Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimle donanımsız araba kullandım ve kaza yaptım..? [Hukuk]

abdullah0606

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size bi sorum olucak, beni doru bilgilendirirseniz sevinirim:
benim h sınıfı ehliyetim var. üzerinde ticari araç kulanamz yazıyo, ama ben normal bi aaaçla tempra marka bi araçla kaza yaptım ve aracımı perte çıkardılar. ayrıca bana 1 ay haif hapis cezası verdiler. bunu da 600ytl para cezasına çevirdiler. kaza raporunda 100/75 ben haklıyım, 100/25 karşı taraf haklı çıktı.

ögrenmek istedigin şu ben bu şartlar altında sigortadan para mı alabilir miyim?beni bilgilendir misiniz yada böyle bi olayla karşılaşıpta sonuçunu bilen var mı?

herkese slmlar saygılar..

Trafik, kaza sonucunu,donanımsız araç kullanmaktan size rapor tutmuşsa,sigorta ödemenizi yapmaz.

yetersiz ehliyetten ceza aldım fakat suç oranı karşı tarafta bile olsa sigorta bana ödeme yapmaz mı?

Zaten yazmışsınız.Yetersiz ehliyetten,bir başka değişle ehliyetinizle o aracı kullanma yetkiniz olmadığından size ceza kesilmiş.Sigortanın ödeyeceğeni zannetmiyorum.Her ihtimale karşı sigortanız ile görüşün.

Yetersiz sürücü belgesi,alkollü araç kullanmak gibi durumlarda genelde sigorta şirketleri ödeme yapmaz,poliçelerin çoğunda da bu zaten belirtilir.

merhaba daha once aynı şekilde bende kaza yapmıştım h sınıfı ehliyetim otomatik vitestli tertibatsız aracımla sigorta hastaneden otomatik vitesli araç kullanabilir diye rapor alırsanız öderiz dediler bende rapor adım gonderdim ödediler..

Üst Alt