Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. Nasıl bir araç alabilirim?

frht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Başlıkta H sınıfı ehliyetim var yazdım fakat sınavları ve direksiyon sınavını geçtim ehliyetimi alacağım. Raporda otomatik vites araç kullanabilir ibaresi vardı. Sol kol ampute olduğu için sanırım Vergi indiriminden yararlanamıyorum.

Şimdi sormak istediğim şu. Araç alırken sadece otomatik vitesli herhangi bir aracı alabilir miyim. Oto pazarına gittim otomatik vitesli bi araç aldım bunun alış-satış işlemini yaparken rapora falan ihtiyaç duyulacak mı plakaya işaret vs. gelecekmi. H sınıfı otomatik vites kullanabilir ibareli ehliyetle ( Örn : Bir tanıdıdğın otomatik vitesli aracını da kullanabilir miyim yoksa yasak mı ? ) Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi.

Eğer sürücü belgenizde ve ona temel olan raporsa "özel donanım" ibaresi yoksa, sadece "otomatik vites" ibaresi varsa, evet, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz.

Satın alma işlemlerinde sakatlığınıza dair hiç bir ek prosedür işletmeyeceksiniz.

ozur dileyerek duzeltiyorum raporda yazan yanlis aklimda kalmis. ehliyeti aldim bugun uzerinde ozel tertibatli otomobil-gozluk-oto. vites yaz yaziyor.

sorum su;ben sadece otomatik vites arac kullanabilir miyim.
alacagim aracta ne gibi ozel tertibat yaptirmaliyim.
vergi muafiyetinden yararlanabilir miyim ( sol kol ampute icin vergi muafiyeti kaldirildi diye okumustum biyerde)
herhangi birisinden otomatik vitesli arac alirsam uzerime aldiktan sonrami tertibat yaptiracagim.

cevap icin simdiden tesekkurler

Sol kolundan sakatlığı olanlar yurt içinden vergi avantajlı araç alamazlar. Yurt dışından ise alabilirler (bunun için Ankara Naklihane'den izin almak lazım: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html). Yani elinizdeki rapor bu açıdan işinize yarar.

Yurt içinden araç alımı ya da kullanımı konusuna gelince, raporunuzda "özel donanım" ibaresinini bulunması, kullanacağınız araçta da özel donanım bulunmasını zorunlu kılıyor teorik olarak. Soldaki sinayal vbç. kolları sağa aldıran bir aparat takılı aracı kullaanabilirsiniz. Salt otomatik vitesli aracı maalesef kullanamazısnız bu raporla.

Önerim, raporu değiştirip, "özel donanım" ibaresi olmayan, sadece "otomatik vites" ibaresi olan bir rapor almanız yönünde... Böyle olursa, araç alımında vergi avantajından yararlanamasanız da, en azoından otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz.

OturanBoğa;

Bunun için bütün rapor işlemlerini ( bütün muayeneleri ) tekrardan mı olmak zorundayım. Yine H sınıfı ehliyet almak çin başvurduğumuz gibi mi başvuracağım. Yoksa o ibarenin kalkması için itiraz mı edeceğim

Sıfırdan bir rapor süreci başlatıp yeni bir rapor almalısınız.

Üst Alt