Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetinde otomatik vitesli araç kullanır yazan engelli başkasının ..?

arcey

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar...Bilgilerinize ihtiyacım var.
Benim H sınıfı ehliyetim var. Fiziksel bir rahatsızlığım olmadığından otomatik vites araç kullanabilir yazısı raporumda mevcut.
Fakat ben borçlarımdan dolayı üstüme araç alamıyorum. Aldığım araç otomatik vites eşimin veya bir başkasının üstüne olsa ( engelli olmayan ) ben bu aracı kullanabilirmiyim.

Teşekkürler...

H sınıfı ehliyetinizde otomatik vites araç kullanıryazdığından dolayı , otmatik olan bütün araçları kullanabilirsiniz. Sizin adınıza tescilli olası mecburi değil , yedi kat yabancının dahi aracını kullanabilirsin.

Merhaba,ben %44 ortopedik engelliyim.H sınıfı ehliyet almak ve araç için vergi muafiyetinden faydalanmak için neler yaptınız.Bu konu da yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

ytuğrul
tekrar heyete gireceksin,
H sınıfı ehliyet alabilir,özel tertibatlı araç kullanabilir ibareleri olan rapor alacaksın.

emin miyiz bu ehliyet olayından.. şöyle, abimin şuan bi arabası var ve bende kullanayım diye otomatik bi araba ile takas yapacak.. ancak ehliyette yazan otomatik araç kullanabilir olayı yüzünden araç sahibinin ben olmam gerekiyor gibi bişeyler saçmaladılar trafikte..muallakta kaldık.. konu ile ilgili yönetmelik genelge falan varsa paylaşır mısınız?

Volkan bey engel durumunuz nedir sağ ayak mı sol ayak mı bunu belirtirseniz size yardımcı olalım

Aldığınız araç otomatik vites eşinizin veya bir başkasının üstüne olsa ( engelli olmayan ) ben bu aracı kullanabilirsiniz ancak ötv indiriminden faydalanamazsınız.

BAYRAK;

sağ-sol ayakta aynı özelliklere sahip.. sadece rahat bilek hareketlerini yapamıorum.. şuan kullandığım 3 ayrı araç var.. nissan sunny jx. mazda minibus. volkswagen volt. bunun dışında bi de motorum var.. hiç birinde tertibat yok. ihtiyaçta yok.. ehliyeti otomatik alma nedenim. anne ve babamın rahatlıkla kullanabilmeleri için.. araba mevcut olmasına rağmen benim üzerime değil.. şimdi trafik kurallarına göre kullanabilior muyum kullanamıor muyum, araba benim olmamasına rağmen.. teşekkürler..

Beyefendi sanırım konuya vakıfsınız .Otomatik vitesli araç kullanabilirim.Bu araçta ÖTV muafiyeti varmıdır?H sınıfı ehliyet almam yeterli mi?Rapor oranı Ankara Sağlık Merkez Kurulu'ndan mı veriliyor?Kısacası konu ile ilgili prosedür nasıl işliyor hiç bilmiyorum.Bileni de bulamadımMalum her rapor bir bedel.Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Merhaba,siz de benim gibisiniz :) ancak siz bana yardımcı olursunuz..

sayın y.tuğrul
engeliniz sadece sol ayak veya sol bacakta ise tertibatsız otomatik vitesli arabayı ötv ödemeden alabilirsiniz.ve bu aldığınız arabayı herkes kullanabilir.eğer engeliniz başka türlüyse özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alarak yine ötv den muaf olabilirsiniz, böyle rapor alırsanız alacağınız arabaya engelinize uygun özel tertibat taktırarak sadece siz kullanabileceksiniz.
öncelikle raporunuzda H sınıfı ehliyet alabilir yazması gerekiyor ve arabadan önce H ehliyeti alman gerekiyor.
raporu ankara merkez sağlık kurulu vermiyor.herhangi bir tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanesinden alabilirsiniz.
elinizdeki % 44 lük raporu hangi hastaneden aldıysanız tekrar oradanda alabilirsiniz.

Üst Alt