Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetime 'otomatik vites araç kullanabilir' ibaresinin yazılması şart mı?

• Konbuyu başlatan kazazede
  • Başlangıç tarihi
K

kazazede

H sınıfı ehliyet almak için sürücü kursuna gittim ve sertifikayı aldım ve trafiğe gittim ehliyeti almak için.raporumda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araba kullanabilir ,yazıyor.trafiktekiler ehliyete otomatik vitesli araç kullanır yazacağız dediler. bende yazılmasını istemedim.mecbur yazılacak dediler.yazılmazsa olmazmı acaba. yakın zamanda ehliyet alan arkadaşlar cevap yazabilirlermi.[SIZE=3][FONT=arial black][/FONT][/SIZE]

kazazede

ehliyete yazılması gereken terdibatlı veya otomatik videsli araç kullanabilir yazması gerek raporda ne yazıyorsa onu yazıyorlar.

sol ayhından rahatsız san otmatik yazıyorsa tertibatta taktırmana gerek olmaz böylece . raporda ne yazılıysa onu yazıyorlarmış şimdik eyliyet alanlara ben öyle dudum ben ehliyetim 1993de aldım sadece (H) yazıyor .

benim rapora H sınıfı ehliyet alabilir ticari araç kullanamaz yazdılar.

ehlıyete doktor ne yazmıssa ona gore yazılması gerekır sebebıde gebetesı yapılırken engelını otomatık olarak polısler gorur sorun cıkmaması acısından elden kumandalı arac surer dersede normalde dese yazılması gerekıyor

yakın zamanda ehliyetini alan veya değiştiren arkadaşlar varmı.ehliyetlerine bir ibare yazıldımı acaba.

raporda yazanın ehliyete işlenmesi istismarı önlemek içindir..

doktor sizin otomatik vitesli araç kullanmanızı uygun görmüşse, gidip düz vites araç alamazsınız/kullanamazsınız...

kazazede Benim B sınıfıydı 4 ay önce deyiştirdim H sınıfı otomatik videsli araç kullanabilir yazıyor.Rapora göre.

teşekkür ederin kürekçi
peki ehliyetine ibare yazılmayan arkadaş varmı yakın zamanda değiştiripte
şunun için araştırıyorum.
yazılması veya yazılmaması yönünde herhangi bir yönetmelik falan varmı yoksa insiyatife bağlımı , onu merak ediyorum.

kazazede

Sayın ..... ..... 16.09.2011 tarihli e-posta iletiniz Trafik Tescil ve denetleme Büro Amirliğimizce tetkik edilmiş, Emniyet Genel Müdürlüğünün
21.06.2011 tarih ve 4624-130154 sayılı Genelgesinde "Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2/2010-3 sayılı iç genelgesi ile, sol alt ekstremitede sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerektiği, buna göre sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmalarının mümkün olduğu, bu şartları taşımak suretiyle yurt içinden alınarak ÖTV'den muaf olarak tescil edilecek otomatik vitesli otomobillerin, tescil belgelerine "Araç sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, ÖTV ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde adken devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması ödünç verilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulması uygun görüldüğü, ancak bu kapsamda yurt dışından getirilen otomobillerin tescil belgelerine ise, gümrük trafik şahadetnamesinde belirtilen şerh düşüleceği bildirilmiştir.
Yine aynı Genelgede 26.09.2006 tarih ve 26301 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sürücü Adayları ve Sürücülerde aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen ve "H sınıfı sürücü olur otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli sürücü olur sağlık raporu bulunan sürücülere veya sürücü adaylarına H sınıfı sürücü belgesi düzenlenmesi ve belgenin üzerinde kullandığı cihaz ve protezler bölümünde "Otomatik Vitesli Araç" yazılması uygun olacağı belirtilmiştir.

arkadaşlar benim h sınıfı ehliyetim var özel tertibatlı araba kullanır ibaresi yazıyo ben otomatık vites alıpta kullanamam mı illahki raporda otomatık yazmasımı gerekiyo ki

benim ehliyette şuanda gözlük-lens yazıyor 6-7 ay önce özel bir poliklinikten otomatik vites kullanır raporu aldım daha sonra trafik şubesine gittim adam parmak izi sistemi çalışmıyor dedi bende biraz sinirli bir şekilde ben çalışıyorum işim gücüm var bir daha gelmemem dedim bu laftan sonra trafik memuru sisteme otomatik yazıyorum sıkıntı çıkmaz dedi 3 hafta önce ehliyete ibareyi yazdırmak için şubeye gittim .değiştirmeden önce sistemde otomatik yazıyor boşuna ehliyeti değiştirmeye gerek varmı dedim onlarda hayır zaten sistemde gözüküyor boşuna değiştirme dediler öylede gitti

sayın kürekçi
ve diğer arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim

benim durumum aynı, ve özellikle otomatik vites yazıyor

benimde B sınıfıydı H sınıfı olarak degiştirdim otomatik vites aparat olarak kabul edildiği için kullandıgı cihaz bölümüne otomatik vites yazdırdım.böylece özürlü plakalı olmayan otomatik vites araclarıda kullanabilirsin.

B sınıcı ehliyeti 2001 yılında H sınıfına çevirdim ve sınıf dışında bir şey yazmıyor.

Geçenlerde aracın plakasını değişirmek için gittiğimde bana ehliyetin değişmesi gerektiğini ve aparatın da yazılması gerektiğini söylediler. okadar masrafa ne gerek var mecbur olursam değiştiririm demiştim. halen aynı duruyor. günü gelirde ehliyetler başka bi hale gecerse mecburen değiştiririz artık :)

vurulh mecburen degıl degısmesı gerekıyor kullandıgın aracın ozellıgı yazılması gerekıyor senın gebetını baktıklarında goruyorlar oyuzden ıstıyorlar burdakı amac ınsan saglıgını korumak trafıge uygun hale getırıyor emnıyet

şimdi raporu nasıl çıkartmamız gerekiyor ne yazdırmamız lazım ben her iki ayağımıda kullanamıyorum yani yürüyemiyorum raporun üstüne özel donanımlı araç kullanabilir mi yazdırmalıyım yoksa otomatik vites araç kullanabilir mi

iki ayagını kullanamıyorsan mecburen özel tertibatlı araç kullanabilir yazacaktır raporunda.otomatik vitesi nasıl kullanacksınki.otomatik vites sadece sol ayagında bacağında sorun olanlara yazılıyor.

gaz ve fren tertibatı elden olarak otomatik vites kullanabilirsin. tertibat olmadan kullanabiliyonmu otomatik vitesli arabayı .ayaklarını kullanamadığın için mecburen özel tertibat yaptıracan

sabıkalı ıkı ayagında ozru olan nasıl kullanıcak soylermısın hakıketen sabıkalısın ha otodanda sabıkalı olursun sol ayagı sakat olanlar surer otomatık vıteslıyı senın kullanıcagın arac kardesımelden kumandalı arac surebılır olucak gazın pedalın elden frenın elden manuelı nasıl suruceksın

kardesım sana soyledık ya elden kumanda edıceksın dıye vıtes tıpı ıkı tane degıl sen bır gıt dıreksıyon kursuna ogrenırsın be kardasım ben 19 yıllık surucuyum sımdı nasıl oldugunu detaylandıyımmı

tmm saol yani gidip özel tertibatlı araç kullanabilir yazdıracam heyete girecem herhalde

yazdırmıcaksın yazıcaklar sen h sınıfı ehlıyet alabılır derken senın saglıgıınla engelınle ılgılı saglık kurulunda elden kumandalı arac surebılır dıye rapor alıcaksın bu raporu emnıyet mudurlugunde ehlıyetın cıkarken yazıcaklar senın ne engelın var dıye sormucak trafık polısı rutın konturolun oldugunda gebetın yapıldıgında senın butun bılgılerın ortaya cıkacak sen ehlıyeıne gore arac alıcaksın her engellı otosuna bınemıceksın kendı sınıfındakılerınkıne bınıceksın

selam..ben de yeni rapor aldım ve ooto vitesli araç +h sınıfı ehliyeti alır yazıyor...yanlız ben normel aracta sürebişliyorum.solayakta fazla sorun yok sadece ötv siz araç almak için oto vitesli araç yazdırdım rapora..yanlız eski e sınıfı ehliyetimle bunu süremem mi???ötv siz araç almak için h sınıfı şart mı????

bende özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yer alıyor raporumda bu yazıyla otomatık araç alabilirmiyim. otomatık vitese tertibat taktıramam mı
yoksa özel olarak otomatık vites özel tertibatlı araç kullanabılır raporu almak zorundamıyım.
benim için önmli cvplarsanz sevinirim

prenscharl_19;

selamlar..evet arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan varsa cevaplayabilirmi...benim durumum da aynı....

Üst Alt