Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sinifi ehliyetle tertibatsiz arac kullanimi mümkün mü?

temmuzidil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.ben yeni h sinifi ehliyet aldim.ama ehliyet kursunda hic bir tertibati olmayan otomatik vitesli araci kullanmami uygun buldu hocalar.nitekim ben de aracta hic bir sikinti yasamadim.simdi araci alirken normal otomatik vites ve plakasinda da engelli arac anglemi bulunmayan olarak alsam trafikte bir sorun yasar miyim?raporumda sadece h sinifi ehliyet alabilir ibaresi var...yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar

Son zamanlarda raporlara, sadece h sinifi ehliyet alabilir ibaresi yazıyorlar, ucu açık bir durum, Fakat benim bildiğim kadarıyla normal bir araç alamazsın, tertibat veya otomatik vites şart, bu arada engel durumuda önemli tabiki, beni tek anlayamadığım sadece h sinifi ehliyet alabilir ibaresi bulunan raporla ehliyeti aldık diyelim, ehliyette şu bu diye bir (Aparat) ibarede yok, bu durumda otomatik aracı nasıl alacağız?

Ben herhangi bir destek almiyorum.protezim de yok.kalca cikikligi var.otomatik vites alcam tabi ki ama illa tertipat mi taktirmam gerek.taktiracak bi tertibat ne olabilir ki?

Yeni yasa mükerrer rapora karşı. Aynı raporu götürün aldığınız yere düzeltsinler. Hangi şartlarda araç kullanacağınızı açıkça belirtsinler.(Engel Durumunuz)

temmuzidil,
bacağınızda kısalık-kısıtlama vs. varsa bu yeterli olur. Bunu ancak rapordaki ibareler belirler. Sol ayağınızdansa bu engel otomatik vites alırsınız ve araç alımında vergiden muaf olursunuz. Ama vergiden muaf olarak araç almak istiyorsanız sol ayaktan değilse donanım olmak zorunda. Ama vergisiz almak istemiyorsanız bazı engellere otomatik vites verilir, daha doğrusu bunu sürücü yönetmeliği belirler hangi araçları hangi sınıf ehliyetle kullanabileceğinizi.

Üst Alt