Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. Araç kiralayabilir miyim?

cezalet

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim var ve üzerinde oto vitesli araç yazıyor. Kiralamamda bir sıkıntı olur mu?

cezalet

İşitme engelli olarak ticari araç olmadığı sürece tüm araçları sürebilirsiniz. Doğal olarak kiralayabilirsiniz de

OturanBoğa

Üzerinde oto vitesli araç yazmasına rağmen manuel kullanabilir miyim yasal olarak? Sadece kulağımda sorun var. Uzuvlarımda bir eksiklik yok.

cezalet

Hayır. Ama toplanalım, size "otomatik vites" şartı yazan kimse onun kafasında birkaç odun kıralım!

Yeni bir rapor alıp emniyet'e götürün ve o ahmakça şartı kaldırtın. Raporu aile hekiminden de alabilirsiniz özel sağlık kuruluşundan da.

Hayır. Ama toplanalım, size "otomatik vites" şartı yazan kimse onun kafasında birkaç odun kıralım!

Vallahi billahi. Dediğiniz gibi aile hekiminden alabiliyorsam o raporu hoş olur fakat inanasım gelmedi hocam. Yani ne gibi bir rapor gerekiyor, tekrar heyete girmeme gerek var mı? Aile hekimi ne gibi yetebilir bu konuda acaba..

Bu arada h sınıfı alır raporumu bulamıyorum. Acaba memura mı verdim, yani o rapor memurda mı kalıyor da ben hatırlamıyorum. Kimde kalıyordu o rapor bir biginiz var mı?

cezalet
Hayır aile hekimi yeterli olmayacak, sadece aile hekimi ile başlayacaksınız rapor sürecine.
Aile hekimi sizi kbb uzmanına sevk edecek, bu aşamadan sonra ister devlet hastanesine isterse özel bir sağlık kuruluşuna giderek kbb uzmanına muayene olacaksınız.
İşitme engellilerde kesinlikle otomatik vites şartı yok, çok saçma olmuş bu.

Ufukalp

Anladım. Zaten heyetten aldigimda raporu memur kabulbetmemisti ve uzerinde herhangi bir techizat yazmasi lazim ehliyete bir sey yazmadan veremem demisti ve bayagi ugraamistim sonunda kbb kabul etmisti gel ben bi kagida yazayim demisti. Isitme logosu ve oto vitesli arac yazmisti. Memur oto vitesliyi secip onu koymus. Sanirim kbb de bilmiyordu. Kucuk yerde yasiyorum zaten. Ben bu ehliyetin cok zararini gordum su gune kadar.

Son bir sorum daha var. Rlengelli raporum %72 falan. Techizata gerek duymuyorm ki ehliyette de yazmayacak sadece logo lazm.bu sartlarda otv indirimli araba alabilecek miyim? Eger hayir ise ben bu ehliyeti direkt b ye cevirsem olmaz mi?

Yüzdemi arttiran diger ameliyat etmenleri var vucumda. Gogusumde. Yani sadece tek kulak isitmezligi ile almadim raporu. Fakat gogusumde olan sey araba kullanmama engel degil.

cezalet
Siz ötv muafiyetli araç alamazsınız, ancak rapor oranı %90 ve üzerine çıkarsa bu mümkün olur.
Direkt kodsuz normal B ye çevirmek de sizin elinizdeki bir şey değil. Aile hekimi işitme kaybınızdan dolayı sizi mutlaka uzmana sevk edecektir. Sonraki süreçte de ticari araç kullanamaz, işitme cihazı, işitme engelli stickeri, arka görüş desteği, yan görüş desteği, kör nokta görüş desteği gibi kodlardan illaki bir ikisini yazacaklar.

Üst Alt