Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü adaylarının motor derslerinden muafiyeti hakkında..?

gaziengin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim bildğim kadarı ile h sınfları motor dersinden muaftırlar. fakat manisa da bulunan h sınıflı arkadaşlara sordum. onlar böyle bişey olmadığını, sınav sırasında önüne gelen kitapçıkta motor dersi var ise yapmam gerektiğini aksi takdirde motor dersinden kalacağımı söylediler.
yazıldığım sürücü kursuda bu ko0nuda herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. hatta h sınıfı alan arkadaşlardan bir tanesi önüne gelen kitapçıkta motor dersi olmasına rağmen yapmadığını için motor dersinde kaldığını ifade etti. şimdi bizler yani h sınıfı ehliyeti alan arkadaşlar motor dersinden muaf mıyız? hangi yönetmeliğe veya kanuna göre açıklayıcı bir cevap verirseniz sevinirim...

bülent abi sende yardımcı olursan sevinirim. saygılarımla..

h sınıfı ehliyet alanlar motor dersinden muaftırlar hele hele bunu yazıldığın kurs yeri bilmemesi şaşırtıcı bir durum

Motor dersinden muaftır, H sürücü belgesini almak isteyen,alacak sürücüler. Bende yeni aldım ehliyeti 2 ay oldu sınavda kitapcıktada motor dersi yoktu. İçiniz daha rahat etmesi için size sunu öneriyim şu adrese girin T.C. Milli Eitim Bakanl bu 16 Nisan 2011 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı Soru ve Cevapları ordan H sınıfına tıklayın kitapcığın ön yüzündeki açıklamaları okuyun ve kitapcığa bakarasanızda sadece İlkyardım ve Trafik sorularının olduğunu göreceksiniz.

Artık muaf değilmiş.. Yeni sisteme göre sınavlar toplu olucakmış bu yüzden muaf değilmişiz. Ehliyet kursundaki hoca bugün öyle söyledi..

bende 8 aralıkta giricem sınava bugün sordum özellikle öğrenmiş oldum..

ben yenı aldım ehlıyetımı h sınıfı motor sınavı kesinlikle yoktur ama yenı sıstem de olabılır

Yeni sistemde yok arkadaşlar en son yapılan sınavda da sorulmamış ben kursa gidiyorum sürücü kursu olmadığını söyledi...

arkadaşlar 2 Kasımda girdiğim sınavda motor dan soru çıktı..yeni yönetmeliğe göre artık çıkacakmış..sınav sonuçlarıda motor,sağlık,trafik olarak ayrı ayrı değerlendirilmiyor..hepsinden alınan puanlar tek bir puan olarak belirleniyor..

Daha dün sordum motor sınavı... Sınavlar birleşmiş.. Önceden 3 bölüm halinde ayrı ayrı yapıldığı için motordan muaf olabiliyormuşuz. Ama şimdi toplu olacağı için sınav artık muaf değilmiş. Artık gerisini de sınavda göreceğiz.

Bu konuda güncel deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa bizler de öğrenmiş oluruz...

son iki mesaj en güncel bilgilerdir..çünkü ehliyete kursuna yazılmış kişilerce yazılan bilgilerdir.. yukarda ne yazdıysam doğrudur..

İsmail, mesajın gözümden kaçmış. O zaman diyecek bişey yok. Motor derslerine de çalışmak lazım...

arkadaslar bende yeni aldım ehliyet artık tüm alanları tek kitapta toplamıslar 60 soru 43 net yetıyor 70 almaya sınav basitlesmiş ama direksiyon agırlasmıs ben toplasan 2 gun calıstim gectim ama direksiyonda zorladılar...

arkadaşlar motor dersı var 2 kasım ehlıyet ıcın derslerınde motor ders egıtımı de aldım ve sınavda da motor ,trafık ,ılk yardım olarak 60 soru çıkıyor

Yarın ehliyet sınavım var ve gerçekten motor muaf mı değilmi çıkıyomu muallaktayım ve korkuyorum. kursdaki öğretmenler çıkıyo dedi ama çıkmamama ihtimalide olabilir mi acaba.. sanırım motor zorlucak :)

Motor dersinden soru çıktı, değil mi Merve?

Ben de H ehliyeti için başvurmak istedim ( Heyete girmekten dolayı henüz kayıt yapamadım.) Sürücü kursundan edindiğim bilgiye göre tüm dersler tek bir sınava tabii olmuş ve 3 dersten herhangi birisinin zayıf olması sorun teşkil etmeyecek yani 3 dersin ortalamasıyla geçildiği için bir dersteki başarı diğer dersleri de otomatikmen etkilemiş oluyor. Anladığım kadarıyla yeni sistem daha avantajlı

hala muhafız muhafız dıyen arkadaslarr degıl artıkk net 60 soru ve motor ,ilk yardım ,trafık net 42 soru yapan gecıyorrrr nerden bıldıgımı düşünen arkadaşlar olabılır 2 kasım 2013 de sınava gırdımmmmm

evet müfredattaki güncellemeden dolayı H sınıfı ehliyet içinde motor dan sorumluyuz bende değiliz diye biliyordum 8 aralıktaki sınavda Toplamda 60 soru soruldu 75 dk süre verildi . Soruların içerisinde motor soruları da vardı. Sınava girecekler T.C. M.E.B-Eitim Teknolojileri Genel Mdrl dan tarih seçip en alttaki yeni müfredat yazan linke tıklayıp geçmişte çıkan soruları görebilirler. faydası olacaktır.

ne kadar ilgiliyiz arkadaşlar en son mesaj 2013 de yazılmış..

şimdi en son sınava giren bir arkadaş yokmu..

50 soru olmuş diyorlar motor varmı yokmu ne kadar süre

09 agustos 2014 tarihide h sınıfı yeni müfredat sınava girdim.50 soru vardı.işitme engelliyim de yeni müfredat sınavıda motor dersi vardı.bende muaf olduğu biliyordum ama değilmiş.belki engelliye göre muaf oluyo mesela bacağı sakat olanları motordan muaf oluyo çünkü kendi arabası motor tamir etmek için ayağa kalkamaz ki tekerlekli sandalyede otuyorsa kalkamaz ki ondan muaf oluyo.sağlam bedeni olanları muaf olmuyo bildiğim bu olabilir.yardımcı olduysam ne mutlu bana :D.şey motor muaf olduğu bildiğim için çalışmadım ama motor sınava girdim 10 sorudan 10 doğru yaptım :D çünkü biliyorum tamirci değilimde biraz zekiyim de :Dumarım anlamışsınız :D 50 sorudan 84 puan aldım :D bide direksiyon 100 puan aldım :D şuan ehliyetim var :D

2008 de ehliyeti aldım ve bizim kitapçıkta motor ile ilgili sorular yoktu.trafik ve saglık ile ilgili vardı.tek seferde ehliyeti aldımmm

Ben de bu konuda kararsızım. Sürücü kursunda motor var dediler, birçok yerde okuduğuma göre de muafiyet kaldırılmış. Ama şu sitede Ehliyet gemi snav sorular ve cevaplar 9 Ağustos 2014 ve diğer ayların H sınıfına ait sorularını indirince 40 soru gösteriyor. Neden böyle? Bizzat Milli Eğitim Kitapçığı bir de. Yoksa ben mi yanlış bakıyorum?

merve hanım engel durumu nedir?işitme engellisen 50 soru veriyor h sınıf sınavı değil yeni mufredat sınava giriyo.sakatlısan h sınıfı sınavıda giriyor motordan muaf oluyo

Fatih37;
Ortapedik engelliyim. Bu yazdığın senin yorumun mu yoksa kesin mi? Burada muaf değiliz diyenlerin hepsi de işitme engelli değildir sanırım. Nasıl bir işse artık net bir şey yok ortada. 2 sayfada kaç farklı cümle. Bir nihayete erdirsek şu konuyu. Ya da girince göreceğim bizzat.

merve hanım yorumum kesin olmayabilir bildiğim bu zaten işitme engelliyim de motordan muaf değildim girdim.eğer bacak sakatlısan tekerlekli sandalye otuyorsan ayağa kalkamıyorsan arabanın motorun bakar mıydın hayır bakamazdın o yüzden motordan muaf olur bildiğim budur yinede araştır.yardımcı olduysam ne mutlu :D

Üst Alt