Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle Doblo türü araçlar kullanılabilir mi?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben merak ettim! engelli doblo veya cornecto kulanma hakkı var mı? 1600 cc diyorlar da.

Araçta özel donanım varsa, evet, kullanabilirsiniz.
Vergisini ödeyerek aldığınız araçta veya 2. el olarak aldığınız arçta hiç bir motor sınırlaması olamaz. 1600 cc motor sınırlaması sadece ötv muafiyetiyle alınan araçlar için geçerlidir.

doblo, connect türü araçlar ticari araç sınıfında yer almaktadır. ve bunlarda ötv oranı çok düşüktür yanılmıyorsam % 4 falan gibi bu nedenlede bize avantaj sağladığı düşünülemez. yani 35 bin liraya olan araçı 30 bin liraya alırsın. Daha değişik alternatifleri düşünmeni tavsiye ederim. Aynı sınıfta nissanın qashqai marka aracı var. Otomobil sınıfında ama sanki SUV bi araç gibi paranız varsa bu araç hem çok kalite hemde ötv indirimi daha avantajlı.

uzzaklar,
Ne farkediyor ötv si düşük olunca araç kötü mü oluyor:)
Doblo,connect türü araçlar da isterseniz otomobil olarak tescil ediliyor ve ötv si de %37 oluyor.Tescili kamyonet olarak yapılırsa ötv %10 oluyor değişen ne var sonuçta siz çıplak fiyat + kdv yi deyeceksiniz.ÖTV %10 da olsa %37 de olsa ödeyeceğiniz rakam aynıdır.

doblonun panorama modeli ticari değil binek olarak kayıtlı bildiğim kadarıyla anahtar teslim fiyatı diğer modellere göre 4000 tl kadar bi fark var demişlerdi bende düşünüyorum işitme engelliler ticari araç kullanamaz ama bu model binek o yüzden bi sorun çıkmaz umarım

Yeni Kangoo Multix Authentique 1.5 dCi 85 bg

Yeni Kangoo Multix binek yapılırmıbizim için vergiden muafmı ?
Yeni Kangoo Multix otomotik yapılırmı, veya varmı?

26.900 TL Anahtar Teslimi Fiyatı diyor

Güvenlik Paketi 4 .......................1.140 TL
Klima ............................................1.640 TL
Sol Kayar Kapı 22 .............................700 TL
Stil Paketi 22 ..................................1.150 TL
Tavanbarı ...........................................470 TL
Toplam ............................................32.000 TL

bu fiyat bana nasıl yansır (lütfen hesaplarmısınız)
ben hesaplayamadım.
birde megan steyşin uygun mu?
cevap verirseniz sevinirim birde yönlendirirmisiniz.?

Eğer araç binek otomobil statüsünde tescil edilmişse, çok kabaca size ÖTV'siz maliyeti: 23500 tl olacaktır.

Sakat-olmayanlara: (Çıplak fiyatı + ÖTV) + KDV
Sakatlara: Çıplak fiyatı + KDV
Ama kabaca, anahtar teslim fiyatı / 1,37

yani şimdi araç alsak ötv oranını %37 olarakmı hesaplıyacağız yoksa %18 mi hesaplıyacağız
30000 tl lik bi araç şu anda engelli birine nekadardır

Atrkadaşlari hiç kafa karıştırmayın... Çıplak fiyat + KDV olarak hesap edeceksiniz.

Ben çıplak fiyatını bilmiyorum ondan merak ediyorum deniyor genelde.
Azizkanmaz,şu anda genel ötv indirimi ile ötv herkes için otomobillerde  e indirildiğinden tabi ki araç size 7 değil  avantaj ile gelecektir.
Ama bunun sizin ödeyeceğiniz miktarla hiçbir alakası yok ki.
Örnek olarak bir aracın ötv eklenmemiş kdv li fiyatı 10.000 tl diyelim.
ötv 7 olsa normal satış fiyatı 13.700 olur siz ötv den muaf olarak 3.700 ötv yi ödemezsiniz aracı 10.000 e alırsınız.
Yürürlükteki ötv  olursa aracın normal satış fiyatı 11.800 tl olur sizin muaf olacağınız kısım bu kez de 1.800 olan ötv dir.Araç size yine 10.000 e gelecektir.

Adil Korkmaz.
Bahsettiğin araç renaultun web sitesinde ticari araç olarak geçiyor.
7 değil de  ötv çıkarmamız gerekiyor.
Saydığın ek özelliklerle birlikte alınırsa kaba bir tahminle 27.000 - 27.500 e gelmesi lazım.

Memoten hiç bir sorun çıkmaz,panoramayı otomobil olarak tescil ettirebilirsin.Kaldı ki engelliler için bu tip araçları tarif eden bir yönetmelikle ticari araç izni de çıkmıştı.
Bülent Bey yayınlamıştı bunu.

Yeni Kangoo Multix Authentique 1.5 dCi 85 bg

otomotik vites yapılımı?
binek otomobil statüsünde tescil edilirmi?

H sınıfı ehliyet artı araç alırken ayrıyeten ( özel tertibatlı araç kulanmak için rapor) şart

ben hala anlamış değilim bu tür araçlar otomotik yapılırmı veya binek olarak tescil edilirmi?

ben işitme ve konuşma engelli bir vatandasım h sınıfı ehliyet aldım ve gecen hafta peugeot partner kullanırken bana ceza yazdılar...
arac ruhsatta kamyonet olarak gecıyor.. ama arkalarıda komple cam hususi olarak kullanılıyor.. ve mahkemeye sevk edildi
mahkemeye sunabilecegim bir resmi belge yazı bulamadım
eger sizin elinizin altında acıklayıcı birşey varsa bana gönderme sansınız var mı acaba...

mail adresim: sercancavusoglu67@hotmail.com

nesivaaspor;

arkadaşım ben geçen hafta b sınıfı ehliyetimi h sınıfına değişdirmiştim yeni ehliyetde özel tertibatlı otomobil kullanır ibaresi vardı şüphenlenmiştim bu ibarden ve emniyet genel müd. dilekçe yazmıştım bu gün cevap geldi :

Sayın Ahmet ....... 05.10.2010 tarih ve 23906 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; "H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir." hükmü bulunmaktadır.

Azami yüklü ağırlığı 3500 kg'a kadar araçları ( cady ve doblo) özel tertibatlı ve özürlü plakalı olmak kaydıyla kullanmanızda sakınca bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili talimat 81 ile gönderilmiştir.

İyi günler dileriz.

(S.B.)​

bence sen konu hakkında emniyet gn müd yaz yasal olarak 15 gün içinde cevap vermek zorundalar verdikleri cevapın çıktısını al mahkemeye sun..

''16.07.2007tarıh ve 123514 sayılı talımatla H sınıfı surucu belgesı bulunan engellılerın ozel tertıbatlı motosıklet ve otomobiller dısında sakatlıklarına uygun özel tertıbat olması şartıyla azamı yuklu kutlesı 4700 kg ı gecmeyen kapalı kasa surucu sırasından baska oturma yerı veya surucu sırası dısında yanda pencerelerı olan motor sılındır hacmı 2.800 cm ü asmayan esya tasımaya mahsus kamyon ve kamyonet tasıtları da kullanmalarında sakınca bulunmadıgı''

işinize ne kadar yarar bilmiyorum. sizi mahkemeye sevk etmelerinin sebebi nedir?

Şimdi merak ettiğim h sınıfı ehliyetli ticari amaçlı araçlar kulanabilirmi?

mazilli ;
Kullanamaz..
[SIZE=2]2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; "H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir." hükmü bulunmaktadır.

Azami yüklü ağırlığı 3500 kg'a kadar araçları ( cady ve doblo)özel tertibatlı ve özürlü plakalı olmak kaydıyla kullanmanızda sakınca bulunmamaktadır.
[/SIZE]

Üst Alt