Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi B sınıfına nasıl çevirebilirim?

CESUR 88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar
benim 2 lik bi sağlık kurulu raporum var sol elimin ortadaki üç parmağı kısa ve ben egeçen yıl ehliyet almaya karar verdim fakat gittiğim sürücü kursu benim ilk önce bir doktora gitmemi söledi bende özel bir polikliniğe gittim bana h sınıfı alabilir raporu verdi bende h sınıfına kaydımı yaptırdım sonra sınavlarına girdim ehliyetimi aldım ama aldığıma pişman oldum düz vites araç kullandığım için ceza yedim şimdi ben bunu ehliyetimi değiştirmek istiorum nasıl bir yol izlemem gerekio sizce b sınıfı verirlermi...

Bildiğim kadarıyla gene rapor alacaksın B sınıfı ehliyet alabilir ibareli olacak ardından h sınıfından b sınıfına geçişte olduğu gibi sürücü kursuna gidip sadece direksiyon sınavına gireceksin ardından işlemlerini trafikşubesinde halledip ehliyetini alacaksın.

tekrar bi sağlı kurulu raporu istiolar onu biliorumda acaba bana b sınıfı alabilir raporu verirlermi sol elimde orta parmaklarımın üçü kısa ben bunu öğrenmek istiyorum

İlgili yönetmliğin 8. maddesi der ki (bkz):c)
El eklemleri: Her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin u’ten fazla kaybında Ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile F ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile A1, A2, B, F, ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda C, D, E, G sınıfı dışında sürücü belgesi yine ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının raporu ile verilebilir.

Yani kavrama yeteneğinizin olduğu yönünde görüş bildirirse heyet alabilirsiniz B sınıfı ehliyet..

benim raporum şöle SOL EL 2,3, VE 4 PARMAK AGENEZİ SOL EL 5 PARMAK HİPOAGENEZİ şeklinde % 32 lik bir raporum var ama sonuçta direksiyonu kavrayabiliyorum bugün gittiğim devlet hastanesinde yüzüme bile bakmadılar hiç bir doktorda doğru düzgün yardımcı olmadı benim şu anki ehliyetimi alırken normal bi poliklinik doktor vermişti h sınıfı alabilir raporu trafikde yediğim cezadan dolayı değiştirmek istiyorum bugün rapor ücretide baya bi fazla geldi 112 lira die duyunca boşa vermek istemiorum ya vermezlerse die bide emniyete gidip araştırdım sen bize heyet raporu getirsen bile biz seni gene bi hakem hastaneye göndermemiz gerekio diolar nasıl bir mantıkdır bu ya :(

sayın cesur sızın h sınıfı ehlıyet almanıza gerek yokkı prosudur 40 dıyor sızın kı eksık zaten sadece senı ezıyet edıyorlar ustune de paran gıdıyor yazık kardesım yazık

sürücü kursuna yazılırken ben parmaklarımı gösterdim senin doktordan rapor alman gerekio dediler bende gittim bi polikliniğe devlet hastanesinden bi doktor geldi muayene etti h sınıfı ehliyet alabilir raporu verdi ve sürücü kursu beni h sınıfına kayıt etti bende gittim h sınıfı aldım bilmiodumki normal vitesli araç kullanmanın cezası olduğunu cezayı yiyince pişman oldum h sınıfı aldığıma ama tekrar bana b sağlık kurulu b sınıfı alabilir raporu verirlermi bilmiorum :(

bırkere h sınıfını alabılmek ıcın aynı polıkılıgının 3 uzman hekım tarafından verılmesı gerekır surucu kursu yanlıs hastanede yanlıs yapmıs sen surucusun h sınıfı ehlıyetın b sınıfını suremıcegını bılmen lazımdı ceza yedıkce aklıbasına geldı ya anlamıyorum madem aldınız ne dıye tekrar b dıyorsunuz kendıne zulum edıyorsun kardes almıssanız bırak kalsın sende normal otomatık vıteslı surersın olur bıter bende her turlu otomobıllerı surebılıyorum ama h sınıfı ehlıyetım oldugu ıcın kendı gurubumdakılerı suruyorum bıraz bılınclı surucu olalım

hem bana sağlık kurulu % 32 lik özürlülük raporu veriyo ve beni engelli saymıyo hemde h sınıfı ehliyet verio engelli bbi vatandaşsın dio ben bunu haketttiğimi düşünmüyorum yeniden sağlık kurulu raporu alıp ehliyetimi değiştirmeyi düşünüorum sonuçta ilk raporu veren kişi uzman bi poliklinik doktoruydu ama şimdi değiştirirken sağlık kurulu raporu alıcam inşallah verirler b sınıfı alabilirsin die

b sınıfı ehlıyet veren saglam raporuda verır sayın cesur sen dene bakalım

kardeşim neden b sınıfı ehliyet almaya çalılıyorsun ki h sınıfı ehliyetle mevcut aracını sakatlığına uygun tertibat yapıp projesini çizdirerek engelli aracı olarak kullanırsın her yıl motorlu taşıt vergisi ödemezsin eğer ehliyetinde özel tertibatlı otomobil ibaresi yoksa hastaneden heyet raporu alıp ehliyete işlettirebilirsin ayrıca o raporla istersen ötv istisnasından yararlanarak sıfır araç alabilirsin

malesef alamıyorum onuda araştırdım sağ el veya sol ayakta problem olması gerekiyormuş benim sol elde alamassın dediler :(

yanlış söylemişler sağ el vitesi sol ayak debriyajı kullanamadığı için haziran 2010 tarihinden itibaren otomatik vites araç alamıyordu çünkü otomatik viteste sağ el ve sol ayağın kullanması gereken şeyler (debriyaj ve vites ) olmadığı için haliyle olmayan şeye özel donanım yapılmayacağı için ötv indirimi alamıyordu ama o tarihte değişen yönetmeliğe göre özellikle sol ayak ( çünkü ben sol ayak engelliyim ordan biliyorum) için otomatik vites direk özel donanım sayıldığı için otomatik vitesli aracı ötv indiriminden yararlanarak ve hiçbir tertibat takmaya gerek duuymadan alabiliyorsunuz ve sanırım sağ el içinde otomatik vitesli araçlarda aynı şey geçerli

şu durumda
1- eğer sol ayak ve sağ elden engeliniz varsa rapor oranı kaç olursa olsun otomatik vitesli aracı alabilirsiniz ve hiçbir tertibat takmadan
2- eğer normal vitesli araç almak isterseniz özel donanım yaptırmak suretiyle ötv den yararlanabilirsiniz
3- eğer sağ el ve sol ayak haricinde aracın hareket ettirici tertibatından birini (kumanda pedalları ve vites) kullanmaya engel bir özür durumunuz varsa ister otomatik ister düz vitesli olsun alacak olduğunuz araca özel tertibat taktırmak suretiyle ötv den yararlanabilirsiniz

not: eskiden alt sınırı %40 olan rapor şartı artık kaldırıldı rapor oranı isterse %1 olsun sizin doktorunuz eğer sizin extra bir donanım olmadan araç kullanamayacağınız kanaatine varır ve raporda bunu belli eder özellikle rapora yazar ve heyetten onay çıkarsa istediğiniz aracı (1600 motor hacmini geçmeden) alabilirsiniz

sanırım üst sınır konusundada sıkıntı var kanunda %90 üzeri engelliler kandi adına araç alıp üçüncü dereceye kadar yakınları kullanabilir diyor ama bu ehliyet alabilecek durumda olmayan yani aracı hiçbir şekilde kullanamayacak durumda olan hastalar için geçerli
birde 90 üzeri olupta ehliyet alabilecek hatta ehliyeti olanlar var onlarda istediği aracı alıp kendisi kullanabilir

yani işin özeti iki durum var
1- ehliyet alabilecek durumda olanlar yani eli ayağı tutanlar ve akli dengesi yerinde olan özellikle ortopedik engeliler rapor oranı ister %1 ister %99 olsun araç alıp kendisi kullanabilir

2-ehliyet alabilecek durumda olmayanlar rapor oranı en az %90 olmak şartıyla aracı kendi adına ehliyet zorunluluğu olmadan alıp 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir burda en çok sorulan soru şu engelli kisi her zaman arabada olmak zorundamı hayır aracı 3. dereceye kadar yakınlarından herhangi birisi istediği yerde kullanabilir

siz yanlış anladınız galiba benim sol elde problem var

sol el bende hec yok . parmaklar yok 0 parmak. bilekten 3-5 cm daha war ama nıormal bilek kadar geniş değil. Kavrama yeteneğime baktı doktorum cok iyi idi. ve ehliyetımı verdi sorunsuz.

nasıl yani? b sınıfı alabilir raporu mu verdiler? heyet raporu öle mi? hangi hastaneden aldınız?

Benim SOL EL 2,3, VE 4 PARMAK AGENEZİ SOL EL 5 PARMAK HİPOAGENEZİ şeklinde % 32 lik bir raporum var Bana b sınıfı ehliyet verirlermi...

B sınıfı sürücü belgesi de verebilirler. Tamamen doktorun ne kadar akılı olduğu ile alakalı!

TEŞEKKÜR EDERİM OTURANBOĞA ;) ;) ;) inşallah akıllı bi doktora denk geliriz gerçi bizi akıllısı bulmaz ama ;)

Üst Alt