Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı Ehliyetim var, %50 ortopedik engelliyim. Benden yeni rapor isteniyor..?

Nurkan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

2002 yılında Araştırma Hastanesi (İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesinden ) alınmış engelli SÜREKLİ raporum ve 2004 yılında alınmış H sınıfı ehliyetim var. (ehliyet üzerinde elle kumandalı - Oto vites Kull) yazıyor.

2 Hafta önce engelli raporum ve ehliyetimle birlikte ÖTV indirimli sıfır KM araç için başvurdum, vergi dairesi raporumu kabul edemeyeceklerini, Devlet Hastanesinden yeni rapor almam gerektiğini belirtti.

Sormak istediğim;
1. Üniversite hastaneleri Tıp Fakültelerinden (Araştırma hastanesi) alınmış raporlar geçerli değilmidir ? Madem öyle bu ehliyeti nasıl alabildim.
2. Zaten H sınıfı ehliyetim olduğu sürece ben bu indirimden faydalanmam gerekmezmi ?

Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Tam bilmiyorum ancak 2006 yılı öncesinde alınan raporlar için yenileme gerekli diye biliyorum. O yüzden vergi dairesinde sorun olmuş olabilir, siz tekrar yeni rapor alsanız daha iyi olur. Nasıl olsa ötv mtv'Den muaf araç için rapor oranı artık önemli değil. %1 bile olsa ortopedik engeliniz olduğu için araç satın alabilirsiniz.

H sınıfı ehliyeti olan herkes indirimden faydalanamaz

vergi dairesi hangi gerekçeyle raporunuzu kabul etmiyormuş, yazılı olarak cevap isteyin.orada çalışan memurun her söylediği doğru değildir. siz bilgi edinme kanunu kapsamında idareden yazılı cevap isteyin

Vergi dairesinin kabul etmeme gerekçesi, Devlet hastanesinden alınmış olmasını istiyor, Araştırma hastanesi Tıp fakültelerini kabul etmiyorlarmış.

başka yorumlayabilecek olan varmı ? bilgisi olanlardan rica edeceğim.

tşk

yok öyle birşey ben de üniv. hast.den aldım kabul ettiler

Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

ötv mevzuatından alıntı

Üst Alt