten senin elinde olan sağlık raporunu istemiyor. Çünkü yaptırdıkları sağlık raporunu dosyalıyorlar sonra dosyayı da emniyete veriyorsun ehliyetini almak için ve orada kalıyor. Araç alımında da kendi sürekli raporunu kullancaksın evet.

Bu arada diğer ehliyet almayı düşünen arkadaşlar için de bi bilgi vereyim. Eğer özür durumunuz uygunsa raporunuz "H otomatik vitesli araç kullanabilir" şeklinde düzenlensin ve emniyette ehliyet çıkarılırken sınıfı bölümünde otomatik vitesli araç kullanabilir yazısının eklenmesine dikkat edin. Bu şekilde kendi aracınız olmasa bile herhangi bir otomatik vitesli aracı kullanabiliyorsunuz.

Arkadaşlar bir info geçiyorum ve işin içinden çıkamadım... Sürücü kursu evet doğru h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir yazısı olması yeterli ehliyet alıyor yada b sınıfını h ye çeviriyorsunuz bunda bir problem yok. Fakat araç almak ve ötv den mtv den yararlanmak istediğinizde maliye % 70 %80 %60 özürlü raporumuzun olması önemli değil buna bakmıyormuş yani gözle görülür bir engeliniz olması lazımmış... Bu hangi kanunda yada maddede yazıyor bir bileniniz varmı bugün gezmediğim galeri kalmadı hepsininde dediği bu şekilde %80 özürünüz var ehliyetinizde tamam fakat fiziksel engelli değilsiniz. Bunu anlayamadım...

DeepDive;

Ben araç almadım teşebbüsünde de bulunmadım ancak bildiğim kadarıyla %40 üstü engelli raporunuz varsa devletin sağladığı bütün engelli haklarından faydalanabiliyorsunuz. Otomotiv şirketlerinin karar verebileceği bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü onlar da raporunuzu işleyip devlete bildirmelidirler vergi muafiyetini. Dış görünüşe bakarak verilecekse vergi memurlarına da sizi göstermeleri gerekir ki saçma bir durum gibi geliyor. Yine de kesin bir bilgi sahibi değilim. Engelli hastaları adına vekaletle araç alan tanıdıklarım var, zihinsel engelli tanıdıkları adına engelli kişiyi hiç kullanmadan sadece raporu ile araba aldılar.

Sayın synax Dış görünüşe bakarak verilecekse vergi memurlarına da sizi göstermeleri gerekir. Böyle bir cümle kurmuşsunuz bana söylenende almak istediğim araba ile maliyeye gidiliyormuş alınan araba ve alacak şahsı memur görüyormuş öylece onay veriyormuş... Çok haklısınız devlet bize %80 özür verdi 5-6 tane prf dr imzası var... Bende şunu düşünüyorum benim rahatsızlığım beyinde memura da öyle diyeceğim pense tornavida getirdinizmi rahatsızlığımı görebilmek için kafa tasımı açmanız lazım :) :D

Bu şekilde olduğunu ben de bilmiyordum. Eğer durum buysa hiç bilemiyorum. Sadece dediğim şekilde araç alan tanıdığım dışında pek tanık olmadım. Ama düşününce özür durumu özür durumudur yani. Tamam dış görünüş ve engeller konusunda araç techizatı için görmek isteseler normal karşılarım da vergi indiriminde engel durumu ayrımı yapıldığını bilmiyordum.

Üst Alt