Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetime 'otomatik vites araç kullanabilir' ibaresinin yazılması şart mı?

• Konbuyu başlatan kazazede
  • Başlangıç tarihi
persianerdavid arkkadaşım

1-H sürücü belgen olmadan ÖTV siz araç alamassın
2-H sürücü belgesi aldığın taktirde E sınıfı sürücü belgen iptal olur
3-otomatik videsli aracı kullanır H sınıfı ehliyet alır raporu aldım diyorsun.Sonrada terdibatlı araç yazıyor raporumda diyorsun orayı tam anlıyamadım.Otamatk videsli araç alacaksan sol ayak engelli olması şart. diyer engelli durumlarında terdibatlı araç alabilirsin.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...tomatik-vitesli-araci-otvsiz-alabilirler.html

h ehliyet

selam bende ehliyet için kursa başvuru yaptım peki benim raporda özel donamlı araç kullanabilir diyor sadece otomabil olarak peki ben bu ehliyetle motor kullanabilmiyim bu konuda bilgisi olan varsa bana mesaj atabilir

H sınıfı ehliyetimi 1991 senesinde aldım. Sağlık raporunda otomatik vitesli araç kullanabileceğim yazıyor ancak ehliyette bu hususta bir ifade yer almamaktadır.

sahrud 45 arkadaşım

motor kullanamassınız motor için yeniden sürücü belge alman lazım

alifatih1958 arkadaşım

H sınıfı sürücü belgesindeki ibare nedir.Bu zamana kadar sorun çıkmadıysa bundan sonrada çıkmaz.

h sınıfı ehlıyete ozel tertıbat zorunlulugu var ıse ehlıyetı ıslenmek zorunda trafık ceza keser b sınıfı ehlıyetı olan b/a2 almak zorunda kalıyor h sınıfı duz otomatık vıteslı raclarda oyle engelıne gore arac surulmelı ve ozel tertıbatı olan kısılerın otv kdv den ındırım hakkı var

Merhabalar,

Ben B ehliyetimi H ehliyetine çevire bilmek içi sınava girdim ve geçtim bugün Mardin Emniyet müdürlüğüne ehliyetimi almaya gittim oradaki polis memuru özel terullanatibatlı ve otomatik vitesli araç kullana bilir yazacaktı hemen müdahale ettim. Bak dedim sol bacak olduğu için sadece otomatik vites yazmanan gerekmiyormu çünkü otomatik viteste tertibat sayılır baktım asabileşmeye başladı sen benden dahamı iyi biliyordun nekadar söylesemde bana sürekli raporda yazanı gösteriyordu bende dosyamı istedim ve çıktım ama içim içimi yedi bir şey yapamadım okadar masrafta yaptım. Yazdıklarınızı okuyunca bana çok mantıklı geldi konuyla ilgili bilgi yardımında bulunursanız sevinirim. Zor durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum 0506 9219661 bu benim numaram ararsanız yada buraya bildikleriniz yazarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

İyi akşamlar..ben H sınıfı ehliyeti 2000 yılında aldım ama ehliyet eski ehliyet olduğu için ne otomotik vites araç kullanabilir yazıyor ne de özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.... yani hiçbir ibare yok. sadece "kullandığı cihaz ve protezler" bölümüne gözlük diye yazılmış..
benim sağ ayakta ortopedik engelliyim. ne yapmam gerek ehliyet içinn..

emniyet müdürlüğünü bugün aradım.rapora gerek yok senin dedi..sen arabanı al..trafik tescile gel ehliyetin h sınıfı olduğu içi ve sağ ayakta engellin olduğu için yeni ehliyetine öze tertibatlı ara kullanbilr diye yazarız dedi...doğrumdur bu

2015 yılının mart ayında rapor oranımı yükseltemek için bir rapor aldımm...o aldığım raporda oranım%42 rapor aldım..ama aldığım bu raporda sadece vergi indirimi için aldığım bir rapordu...ayrıca ehliyet için özel donanımlı araç kullanabilir diye bir rapor almama gerek varmı..varsa emniyette ki memur niye gerek yok dedi..

1 ocaktan itibaren deiscek ehliyet zaten b olcak hler ocagi bekle kardes

Üst Alt