Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyetim ve özel tertibatlı araç kullanır raporum var. ÖTV indirimli...?

merhum12

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Benim aklıma takılan bir kac soru sormak istiyorum size .

Benim h sınıfı ehliyetim var ama ehliyette özel tertibatlı araç kulanılabilr ibaresi var.Bu ibareyla otomotik vites araba alıp kulanabilirmiyim

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Evet alabilirsin ancak donanım da taktırman gerekir. Sakatlığının ne olduğunu yazarsan daha aydınlatıcı cevap alırsın.

Sol ayaqımda dizimi kıramıyorum Sürekli düz durması lazım..

% 40 raporum var.s

ehliyet tamam ancak rapor eksik, otomatik vites araç kullanabilir ibresi olmadığı için alamazsınız.

hım bunun için tekrar yeni rapor mu almak gerekiyor ? Diyelimki o raporu aldım ötv den yararlana biliyor muyuım tekrar ?

Musa bey , engel durumunuz sadece sol ayaktan ise , otomatik vites araç kullanabilir rapor almanız durumunda , H ehliyetinize otomatik vites kullanır durumunuda işletip ÖTV muafiyetli tertibatsız araç alabilirsiniz.

Merhaba;

raporunda ticari olmamak kosuluyla sadece otomobil kullanmak üzere h sınıfı sürücü belgesi verilebilir yazıyor
araç alabilirmiyim

ARaba alırken Ötv'den yararlana bilirmiyim .

Merhaba;

Benim yüzde 36 oranlı bir raporum var h sınıfı ehliyetim var Rahatlızlıgım sol bacağımdan araba alırken vergi indiriminden yararlana bilirmiyim . Vergi indirimi almıyorum .

merhum12,
Sorunuza yukarıda da benzer cevaplar verilmiş. Raporunuzda sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç' ibareli raporunuz varsa/alırsanız ÖTV'siz araç alabilirsiniz. Oranın raporda yazması gerekir ama oranın yüzde kaç olduğunun önemi yok.

Ama ben vergi inidirimi almıyorum Yinede ötv'den yararlana bilirmiyim ?

Vergi indirimi alıp almamanın ÖTV ye herhangi bir etkisi yok.. Raporunuzda sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç' ibareli raporunuz varsa/alırsanız ÖTV'siz araç alabilirsiniz. Oranın raporda yazması gerekir ama oranın yüzde kaç olduğunun önemi yok.

ama Oran yazmıyor benim aldıqım raporda SAdece h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi var % si yok . Sorun olurmu?

Yeni rapor çıkarttırmanız gerekebilir. Rapor oranınız ve “Otomatik vitesli araç kullanır.” ibaresi olmalı.

Öylemi Oranı kaç olursa Olsun H ehliyetim varsa Birde otomotik vistes araç kullanılabilir ibaresi varsa indirimli araç alabilirim öylemi ?

Üst Alt