Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle alacağım aracımı kızım da kullanabilir mi?

umutdeniz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Lenfodem hastasiym H sinifi ehliyet ile indirmli alacagm otomatik vitesli arabayi kizimda kullanabilirmi acaba

iyi günler cevabınız için çok teşekkür ederim.

Kurula başvurdum %80 kalp damar %20 onkolojının verdiği raporla %100 engelli raporu verildi.
Ben ötv ve H sınıfı ehliyet için başvurmustum.25 senelik ehlıyetim var kendim kullanmak istıyorum dedim.Sonuca şöyle yazılmış:
ötv indiriminden yararlanır engelli kartı alır.H sınıfı ehliyet alamaz.​

Budurumda ben araba kullanamayacakmıyım .Bu belgeyle araba alırsam kendim kullanamayacakmıyım ehliyetım elimden alınırmı çok merak ediyorum.Sol bacagımı kullanamıyorum sağ bacağım normal
Ayrıca raporun alt kısmında engel durumu ağır mı ? yanına hayır yazılmıs

receptayyipyıldız34

nasıl kullanacak acaba ötv indiriminden yararlanır engelli kartı alır.H sınıfı ehliyet alamaz. bu durumda ehliyeti olmayan bir kişi araç nasıl kullanır bunu açıklar mısın

cevabınız için teşekkür ederim.kurula başvurdum ötv ve h sınıfı ehliyet için dıye dilekçemde belirttim.Sorun sol bacagımda 25 senedir ehliyetim var. h sınıfı ehliyetle otomatik arç alıp kendim kullanmak istiyorum dedim.ileri derecede lenfödem kanser ameliyatından sonra olustu.kalp damar % 80 onkolojı &20 vermiş.
sonuçta özürlü kimliği alır ötvden vergi indiriminden faydalanır Hsınıfı ehliyet alamaz yazmıslar.Ağır özurlumu yazısına hayır yazmıslar. özel aparat falan yok bana gerekmiyo zaten otomatik kullanabiliyorum
h sınıfı ehlıyet alamaz yazısını neden yazdılar acaba .bu durumda ehliyetim geçersizmi olacak ben aldığım arabayı kullanamayacakmıyım
bu konuda blgilendirebilirseniz çok memnun olurum. sürücü kursu ehliyetınıze el konulabılır dedi cok merak ediyorum ıyı gunler

H sınıfı ehliyet alamaz kararının gerekçesini bilmiyoruz.
Ya sol bacağınızın durumu H sınıfı gerektirecek kadar sorunlu değil manuel kullanılabilir diye düşündüler ki iyimser tahmin bu, ötv den faydalanamasanız da mevcut ehliyetinizle araç kullanmaya devam edersiniz.
Ya da toplam engel oranınızın yüksekliğinden dolayı sizin araç kullanmanızın sakıncalı olduğuna karar verilmiş olabilir ki bu durumda rapor emniyete intikal ettirildiğinde mevcut ehliyetinize de el konulur.
Rapor oranınız verdiğiniz bilgilere göre %84 görünüyor, bunu %90 a çıkarabilirseniz ötv muafiyetli araç alabilirsiniz, ehliyetinize el konmazsa kullanırsınız, yok ehliyetiniz iptal edilirse aileniz kullanabilir.

Üst Alt